Ako zabaviť 2,5 ročné dieťa v tomto nečase?

lulistek
14. okt 2015

Ahojte, ked je teraz takto uprsane pocasie vonku, co robievate so svojimi 2 a pol rocnymi detickami? Dnes sme sa boli aj dvakrat prejst ale je to o nicom ked prsi. Nenapada ako mam dceru zabavit obcas, niekedy ma take dni, ze sa zahra aj dlhsie sama inokedy len so mnou a pri nicom nevydrzi. Kreslime, staviame lego, aj listy sme uz malovali-otlacali, citame si do zblnutia, pozerame rozpravky, ale aj mi pomaha, ale uz je to vsetko asi take obohrate ze ju to nebavi. Ja som navyse stale unavena, cakame druhe babo... poradte pls nejake zaujimave cinnosti, ja uz som rezignovala s napadmi 🙂 Dakujem

margarita
14. okt 2015

my sme v tomto veku s uspechom robili kolaze. potrebujes papier, povystrihovane obrazky, najlepsie z letakov hypermarketov, tycinkove lepidlo. nasi to potom sami vyberali, a lepili na papier, plus sme z toho robili aj akoze pribehy...stylu Tato teta varila toto a toto a ma babetko a tomu obliekla bundu a ciapku atd.
celkom to zabavilo a este aj slovnu zasobu rozvija, plus deticky to zvladnu napatlat aj sami, akurat to strihanie som este neskusala ich nechat, radsej som vystrihla ja a oni uz len kombinovali a lepili....

lulistek
autor
14. okt 2015

@margarita super to je zaujimave to vyskusam urcite - dakujem 🙂

neli26
14. okt 2015

Ahoj, no my momentálne fičíme na bunkroch. Momentálne má malý v izbičke postavený veľký bunker z klasického sušiaka na prádlo prekrytého veľkou dekou. Má to prepojené aj s posteľou aby tam mal viac priestoru a tam sa nám skrýva, aj si tam nasťahoval macíkov a oblúbené hračky. Ked ho to omrzí, postavíme zase iný bunker na inom mieste a zase sa z neho veľmi teší 🙂

margarita
14. okt 2015

@lulistek
rado sa stalo, moji dvaja to zrali, este stale obcas nachadzam rozne vystrizky v knizkach a za sedackou 😀 s najmladsou som to este neskusala, ale aj na to pride 😉

lulistek
autor
14. okt 2015

@neli26 ano to je zabava, to aj mala obcas robi ze si nahadze vsetky vankuse na postel a hra sa na bunker, da si tam hracky a cita im 🙂 to s tym susiakom som skusala to ju njak nezaujalo, skoda.

janinah
14. okt 2015

stany z deky,stoličiek ,pod stolom.....domček z kartonovej krabice....autobus a cestujúci zo stoličiek a plyšákov,bábik.....pečiatky zo zemiakov...odrážadlo.....hojdací koník.....hrubá múka v lavori akože piesok a misky,nádobky,varešky.....kreslenie na balony....plastelína....

lulistek
autor
14. okt 2015

@janinah super super, boze na ten autobus som uplne zabudla tak som zabavala aj neterku ked bola mala, nejako vekom stracam fantaziu 🙂 dakujem aj tie zemiakove peciatky a kreslenie na balony 🙂))) dakujeeeeeeeeem

zabina27
14. okt 2015

plastelina? inak minule som pozerala montessori aktivity na doma a vela veci sa mi tam pacilo, skus pozriet, len nas je na to este malicky, skoda...
ja by som potrebovala vediet, ako zabavit 1,5 rocne 😀 to este tym duplom pri nicom nevydrzi, vonku sa zabavi v pohode, len co ked je skaredo a o dva tyzdne bude uz skoro tma...

janinah
14. okt 2015

@zabina27 odrážadlo do bytu....hojdačka na zárubňu.....všetko čo vydáva zvuky.....drevené vkladačky....drevené puzzle......kocky a stavanie veže z čoho sa dá.....maľovanie rukami na veľký papier na zemi

lulistek
autor
14. okt 2015

@zabina27 ano aj plastelinu sme uz viackrat skusali, najviac ju bavilo robit take stipance z nej a hazdat na zem :D teraz sme dlho nemali tak musime kupit 🙂 ked mala 1 a pol roka to ju viac bavilo kreslit, teraz uz moc pri tom neobsedi, ale to ona kreslila od roka cize uz ju to asi omrzel.rozmyslam ze co sme my robili ako 1,5 rocny... tusim tiez take ze sosovica ryza do misiek a miesala mala, davala papat plysakom. vtedy ju bavilo predavat, ja ze prosim si jeden pomaranc a paci peniazky :D kocky... vtedy sme sa aj farby zacali ucit a najviac ju bavilo ucit sa ako robia zvieratka. to mam snad 20 videi ako sme to stale dokola hovorili :D

lulistek
autor
14. okt 2015

@janinah ano vkladacky su na ten vek super vec, to sme si presli tym, to malu bavilo. Moju dceru zial odrazadla ani nic take este nezaujalo...a tie farby na prsty sa chystame napisat Jeziskovi 🙂)

zabina27
14. okt 2015

@janinah odrazadlo ma, este nevie na nom velmi jazdit, len ho akoby nosi pod sebou 😀 no al ezevraj to nie je bohvieco pre susedov dole, ked deculo jazdi ako drak 😀 hojdacku som chcela, muz nechce ☹ a to malovanie ma laka, aj ked neviem, ci by sa obmedzil len na papier, urcite by to aj ochutnal a pochytal vela inych veci 😀 ostatne striedame, len sa uz tesim, ked bude vacsi, ze bude vediet take, co sa tu pise, lepit, strihat, prelievat, presypavat, modelovat.... mne sa naozaj tie montesori aktivity pacili, to som si povedala, ze sa k tomu vratim na inspiraciu, ked bude vacsi

hamca
14. okt 2015

@lulistek ja som so starsou v tomto veku zacinala "varit". Nepremokavy podbradnik na nu, stolicku k dresu, teplu vodu do neho a plno lyziciek, cestovin, propadne ryzu, fazulu a varilo sa. Alebo takto kupala vhodne postavicky z kinderok.
Alebo i so svieckami sme sa vedeli zabavit, pekne za stol si sadla a do nekonecna som ja zapalovala a ona sfukavala. Pripadne sme dali potom aj sviecky plavat do vody.
A u nas momentalne fici, obe sa zavru na zachod, maju obe take svietiace korytnacky a odtrhu si toaletak a akoze umyvaju ich tam a neviem co este vsetko, lebo oni su tam same zavrete aj polhodinu 😉

hamca
14. okt 2015

@lulistek a este ma napadlo, ze baby sa zabavia aj pri balkone, maju take tie nalepky na sklo, tak sa s tym dost zahraju a este s klasickymi nalepkami. Take tie zosity s 1000 nalepkami su uz v tomto veku celkom prijemne spestrenie.
A este si skus hodit do googlu malovanie vodou. Tiez pekne malovanky su to.
A teraz chcem este skusit kupit fukacie fixky, tak uvidime.

janinah
14. okt 2015

Na tie fazule,šošovice a pod. malé predmety veľký pozor,aby ste to nemuseli loviť z nosa,ucha,nedajbože z dých. ciest.

lusyke
14. okt 2015

@hamca fukacie fixy su pre vacsie deti. Aj dospely ma problem s nimi fukat. To az tak od 5 rokov podla mna..najskor.

katrinka8
14. okt 2015

@lusyke - súhlasím, ide to ťažko, a ešte sa aj tou fixkou trafiť na miesto, kam chceš plus utrafiť intenzitu fúkania. Píšu síce od 4 rokov, ale podľa mňa aspoň od 7-8...

Náš malý bude mať dva roky o mesiac a dosť sa zabaví triedením štipcov na prádlo - dám mu celé vedro štipcov, misky a on si ich podľa farieb "triedi".
Je to ale typický chlap, baví ho vláčik a autíčka 😀 Inak vláčik baví aj dcérku, a to má už 5,5 takmer 😉 Mániu u nás začal môj synovec, a našich to tiež baví. Kadejako si postavia tie koľajnice drevené (teda synček je rád, že si ich pospája hocijako, jemu to treba skôr ešte postaviť), má tam aj rampy, ktoré blikajú a vydávajú zvuk, keď tým vláčikom prejde cez koľajnice, tak sa s tým tiež prehrá. Zapája si do toho už aj autá, ktoré chodia cez priecestie 🙂 No a ešte u nás fičí tanec, to musí byť - buď pri rádiu alebo pri Fíhe alebo Spievankove. Kuká na nich a napodobňuje. Aj sám si rádio zapne a tancuje pri ňom. Alebo spolu tancujeme pri dákom CD.

siska53
14. okt 2015

@lulistek domaca plastelina,zemiakove peciatky, lepenie,citanie,kreslenie ci malovanie,legovanie,puzzle, spievanie tancovanie (nas tiez som bola tehu,vtedy nemal ani 2r.,miloval kolo kolo mlynske). Schovavacka...skus pozriet montessori aktivity.

A nasi milovali a miluju,ked dostanu gumaky,vodoodolne nohavice a sup do mlak. Tak sa super vyjasia, ze az.
Nas inak miloval pismenka, mala v tom case strasne rada bud citala alebo sme dokokecka aj cely den opakovali to co na babybalance -chodili smz raz do tyzdna na take cvicenie.

michaela1711
14. okt 2015

Recitovať si básničky, čítať knižky, hrať sa, trošku aj poblázniť. Aj my to tak robíme.

hamca
15. okt 2015

@lusyke
@katrinka8 diky za radu, tak kupu na teraz odlozim.

A nemate niekto skusenosti s kinetickym pieskom? Rozmyslam, ze by som ho kupila dcerkam na Vianoce.

zabina27
15. okt 2015

mozete si aj sarkana spolu vyrobit, retaze na vianocny stromcek

h2
15. okt 2015

@lulistek Ahoj, plastelínu kupovať nemusíš, ešte lepšie, ako plastelína, je cesto. Zmiešaš len trochu hladkej múky s malým množstvom vody, vymiesiš a môžete vaľkať, vykrajovať, modelovať... My sme urobili desiatky snehuliakov z cesta, oči urobíte z čierneho korenia, nos z kúska mrkvy a čiapku z vrchnáčika na fľaše. Alebo klasicky vykrajovať "koláčiky". Som si istá, že to Tvoju dcérku bude baviť.

timea7
15. okt 2015

@lulistek mrkni na montessori doma, už si tu síce pripadám ako papagáj, ale sú tam neuveriteľné veci a deti pri nich vydržia neskutočne dlho.

martina833
15. okt 2015

chodime do materskeho centra na montessori aktivity, anglictinu a pohybove cvicenia, po aktivitach niekedy ostavame v MC dlhsie, deti sa zabavia, mamy v klude pokecaju 🙂

matricia
15. okt 2015

Nejaká skladačka, megablocks, Lego...detská herňa -odporucam

timea7
16. okt 2015

@lulistek inak je dobré ísť s dieťaťom v takomto nečase na návštevu - babke, kamoške, aj sa zabaví a nech rozhadzuje v inej domácnosti 😀 😀 😀 😀 😀

sense
16. okt 2015

.....ja ma ale zrejme divne dieta moja vydrzi aj v necase hodinu dve vonku valat sa v listi hrabat listie, chodime na gastany ...orechy...pozerat slimaky...clapkat sa vo vode...a doma knizky, puzzle plastelina, razitka...po novom sa hra s babikou...a vari...

karamel
16. okt 2015

vyskusaj jednoduche montessori- daj nadobu s vodou, hod do nej nieco jednoduche co plava a mala to bude lovit lyzickou a davat do druhej nadoby. Alebo vysyp 3 druhy cestovin a mala nech ich triedi🙂

lulistek
autor
16. okt 2015

@sense nemas divne dieta, my sme tiez boli dnes dve hodky vonku, mala prejde dost vela peso ale myslela som nieco co zabavi dieta v silnom lejaku

sense
16. okt 2015

@lulistek no my ideme na terasu a tam hadze kamienky cez mrizku do takej akoby sachty al. Pivnice kde ma tasku s haraburdami...ale najviac ju beru puzzle ma ich niekolko takze kym vsetky poskladame prejdu aj 2 hodiny..lebo ona sama