Ako vysvetliť manželovi, že 19-mesačný syn nie je zákerný?

22. nov 2024

V podstate v nadpise je cela otazka. Je pravda, ze dokaze nasierat. Sedi v stolicke, papa a diva sa na nas a hadze po zemi a usmeje sa. Alebo zasmeje. Manzel chyta uplne amoky a hrozne vzdy zakrici alebo plesne po ruke. Neviem ako mu vysvetlit, ze to nie je zakernost skor akoby pozornost alebo neviem ale nechce sa mi verit, ze by bol maly zakerny psychopat. 😳

colsami
22. nov 2024

Nazov temy mas "Ako vysvetliť manželovi, že 19-mesačný syn nie je zákerný?"

- tak ak toto musis vysvetlovat dospelemu chlapovi, tak je to velmi smutne. Ak kvoli tomu co pises, po decku ktore ma 1,5roka krici, plieska mu po ruke a chyta amoky, ten zakerny psychopat je tu otec, ktoreho si vybrala svojmu dietatu.

faasx
22. nov 2024

Wtf

faasx
22. nov 2024

Manžel nech sa ide dať liečiť v prvom rade

ella1234
22. nov 2024

Ak kvôli hádzaniu jedla dokaze chytiť amok tak ho posli na kurz sebaovladania....
Neviem si predstaviť svojho partnera ze by na dieťa zjapal a už vôbec nie plesol malé dieťa po ruke.

sofia1979
22. nov 2024

A ty to dovolíš? Prepáč, kto je tu decko6a kto dospelý? Mne sa snáď zdá byť malé decko kvôli jeho pozornosti k vám pane Bože

pralinka86
22. nov 2024

Maly si uziva pozornost, uci sa aka je reakcia na konanie, nasledne bude opakovat. A zjavne sa mu páči, ako vas rozhneva a ze asi to moze robiť dokola, lebo vzdy to nieco prinesie. A tiez ake zvuky to vyda, aka je rakcia na padnutie a následne vasa reakcia

terezkaarthuramax
22. nov 2024

Sice to nie je dobre spravanie, ktoré treba oDučiť synčeka .
Ale ze je zákerný to je uplne prehnane. Podľa mna sa take dieťa len.učí, nechce vám robiť napriek.

jenni_p
22. nov 2024

Uau. Dieta takto funguje preto, lebo skusa tvoje a manzelove hranice a cim viac na to budete reagovat a bude on po nom kricat alebo ho capat po rukacj tak si z toho syn zoberie jedno a to je, ze tymgo spravanim si ziskal pozornost. A je to uplne normalne spravanie u deti. Viete aka dlha je cesta k samostatnemu jedeniu? Sprevadza ju skumanie textur, farieb, voni, chuti a aj ta gravitacia a jej chapanie k tomu patri.
Moja dcera to robi tiez. Bud ma na tanieri vela jedla, je prilis hladna alebo je syta a teda neodhadla som spravny cas jedenia. Cestou ako to zdokonalit je naucit dieta gestam aby sme sa dokazali viac chapat, ci chce jest, ci je dost alebo ci chce este. A okrem vyssie spomenutych veci len testuje gravitaciu. Tiez ma to stve. Ale robim toto. Hodi na zem poviem bac a bevenujem tomu vyraznu pozornost. Ked hadze na zem riad, treba mat pravidlo napr 3x a dost. Hodi 3x na zem lyzicu a je to dost, viackrat nezdvihnem. Ked sa dieta snszi v uvode chapat gravitaciu, aby si nemyslelo ze vecne mu to budem dvihat a ked padne nieco tak to padne. Ty uz mas teosku vacsie dieta tak skus nedvihat. Ale cim prehnanejsie reaguje manzel, tym toho bude viac.

deti95060810
22. nov 2024

manžel to asi moc s deťmi nevie že?

vroni
22. nov 2024

Najprv skúsiť manželovi povedať, že dieťa sa chová primerane svojmu veku a jediný, kto tu má problém je on sám. Ak by nepomohlo, treba skúsiť panvicou po hlave. Mužovej. Snáď sa mu potom v hlave rozsvieti.... Dobre, preháňam, ale skutočne by si jednu dobre padnutu vzduchom chladenu zaslúžil otec a nie dieťa. Už len podozrievať také malé dieťa zo zákernosti je úplne choromyselne.

anouschka5
22. nov 2024

Každé jedno dieťatko je obrazom ( aj odrazom ) svojho rodiča a čo do ňho vložíte ( výchovné metódy ) to si tam neskôr nájdete ( na konkrétnu situáciu - dieťa hádže jedlo po zemi - buď mu nechutí, alebo je už najedené - vezmem ho od stola a hoci je maličký vysvetlím mu správanie pri stole a ideme sa hrať, alebo mu ukážem ako mi môže pomôcť s poriadkom po stolovaní dám mu " významnú " úlohu ( otcovi tiež vysvetlím základy výchovy malého dieťaťa )

hederamonstera
22. nov 2024

Uplne si viem predstavit, ze tvojho mamzela aj drbne v obdobi vzdoru a chudak potom vase dieta, ho bude mlatit ako zito od nervov. Dieta vas skusa a snazi sa ziskat vasu pozornost.
Nas zacal fackovacie obdobie, akoze vie ma to vytocit, ale viem ze ho bavi ako si tym ziska nasu pozornost. Ale presne v tomto veku to robil aj starsi, prestal postupne ked sme na to vobec nereagovali.
Treba manzela naucit nereagovat

jenni_p
22. nov 2024

A este jeden prispevok k tomuto mam. Po neurologickej stranke je taketo male dieta uplne nevyzrete. Vy ste tam na to aby ste mu ukazali vychovu, hranice atd atd ale ak to aby vyzrel a aby sa mal po tejto neurologickej stranke o koho opriet. Deti nie su zakerne, deti nevedia spracovat svoje emocie a cele to je proces a podla tvojho manzela, niektori ludia do toho nedospeli ani vo veku, neviem..20, 30, 40 rokov? Najprv nech sa on nauci ovladat. Moj manzel tiez nema rad bordel a veru, ani ja nie. Kto by ho mal rad. Ale ked viem, ze som silnejsi kus na to, aby som zvladla taketo prejavy u dcery, ktora nema este ani rok, som pri jej jedeni vacsinou ja, ked ju nechavame sa samu krmit. Ked konzumuje kasu, polievku a pod, ja si chcem oddychnut alebo chcem robit nieco ine a nekrmit ju, krmi manzel. Tiez su situacie kedy ju nechavam ucit sa jest samu lyzicou a viem, ze to lepsie zvladnej ja, ked nam bude lyzica s jogurtom lietat po celej kuchyni alebo si ju netrafi do ust ale do oka, vtedy som ja garantom krmenia 😅
Kazdopadne, manzel by sa mal upokojit, leno bude este obdobie vzdoru a este veeeeela inych obdobi a co vyrastie zo syna? Len mi povedz preco to netlmis a nedas hranicu manzelovi aj ty. Co si z toho takto stare (male) dieta vezme? Z toho capnutia alebo kriku? Ja neviem. Podla mna nic. Vysmeje sa ti do tvare a bude to robit dalej lebo ma pozornost. Ked ti hodi nieco o zem, daj fyzicmu hranicu, tym nemyslim bitku, ale zober jedlo, vyber syna zo stolicky a hotovo. Naucite sa soolu fungovat. Ale nebude to za tyzden. Dcera mi vybuehala zo stolicky, trvalo to vyse mesiaca. Mesiac a pol? Posadila som ju alebo som ukoncila jedenie. Hlavne pevne nervy a branicu daj muzovi.

alickapusinka
22. nov 2024

Tvojmu muž nie je psychický v poriadku podľa mna.Toto fakt dospelý človek čo ma IQ nemôže myslieť važne.Syn 19 mesačný zákerny och tak tak tento zazrak čudo -judo si musela hľadať dlho.Ešte pochopím 19 roční pubertiak že robí zle ale 19 mesačne bábätko robí zle ved to nema ani 2 roky.Nepochopím.Bije ho po ručke ja by ho tak udrela žeby viac ruku nenarovnal hlúpak.

januska12323
22. nov 2024

Zákerný psychopat bude akurát tvoj muž. Tresla by som po ňom naspäť.

beronsche
22. nov 2024

Takže dieťa síce ešte nema na toľko vyvinutý mozog, aby ovládlo svoje vylučovanie, ale je schopné takych myšlienkových pochodov, že dokáže byť vedome a cielene zákerne..
Zaujímavé..
Je mi ľúto dieťaťa s takto pomylenym otcom.. to si ešte s takým cholerikom užije.

Prihlas ho do kurzu Rešpektovať a byť rešpektovaný.
Odporuc mu naštudovať si niečo o vývojovej psychológii.
Pre dobro vášho syna!

lucia13022023
22. nov 2024

Uff no... Ak je toto reálna téma, tak chuda dieťa.

biba_18
22. nov 2024

@beronsche že? ani nie ľ-ročné dieťa sa má ovládať ale dospelý otec nemusí ... to je divné nastavenie .

0silvia0
22. nov 2024

a ty ako riešiš, keď tvoj muž pri synovi chytá amoky, plieska mu po ruke a kriči?

zobaka
22. nov 2024

no niekoho deti irituju, asi patri k takym, mozno je cholerik

earlgrey
22. nov 2024

@anouschka5 Nesúhlasím. Ja nežijem s otcom mojej dcéry od jej 1 roka. Vychovávam ju sama, on je v zahraničí, majú minimálny styk a moja dcéra je úplný obraz svojho otca, ešte aj povahou 🤣 takže ja ju môžem vychovávať, učiť na svoj obraz a aj tak je ako ON 🤣

pandorra
22. nov 2024

Urob si poriadky s manzelom a nie s dietatom. Som tiez niekedy cholerik, ale udriet male dieta kvoli hadzaniu jedla je cez ciaru. Ono este tomu nerozumie, ale tvoj manzel ano. Mal by sa naucit ovladat, lebo pridu horsie obdobia. Neviem si predstavit co by robil, keby mu dieta zacalo vrieskat alebo sa hadzat o zem…

erika212
22. nov 2024

Fíha, môj maly má 3 roky a ešte mám v živej pamäti ako to bolo, keď sa učil papať. To čo robí tvoje dieťa je normálne. Ale čo je skutočné problém, je chovanie tvojho manžela. On má dieťa učiť a viesť ho a nie ho bit a kricat po ňom. Keď nezvláda jedenie dieťaťa, tak čo bude za rok? Nechcem ťa desiť ale ak tvoj manžel nezmeni prístup, tak bude horšie. Tvoj muž potrebuje odbornu pomoc. Bez srandy. A ty sa divas na to ako kričí na čase dieťa a bije ho? Ako reagujes? Dovolíš to? No tak toto by cezo mňa neprešlo 😤😤.

sella38
22. nov 2024

a v puberte ho bude plieskat ako hada?

simca06022011
22. nov 2024

slahni mu ty niecim.. :DD tvoj chlap je proste lahko vyprovokovatelny, a toto je len zaciatok. Deti vystrajaju,chcu sa blaznit, ucia sa.. Cim skor sa preberie, tym lepsie pre neho, lebo takto sa bude rozculovat dalsich 18+rokov... nad vsetkym. Svoj klud uz stratil, dieta mu nebude skakat ako panacik a tvart sa prave tak,ako si on praje :D

Proste tu pomoze len klud a dietatu vysvetlovat, a nono, a papame.. raz ho ot prejde.. ale co viem, cim vacsie hallooo tym dlhsie dieta bude robit sou.. lebo ma pozornost :D ocko sa musi naucit 🙂

betulinka1
22. nov 2024

Povedz muzovi, ze tie vacsie provokácie este len pridu 🤣🤣🤣 toto je len zaciatok. A vlastne ma pravdu, ze je to schválne ale psychopat je silne slovo, to az ked zacne trhať pavukom nožičky.

terezkaarthuramax
22. nov 2024

Mimochodom pocľa mňa nie je žiadne dieťa zákerné. Nevie len riešiť niektoré situácie, alebo nemá dobrý vzor. Napríklad spravanie sa k postihnutému spolužiAkovi. A ani nie dvojročné.. že zákerné to hadam tvoj muž vtipkoval... Mal.by vážne doktora navštíviť .

mariaa79
23. nov 2024

Malý provokuje ,väčšina komentárov tu nieje na mieste ,zas premotivované mamky úradujú .Myslím že nieje nič zlé na tom dať malému najavo ,že robí zle .Možno bez toho kriku ,ale že mu dá po ruke nieje na škodu.Možno nebude mať potom doma dieťa ktoré velí jemu,ako väčšina rodičov dnes.

vroni
23. nov 2024

@mariaa79, prosím ťa, skús mi vysvetliť, čo normálne je na VRIESKANI, BITI a označovaní dieťaťa za ZÁKERNÉ normálne. Fakt by ma to zaujimalo. Nikto nehovorí, že netreba dieťa napomenúť, upozorniť, zabrániť v zhadzovaní veci na zem, ale tiež väčšina matiek vie, že je to jednoducho bežná vývojová fáza. Otravná, zakrocenie je nutné, ale primeraným spôsobom. Ako reaguje tento otec nie je vhodné, primerané a podľa mňa to ďaleko prekračuje aj hranice normalnosti. A veľmi prudko by som reagovala, keby ktokoľvek takýmto spôsobom zaobchádzal s mojím batolatom. O to horsie, ak je to vlastný otec.

sella38
23. nov 2024

@mariaa79 bavime sa o 1.5 rocnom dietati..... ktore je oznacene otcom za zakerne, ktore sa bije po rukach a vrieska sa po nom... nie, takto z neho nevychova poslusne dieta. Iba dieta,ktore sa bude otca bat....