Ako vyriešiť stráženie detí počas choroby?

9. dec 2023

Ahojte sme 4 členna rodina. Syn 15r chodí na SŠ začiatkom mesiaca doniesol domov nejaký vírus a nakazil aj nás ostatných. Najprv ja, teraz na manžela to ide. Ešte máme nejmensiu 3 ročnú tá je zatiaľ zdravá. Lenže ako sa jej venovať aby sme ju nenakazili? Ak by ostala aj ona chorá ako vyriešiť stráženie? Manžel robí na manažérskej pozícii povedal mi že on doma neostane. Ja robím v jednej firme málo nás je takto pred sviatkami plus tiež sú ľudia chorý, nemôžem vypadnúť aj ja fakt už nemá kto robiť.
Ako riešiť takéto situácie, ako to riešite?
Možno ani nebude treba a dcéra toto obdobie prežije v zdravý, no chcem byť pripravena na každú možnosť.
Babky nepomôžu nič môžme si spoľahnúť len sami na seba.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olimuc
9. dec 2023

Pracujete obidvaja, ani jeden nechce / nemoze ostat doma. HO alebo platena opatrovatelka.

pribinak
9. dec 2023

Ste 2 rodičia. Jednoducho sa prestriedate. Tvoj muž je čo? Riaditel zemegule?
V prvom rade je otec rodiny, tak sa s tebou nirmalne prestrieda
Však ak je manager, tak nech si zoberie HO

melanta
9. dec 2023

Manager čoho je muž? Zemegule? Ja som ostala doma keď dcéra ochorela a bola som vrcholový manažér s 1000 ľuďmi pod sebou. Oproti môjmu ex manželovi som s tou pozíciou bola dokonca chudera a aj on napriek naozaj vysokej pozícii ostal s dcérou ak bolo potrebné. Nikdy nám nenapadlo, že nemôžeme ostať doma, pretože sme manažéri. Takže zabudnite obaja na komplex nenahraditeľnosti. Môže zostať na OČR muž aj ty. Len musia byť pre vás choré deti dôležitejšie ako práca a ego.

oli18
9. dec 2023

S babkami treba vychádzať dobre, aby vám aj v takých chvíľach boli nápomocné. 😉

milanemila
9. dec 2023

Aj moj manzel robi na manazerskej pozicii a aj ja, takze co mame obidvaja povedat, ze my s dietatom doma nebudeme? 🤦🏼‍♀️ aj manazer ma dovolenku, HO alebo moze ist na OCR.
Babky nie su univerzalne riesenie, hlavne ak su starsie, tak asi toez nie je ok doniest im chore dieta s nejakou pliagou, co polozila celu rodinu, nech sa nakazia este aj babky 🤦🏼‍♀️
Takze ak mam odpovedat na tvoju otazku, tak strazenie deti pocas choroby (ked som nebola doma s mladsim) sme riesili spolu ako rodicia. Ked bolo 2-3 dni najhorsie a chcela iba maminku, tak som s nou bola ja, potom manzel a na take posledne doliecenie sme niekedy vyuzili aj babku.

tramtada31
9. dec 2023

@oli18 to nie je o vychádzaní. My tiež nemame na to starých rodicov. Manzelova mama je chora, treba sa o ňu starat (nosievat jej jedlo), nie je spôsobila strazit žiadne dieťa a to nemá ani 65 a moja mama hneď ochorie, takze dieťa ani so soplom nám nepostarzi, a to sú deti chore non stop.
Na autorkinom mieste by som ju aspoň na doobedie nechala so synom a poobede opatrovateľka (keď je muž manažér, tak neexistuje, že na ňu nemajú peniaze).

autor
9. dec 2023

@taynee Zatiaľ nebola chorá.
@olimuc Ho u nás není a niekoho cudzieho pustiť do svojho domu neviem.
@melanta Aj peniaze sú dôležité predsa z niečoho musíme žiť a platiť poplatky.

prasiatko30
9. dec 2023

V dnesnej dobe s labtopom a mobilom mozes fungovat kludne na HO. V robote je im jedno odkial fungujes hlavne, ze je robota spravena

evaachesa
9. dec 2023

Ak nemôžeš ostať ani ty ani manžel, nemáte rodinu ani kamarátov čo by pomohli, nemôžeš pustiť nikoho cudzieho do bytu, tak 3 ročná to hádam zvládne doma aj sama. 😉 Neviem čo si chcela počuť? 🤷

prasiatko30
9. dec 2023

@evaachesa 😂😂

autor
9. dec 2023

@evaachesa Sama určite nie neviem čo ťa to napadlo. A tiez že si robíš srandu z toho. Predstav si nie každý starý rodič chce pomôcť s vnúčatami. Kamarátky tiež každá má svoju rodinu a povinnosti.

prasiatko30
9. dec 2023

@evaachesa existuje este moznost zeby ostal doma syn - ten nezaraba💡

tanyag
9. dec 2023

Tak nech s malou doma ostane jej 15 ročný súrodenec, ten je hádam schopný sa o sestru postarať, keď už nič iné do úvahy neprichádza. Alebo to urob tak, ako to robia ostatní rodičia, šup malú do škôlky aj chorú, veď tam nebude jediné choré dieťa 🙈

Tú poslednú vetu som myslela ironicky, aby ste náhodou do mňa nezačali rýpať.

melanta
9. dec 2023

A akú chceš teda radu? Keď choré dieťa nie je pre teba a muža dostatočne dôležité, aby ste dieťaťu obetovali týždeň nižšiu výplatu a svoje ego že musíte ísť do práce lebo niekto je manažér.

prasiatko30
9. dec 2023

Pointa je v tom, ze takto funguje vela rodin - bez pomoci starych rodicov, a hlavne v chorobe, ako povies 60+ clovekovi aby ti prisiel strazit chore dieta ked pre toho cloveka je nakazenie skolkarskymi soplikmi dost nebezpecne. Musia sa prestriedat rodicia a asi vydiskutovat so svojimi zamestnavatelmi aby im dovolili HO. Ked uz ste na manazerakych poziciach tak hadam mate dostatocnu poziciu na to aby ste mohli vyjednavat a dosiahnut urcite benefity. Vsak pokial nemas osobne stretnutia tak mozes pracovat z domu. Vsak teraz uzaj porady sa robia cez teams a podobne, ze clovek nemusi byt priamo v office aby bol na porade

anonymous87
9. dec 2023

Autorka a vy ste nepocitali s tym, ze dieta bude niekedy aj chore? Pri synovi ste to riesili ako? Proste ste rodicia…ale ty na kazdu radu mas odpoved neda sa… neviem co chces pocut. Snad 10 dni na ocr neurobi taku dieru do rozpoctu rodiny pana manazera 🤷‍♀️

dusankomoj
9. dec 2023

Ty s mužom nie,cudzieho nie,starý rodičia nie,sama nie,tak čo chceš počuť? Dáte ju na tú dobu do detského domova? Lebo ste tak dôležitý,že bez vás skrachuje firma? Treba si určiť priority!

pribinak
9. dec 2023

No nič, treba strčiť decko do bejby boxu a môžete obaja robiť a robiť a robiť
Lebo takých 5 dni dovolenky by vás iste zruinovalo

fiafia
9. dec 2023

Nemôžeš ty, nemôže muž.... chuda dieťa... obaja mate narok na OCR aj keby ste riadili zenegulu.v prvom rade je dieťa

luccija
9. dec 2023

Zaujímavé, že ste doteraz takú situáciu neriešili.
No jeden z vás zostane doma a problém vyriešený.
Neviem čo by si iné chcela robiť.aj peniaze sú dôležité...čo si myslíš, že nám ostatným kto deti strážil tiež sme mali poníženu výplatu či stres čo s prácou, dieťaťom.To k deťom a rodine patrí.
Kamarátky do toho vôbec neplet každý má svoju rodinu a starosti.Normalne máte nárok na OCR, neplatené voľno, dovolenku ako milióny iných rodicov

evaachesa
9. dec 2023

Autorka, zase si zopakovala že vlastne nemá kto ostať lebo vy ako rodičia na prvom mieste v žiadnom prípade nemôžete. Chceš teda počuť že si niekto odtiaľ vezme dovolenku a príde sa ti o dieťa postarať? Či aké riešenie prichádza do úvahy? Nerozumiem. Jednoducho jeden z rodičov , t.j. ty alebo muž si tú OČR jednoducho vezmete. Vybavené. 💁🏻‍♀️

koniarova
9. dec 2023

Môj ty Boh. 🤦Prepáč,ale aby sa muž neposral z jeho nenahraditeľnej manažérskej pozície. A ty z neho.

luccija
9. dec 2023

@koniarova presne a obaja zamestnanci....koľko ľudí pracuju obaja na živnosť a čas čo nie su v práci ich stojí nemalé peniaze.Normalne ma rozčúlila ja som musela dať v práci výpoveď kvôli zdr.stavu dieťaťa a ona fabuluje čo bude, keď...dieťa môže byť najbližšie roky niekoľko x do roka choré treba na to myslieť.

viky173
9. dec 2023

@koniarova ale si predstav, ze aka je to nenahraditelna pozicia, pritom plat ma taky, ze ak by si zobral tyzden OCR nemali by z coho zit a platit ucty 🤷‍♀️ mam pocit, ze autorka len hlada dovody preco nezostat doma, chuda dieta, takych pokryteckych rodicov mat

koniarova
9. dec 2023

@viky173 ale trt. Jemu sa len nechce o decko starať.

zuzuliennka1
9. dec 2023

kazdy je nahraditelny, aj tvoj muz.musite sa pri nej prestriedat, alebo si zaplat opatrovatelku, alebo nech s nou ostane syn, 15rocny to uz hadam zvladne

autor
9. dec 2023

@tanyag To tiež není dobrý nápad aby syn ostal doma zo školy. Choru ako chorú keď bude chorá že nebude vládať ani stať na nohách to nemôže ísť do škôlky, keď bude len kašľať alebo soplit to by možno ešte mohla ísť. Aj kopa iných rodičov tak robí.
@anonymous87 Pri synovi sme bývali s rodičmi tak ony pomáhali.
@dusankomoj Jasné treba si určit priority no treba aj pracovať, potom že polka koníka vyplakava že nemá na povinné platby peniaze a nemajú z čoho žiť.
@luccija Ja nepletiem do toho kamarátky, hore vyššie jedna pani písala že kamarátky môžu tiež postrážiť. Ja hovorím že nemôžu lebo kazda má svoju rodinu a svoje problémy. No vraj to sa len vyhováram.

danica2711
9. dec 2023

hneď od začiatku som bola na pochybách, ale po prečítaní tvojho posledného príspevku som nadobudla istotu, že si buď troll alebo to nemáš v hlave v poriadku

melanta
9. dec 2023

Takže keď ostane jeden z vás raz za čas týždeň doma s chorým dieťaťom, tak vám klesne príjem tak, že nebudete mať peniaze na povinné platby a nebudete mať z čoho žiť? Potom by som sa neoháňala tým, že muž je manažér. Proste je na mieste si priznať, že práca je pre vás viac ako dieťa. Alebo si troll ako píše danica.