Ako vycistim karnevalove saty, ked na vysacke pise: ziadne pranie (rucne ani v pracke), ziadne cistenie v cistiarni, atd. Len s mokrou handrickou, ze cistit. Ide o to, ze dcerka ich pocikala na suknicke a su tam flaky. Neviem, co mam robit, aby som nieco nepokazila ☹️
Ja vsetky periem rucne a to mame asi 30 karnevalovych kostymov.a dokonca tie trblietkobe som musela aj nove oprat lebo tie trblietky boli vsade.
@angelina1003 A prala si ich preto lebo boli od pocikania?
@angelina1003
tam je na vysacke zakaz dat do pracky. a inak tiez su trblietkove, take “zaclonove” akurat sukna satenova ☹️
taky symbol vanicka a ruka - su tiez preskrtnute
Normalne to preper v rukach jemne aj s mydlom
@stanulienkat rozmyslala som, ze na mokru handricku dam mydlo a prebhnem celu suknicku aj s flakmi od mocu, a potom ju sprchnem od mydla ? len dufam, ze ked to potom vyschne neostanu flaky, hmmm
skús namocit do nejakého lavora
neskor napisem, ako sme dopadli so satami (ci sa vyperu a teda neostanu flaky)
Ja by som ich normálne v rukách vo vlažnej vode preprala a potom nechala na voľno odtiecť a vysušiť. Aj ja som synovi žehlila kostým, hoci tam bolo napísané že sa to nemá, ale na nižšej teplote sa vôbec nič nestalo.
Ano ked bola mala bezne od vselico zaspinena a my ich nemame len na nosenie kdesi ale sa bezne cez den prezlieka za princezne takze veetky saty bezne periem tucne s troskounprachuna veru na tie znacky nepozerqm....a trblietave saty uz pereme nove lebo tie trvlietky vsade po tvaricke nesu vyhra
@roselyn na 99,9% sa im v práčke na šetrné ,,ručné pranie,, s jemným pracím prostriedkom nič nestane. 🙂 šaty na jednorázové použitie? dobrý vtip od výrobcu...ale áno 100% sa ochránil pred akoukoľvek reklamáciou 🙂
Dakujem vsetkym, co mi radili 😉 Dala som ich teda do pracky - jemne pradlo (20min - chladna voda - tekuty prasok) bez odstredovania. Vysledok 😀 saty bez flakov vyprate a susili sa na vesiaku zavesene 👍
Moč ťažko odstrániš ale skús to najprv iba to mokrou handrickou a napíš či to ešte vidieť