Ahojte baby, poradte prosim, som prvorodicka a neviem ci nerobim nieco zle. Malinka nasa ma dva tyzdne ako vyzera vas den? Je ok ked prebdie od zaciatku kojenia aj hodku-dve hore? Ja som myslela ze bude len papat a potom spinkat, ale teraz ked je hore aj sa s nou hrame atd ale k veceru ju nechceme moc rozptylovat, v noci je super, kojim v tme, vie ze je noc, rElativne rychlo zaspinka ale problem je okno medzi 20 a 23:30, tam nie nie zaspat. Resp cez den nechavate babatka aj tak len v postielke bdele? Lebo taka malinka nezaspinka sama, vam zaspinkaju?
S takýmto malinkým stvorením je to tazsie🙂 Dcérka po kojeni vydržala takú hodinku štvrť. Pekne prespala aj 3 hodinky. Ale mávali sme tak, že od 4 do 8 plakavala, nevedela spracovať príliš veľa stimulov (asi). Moja dcérka od malička na rukách pri mne len.. V postieľke sama bola len keď som musela na wc, vtedy som jej kolotoc pustila🙂
Kým prospieva a nie je nervózna, tak by som sa ju síce uspať snažila, ale nejak by som to neriešila. Môžeš sa spýtať pediatricky na poradni. Oni sú na podobné otázky zvyknuté - napr. ja som sa pýtala, či ho mám prvorodeneho budit po 8 hodinách, prvorodený niekoľko nocí tak spaval alebo či je normálne, keď dieťa zo spánku chrape, mrnci, piští, brble a milión ďalších divných zvukov. Sa len zasmiala, že áno.
Ale späť k tvojej otázke, moji boli nespavci a druhorodený bol 4 hodiny hore už v pôrodnici, proste nespal a všetko bolo v poriadku. A nespava doteraz, teraz má skoro 10 mesiacov a kebyže ho nejdem uspať (natriasat a spievať), tak v pohode vydrží celý deň. Nezaspi ani v autosedačke. Niektoré deti také su
Nenechávala som ani jedného len tak v postieľke ak nespali, a to som väčšinou spala s nimi, keďže spali malo, tak som využila vždy každú minútu. V postieľke v bdelom stave boli len, keď som napr. šla na wc alebo kuriér doniesol balík, ale nechať tam a, že bav sa tak to nie.
@pantina007 deti sú rôzne, suseda mala dcéru čo prvé 4mesiace mala rehodený režim, celé dni prespala a v noci aby nepobudila celú hodinu s ňou musela byť hore, neraz sa stalo že aby nepobudila staršiu dcérku čo ráno išla do školy alebo jej manžela ju musela ísť v noci voziť po meste....v aute zaspala prišli domov a v tom momente otvorila oči a rev.....naša malá zase nevedela zaspať od 20"00 do cca pol druhej ráno a to mohla robiť s ňou čo chcela - posúvala kojenie, preberala ju aby skôr nespala, kúpanie v rovnakom čase, skúšala večerné prechádzky - nepomohlo nič - v tom čase jednoducho nespalaani ked bolo v miestnosti tma a ona ležkala....už mala pár mesiacov , džavotala si, oči otvorené, v miestnosti tma a takto vydržala aj 4-5hodín.....a zaspala najskôr o jednej ráno😉
@pantina007 - keď je kľudná dala by som aj do postieľky, nevidím dôvod mať dieťa 2 hodiny pri sebe, zaspinka samo čoby nie. Takto bude zbytočne dlhšie hore keď ju budeš mat 2 hodiny pri sebe, od mesiaca už mali aj kolotoč v postieľke a tak zaspinkali. Takým štýlom by som nič v domácnosti nestihla neviem si predstaviť ako sa dá hrať s 2 tyzdnovym dieťaťom 🤔
Ja si tiez myslim ze kym neprejde ten mesiac resp 6 tyzdnov proste chce byt mojkana pri zaspinkavani.. a kam budete davat babatka uz ked budu vacsie aby sa tak pri vas hrali, pozerali na vas? Postielka sa mi asi zakazdym nechce presuvat zo spalne.... :/
@pantina007 tak kým boli malý boli na gauči alebo v kočíku (aj vno vnútri) a spali alebo má sledovali alebo sme sa hrali. Keď sa vedeli prevalit, tak na zemi na hracej podložke. Postieľka by mala byť len na spanie. Nemala by sa v nej hrávať, aby mala zafixované, že postieľka = spanok
@pantina007 kým sa ešte moc nehýbala mala som na sedačke takú hraciu hrazdicku kam som ju dávala, keď už sa moc hýbala tak na podložku na zem a tam má hrazdicky, hračky. Ak máš hniezdo tak môžeš na sedačke aj tam alebo v kočíku..
@pantina007 Nas bol hore asi len 30 minut ale on bol hypotonicky. Potom ked sa to upravilo bol hore dlhsie ale to bolo az tak v 4 mesiaci.
To ze ma tvoja dcera problem zaspat vecer je velmi bezne. Vela deti to tak ma.
Nas nikdy sam nezaspal, vzdy len na rukach ale ked mal 2 tyzdne tak nam to vobec nevadilo, teraz to uz mne zacina vadit.
Ak tvoja zaspi sama, urcite ju nechaj. Zevraj ju to nauci ako zaspat sama od seba aj ked sa v buducnosti zobudi uprostred noci.
My sme sa nasmu venovali 100% casu ked bol taky maly ale neskor tak od 3 mesiaca sme ho nechavali v postielke alebo ohratke aj sameho aby sa naucit hrat sam ale len dokial nezacal plakat... niekedy 5 minut a niekedy pol hodinu.
Ked som nieco robila, tak byval na zemi. Na podlozke a penovych stvorcoc aby to bolo teple. Vacsinou na chrbatiku ale tiez na brusku ale to nemal rad, tak len kratko ale casto.
Dobre je si pisat presne kedy, kolko a coho papa. Tak bude po case vidiet, ze babetko si zacne vytvarat vlastny biorytmus, ktory je viacmenej nezavisly od chcenia rodicov. Nas malicky ma 6 tyzdnov a pokusame sa ovplyvnovat jeho biorytmus napr. tak aby prespinkal vacsinu noci. Skusali sme davat viac alebo menej papania, aby ked sa viac napapa aj viac prespal. To ale prilis nepomaha, pretoze viac jedla znamena aj vacsi narok na jeho traviaci system. Teda ma castejsie prdiky, skrucaju sa crievka, viac stolice atd. Viac vydrzi bez jedla, ale zas je nepokojny a nespi. Najlepsi sposob ako ovlyvnovat jeho dlzku spanku su podmienky v ktorych cez den spinka. Ak spi v uplnom tichu bez rusivych vplyvov a je prijemne zabaleny, spi podstatne dlhsie ako ked spi v rusnej miestnosti a je zabaleny "tvrdsie". Prijemne zabalenie je napriklad take ako propaguje pani Kiedronova, a to tvrdsie je to klasicke. A samozrejme dalsie veci 🙂
Moje prve dieta bolo take iste.napapal sa a bol hore 2hodiny (od narodenia) aj v noci.pil z flase.teraz mam dievcatko,ta je kojena a tej som pustala uspavanku od narodenia.napapala sa,dala som ju do postieľky a sama zaspala,ale len pri uspavanke.po mesiace sa zacala budit na svoje pohyby,tak som kupila ulitku a od vtedy spi kludne.ale zaspala tiez iba pri tej istej uspavanke.a teraz jej uz uspavanku nepustam,iba ked vidim,ze po napapani je zivsia,ulozim do postieľky a zapnem uspavanku a odchadzam a ona kludne zaspi zabalena v ulitke
Ja som sa malej stale venovala, nosila som ju, boli sme vonku, lezala som pri nej.. nikdy som ju nesupla do postele ze tu lez a ja idem nieco robit..