Ahojte, poradite mi?
Moj syn, 6mesacny, doteraz maval 3spanky cez den. Denne spanky od 9-10h, od 1130-1230h, od 14.00-1500h. Nocny spanok od 19h do 8rana, bez nocneho krmenia. Vzdy zaspaval sam v postielke.
Zrazu, posledne dvatyzdne problem. Cez den mi nechcel spavat o 9h, o 11h ako mal vo zvyku, vzdy po ulozeni do postielky len plac.
Vyriesila som to tym, ze o 100h sa napapa a ide spat, zaspi sam na 1,5h. Druhy spanok ma vonku v kociku od 13-15.00h, uplne, ze pre mna nezvyk, zrazu tak dlhy spanok. S nocnym spankom nebol problem az na posledne dva dni. Zrazu plac po ulozeni do postielky o 19h. Musim ho dat do kocika a za chvilku zaspi, potom prekladam do postielky.
Takze spravne chapem, ze ho na nocny spanok treba ukladat skor? Ze si zmenil rezim? Poslednu dobu uz o 18h zostane uplne “vypnuty”. Len tisko pozera, nic ho nebavi, nezaujme.
Alebo robim chybu cez den?
Dakujem za rady
Toto je presne ako nasa mala a vacsina deti...najskor tri spanky teraz uz len dva...mozno si zacal vyzadovay uspavanie...treba skusit prist k nemu,pohladit ho a odist a to dovtedy robit kym zaspi...uz si uvedomil,ze sa mu lepsie zaspinkava s vami...bud pri kocikani alebo tak..ale skuste ho to odnaucit..
Lebo cim bide statai tym viac si to bude vyzadovat..
Skor som myslela to, ze ci ho nedavam spat uz neskoro a preto nemoze zaspat. Pretoze cez ten den ked som ho dala soat o 11h plac, o 12h este dlhsi plac a o 10jw asi tak akurat, ked zaspi sam.
ten plač môže byť aj separačná úzkosť....majú to niektoré detičky a začína okolo 6-7 mesiaca...u nás trvala takmer až kým sme neoslávili 1 rok...
@klaudia_k ahoj mne prvy syn veľmi ale ze veľmi zle spal. Preto pri dvere som si trosku na študovala nieco o spánku deti, poviem v skratke. Dieta by sa malo od zobudenia znova uložiť spať od 2.5 az 3 hodiny vo je hore. Mme pri dvere to fungovalo ako mahle bolo 2,5 hodiny zacala som malu chystať spať. Lenže spánok bol krátky takze som ju takto ukladala 3krat potom som spánok predĺžila ze zacala skm ukladať teda chystať na spánok ked boli tri hodiny a vtedy sme prešli na dva spanky. O tzyden ma dcera rok a spíme len raz. Kedze si pisala ze ti do 8 spi ja by som okolo pol 11 maleho obliekla a išla s nim von. Alebo ked teda nechceš dat ho o 11 do postieľky ale kocik je podla mna lepší
@majusska202 ked som ho dala o 11h do postielky tam mi plakal hodinu, ziadnym sposobom sa nedal utisil, uz zaspal asi od placu. Ked ho ulozim o tej 10h zaspi krasne sam v postielke bez placu a stresu
@klaudia_k tak ho ukladaj ráno skôr veď sa mu zmenil počet spankov a asi mu to chyba.ten rezim predtým to strašne rýchlo išiel zase spat po zobudení asi potrebuje dosť spánku.Moj spal zase raz, ale 3 hodiny.a ja by som ho aj večer skôr uložila od 15 hod do 19 mu môže byť dlh, ale teraz sa bude všetkým meniť z mesiaca na mesiac
Prečo teda neskúsiš dať ho večer spinkať skôr? Aspoň 18:30 na začiatok? keď ráno vydrží hore len 2 hodiny, cez obed 1,5 hodiny, tak poobede môže byť potom príliš unavený po 4 hodinách bdenia. Skús mu to posunúť a uvidíš.. 🙂
@klaudia_k mne dcerka najprv chodila spat uz po 2 h bdenia,zaspala vzdy ihned.postupne uz nemala 3 spanky denne,ale okolo 6 mesiacov len 2,a to po 2.5 h bdenia.teraz ma 10 mesiacov a chodi uz po 4 h bdenia,vstava o cca 6 rano,spat ide o 10:00,spi az do 12:30.poobedny spanok ma uz len taky 20 minutovy vonku v kociku.spat chodi o 19tej.
Podla mna tie denne spanku ma tvoj syn teraz ok,akurat teda vecer skus o tej 18tej okupat,a o 18:30 uloz spinkat. Detom sa to posuva kazdy mesiac,ale zase kazde dieta je ine,niektore spia malicko,niektore vyzaduju viac spanku
Nie je trošku veľa toho spánku pre 6 mesačné dieťa? Kamoška má už ročne dieta, ale viem že od narodenia dávala 4x za deň a už po tom 3-tom mesiaci dala na Nočný a na obedný.. bohate to stačí si myslím veď je už veľký... skôr nech spí dlhšie ale nedávaj ho každú hodinu spať...
@gabika0825 dam dieta spat, ked si to pyta. Zbytocne ho budem uspavat dve hodiny Vtedy, ked spat nechce. Ked nespi vtedy ako on sam chce, je uplakany a tazko zaspava, vtedy spi aj kratsie a horsie.
@gabika0825 dieta po 3mesiaci len jeden denny spanok? Pre take male babatko je bezne a zdrave ked je hore cca 2 hodiny a ide spat. Bezne dieta v 12 mesiacoch ma 2 denne spanky (syn mal), neskor sa to meni - treba tomu nechat volny priebeh a vnimat potreby svojho dietata.
@klaudia_k ja mám rovnako 6 mesačného doma ....zvykne vstať ráno okolo pol 7 až pol 8 .... vydrží hore max hodinu a pol a ide zas spinkať.... tak ma obedny spánok o cca 13:00 väčšinou do 15:00 ... tak sa pýta okolo 17:00 zas ale to spi tak cca pol hodinu ... kúpe sa o 19:00 A spinkať do 20:00 .... ale posledné dni katastrofa.. cez deň zaspí nádherné a večer furt s plačom očká červené popuchnute čo už chce spať ale aj tak mi výstrája a noci detto aj 30krat hore ... A to doteraz jak zaspinkal krasne spal do cca pol 1 pýtal nakojit tak cca o 4 ráno a spal kým sa nebudil už.... Neviem tiež čo sa mu to tak pokazilo
@eestimlha Tak kamarátka to robila takto a aj pediatrička jej povedala že kludne to môže tak ostať že niektoré detičky nepotrebujú toľko spať...
moj sice spal uplne inak (a ovela menej:-P), ale mozno skor posunut ten obedny spanok na neskor? lebo ak spi do 11,30 a potom ide zas spat o 13,00, nie je to moc skoro nanho?