Ako vychovávať dieťa, aby netrpelo?

kikina84
3. aug 2013

caute,rada by som vedela ci niekto zazil podobny pripad..muž 27 a zena 50,spolu splodia dieta,zena je monentalne v 3 trimestri a muž nikdy zenu nemilloval,len sa sem tam vyspal s dotycnou..Potom sa rozidu,muz odite do UK..ona si casom uvedomi ze ho stale miluje a nechce bez neho zit,zacne muza citovo vydierat na dialku..ked pride muz v ramci dovolenky z UK na SVK,tak sa spolu podnapitý vyspia,žena mu ale zámerne zatají že vysadila antikoncepciu,len aby mohli splodiť dieťa a aby si tak udržala niekoho koho miluje.Dotycny muz nikdy nebol na vztahy,od zaciatku obaja vedeli ze vo vztahu nieje na plno,bolo to skor len o sexe..Navyse dieta nechce momentalne neciti sa na to..Diskusiou neobhajujem ani jedneho..aj ked myslim ze obaja na tom nesu podiel viny,..Je to ako z filmu,no vidim ze sa to stava aj real..
Skor ma zaujima a moja otazka znie..ako v tomto pripade vychovavat dieta aby netrpelo? ked muz pracuje stale v UK a nelubi tu zenu,nechce s nou byt,no k dietatu sa priznat chce,,respektive ona ma v zamere ho dietatom nadalej vydierat aby s nou ostal,takze to chuda dieta bude len ako nejaky spôsob,aby udržala milenca tam kde chce..
Mate podobne pripady? co by bolo v takomto vztahu dvoch ludi najlepsie spravit,aby dieta netrpelo? zaujima ma len tato otazka..
dikes

anatalia77
3. aug 2013

Nemáš tam prehodený ten vek dotyčných aktérov? 😕
A nie,takýto prípad som osobne nezažila/ak budeš trvať na ich veku/

aristka
3. aug 2013

ak dieťa bude od začiatku vychovávané bez otca ,nebude to vydieť ako niečo nezvyčajné a iné...a to ako to bude budúca maminka nedomyslela ,takže nech rozmýšľa teraz.....na to ,že má asi 27 rokov a chová sa ako pubertiačka a ostať sama s dieťaťom .....

maminuska
3. aug 2013

@kikina84 žena 50 ? nepomýlila si sa ? nejde o vekový rozdiel ale o schopnost splodit deti .

kikina84
autor
3. aug 2013

@anatalia77 no prave preto sa pytam ,ten vek akterov je bohuzial aktulny..sedelo by mi to vtedy keby to bolo naopak ze mlade dievca naivne chce nasilu ziskat milenca..ale v tomto pripade ide o zenu ,ktora ma uz dvoch dospelych synov,,s povodnym manzelom uz davno rozvedena a toto spravi ..no neviem co si mam mysliet o tom.. 😒

kikina84
autor
3. aug 2013

@aristka
@maminuska nie vek sedi pisala som uz pani vyssie na to 🙂

anatalia77
3. aug 2013

@kikina84 ty si o tom nemusíš myslieť nič...koniec koncov to dieťa sa narodí jej a ona to bude riešiť.
Pani je kamikadze.

maminuska
3. aug 2013

@kikina84 ja skôr obdivujem že v 50 otehotnela, to je takmer zázrak , kedy šanca počat a donosit dieta prirodzene je takmer nulová.

kikina84
autor
3. aug 2013

@anatalia77 no len kamošš chce odomna radu a ja neviem co mu mam poradit..ja som to nikdy nezazila.tak sa pytam skusenejsich v tomto smere..podla mna by bolo najlepsie keby sa k dietatu vobec nepriznal a nestretaval sa s nim,len prispieval financne,lebo takto malemu bude velmi ublizene..no pokial je ona taka svina ze bude silou mocou dobiedzat a otca toho maleho mu bude stale vešať na nos,tak to dieta bude mat len chaos z toho..neviem..je to naozaj situacia ako z filmu.. 😠

kikina84
autor
3. aug 2013

@maminuska no ved preto som aj ja v soku..aj on..inak ja mam susedku vo vedlajsom panelaku a ona ma pol rocnu dceru a ma 49 rokov..takze zazraky sa deju este..

anatalia77
3. aug 2013

@kikina84 prepáč,ale ako možeš rozmýšlať takýmto štýlom,že nech sa k decku nemá,nech len platí,a nezaujíma sa???A keď s nou súložil,tak nepomyslel na to,že ona može otehotnieť???Óóó,nie,veď on bol opitý a ona vysadila tabletky.Chudák.Skor sa ten chlap bojí,aby nebolo ublížené jemu.
A teraz vážne:je tam velký predpoklad,/vzhladom k jej veku,bez urážky/,že sa o to dieťa bude musieť postarať tak či tak.
A predsa mi to nedá:ten kamarát ja ten aktér?

m_ij_ka
3. aug 2013

@kikina84 ja som sa nestretla s niečím takýmto. Podľa mňa je dosť nezodpovedné z jej strany si nechať urobiť dieťa, keď chlap v podstate o tom ani netuší a ani k nej nič necíti. Neviem čo si tá pani myslí, že ak bude mať s ním dieťa, tak on ostane pri nej. Keď od začiatku išlo len o sex, tak to pri tom aj ostane a dieťaťom nič nevyrieši, len jej ostanú oči pre plač. Toto je fakt ako z filmu

maminuska
3. aug 2013

@m_ij_ka ked k nej nič necítil , nemal s nou spať. Absolutne jednoduché , nie je sex, nie je dieta a potom ona mohla vysádzat tabletky ako len chcela.

maminuska
3. aug 2013

@anatalia77 presne toto som si pomysela aj aj.
Nepriznať sa k vlastnému dietatu a tvárit sa že neexistuje je najväčšia krutosť voči tomu dietatu.

anatalia77
3. aug 2013

@maminuska presne tak,obidvaja za to možu.

aristka
3. aug 2013

@kikina84 to ,že s niekým čakám dieťa neznamená,že s ním musím byť a ak je to s tým vekom takto,pani by sa mala nad sebou zamyslieť ....to či sa k dieťaťu prizná alebo nie je na ňom....to čo si napíslala ,nepriznať sa ,ak s niekým sexujem ,beriem aj dôsledky svojich činov,pani má 50 ,to hovorí za všetko...bude vyrastať ako zo starou mamou a nie mamou,to ,že sa priznám k dieťaťu je zväzok jeho a drobca ,prečo má byť ukrátené....ak je dospelý aj rozumom ,postaví sa k tomu ako chlap a otec a tým otcom bude....

maminuska
3. aug 2013

@aristka nie len na ňom , existuju aj donucovacie prostriedky.

anatalia77
3. aug 2013

@maminuska áno potrestajú len to dieťa,ktoré k tomu príde ako slepé kura k zrnu.Dúfam,že sa pani vzpamatá,a bude svoje dieťa milovať,a otec sa časom pridá.

m_ij_ka
3. aug 2013

@maminuska súhlasím s tebou, príde mi to dosť nelogické keď 50ročná žena túži mať dieťa s 27ročným mladým chlapom. Veď ona by mohla byť jeho mama.Ja si myslím, že tá dotyčná očakáva od neho viac ako je realita.

ella555
3. aug 2013

Aj ja poznam cerstvu maminu a uz ma po 50, takze uz to asi az take nezvycajne nebude. A ked uz to dieta splodil, mal by sa postarat a nie len financne.

maminuska
3. aug 2013

@ella555 prirodzene ?
Lebo aj centrá asistovanej reprodukcie robia umele oplodnenie max. do 49.

anatalia77
3. aug 2013

Bohužial mám neblahý pocit z napísaného,že dotyčný pán sa zbalí a bude sa ukrývať v zahraničí.Ak to tak bude,tak tá pani može prez menu zobať aj antidepresíva.

aristka
3. aug 2013

@maminuska nikoho nedonútiš aby bol otcom....platiť určite bude ,ale ak nebude chcieť viac ...budúca mamina nič nenarobí....

maminuska
3. aug 2013

@m_ij_ka ano s týmto plne suhlasím , vôbec si neuvedomila alebo neuvedomuje realitu. Ja mám 38 v oktobri 39 , čakám 4 a už teraz sa cítim na hranici s vekom , takže ked porodím bude mi tahat na 40 tku. Neviem si predstavit že by som rodila o 10 rokov.

maminuska
3. aug 2013

@aristka tak som to nemyslela, ale skôr o to určenie otcovstva sudne . Ale v jednom máš pravdu ak raz niekto nechce byt otcom v tom pravom slova zmysle, tak ho nedonutiš.
Napriek tomu ja som zástancom toho aby každé dieta biologického otca malo známeho

ella555
3. aug 2013

@maminuska Podrobnosti neviem, len to ze prisli o dieta, tak preto dalsie.

anatalia77
3. aug 2013

@aristka mám v blízkosti kamarátku,ktorá má podpísané otcovstvo,ale to je tak všetko.Ona je slovenka,on poliak,spolu boli v čechách,ked sa rozišli,tak si chcela nechať určiť výživné.Zlahla sa po nom zem.Mal by byť údajne v Nemecku.

kikina84
autor
3. aug 2013

@anatalia77 tak podla vas bude lepsie ked sa k dietatu prizna a dieta sa bude pri kazdom stretnuti pozerat na to ako sa hadaju,ako sa nenavidia a podobne? alebo sa spolu silou mocou nastahuju k sebe a dieta bude musiet trpiet ten stres doma? pripadne mat potom nasledky? mne je uplne jasne ze on sa s povinnosti musi starat o dieta..ale pokial ste dobre citala.otazka znela,ako zabranit tomu aby dieta trpelo..pokial bude otec silou mocou z mamou a dieta bude mat potom z toho depresie,ze sa jeho rodicia pred nim v kuse hadaju a nevavidia sa..mate pocit ze to bude lepsie? ja si myslim ze nie..

kikina84
autor
3. aug 2013

@aristka bude otcom aj na ukor toho ze bude mat dieta z toho depresie casom,ze sa jeho rodicia nenavidia a hadaju sa stale,nebodaj aj nieco horsie? potom sa tu len riesia temy typu, manzel ma bije,manzel ma milenky,moje dieta je nestastne,nechcem aby zazivalo taketo nervy..to je presne kvoli tomu ze je to dost casto podobny pripad a rodicia su silou mocou len kvoli detom aj ked sa rodicia nenavida,,a potom su deti nestastner ze musa doma znasat dosledky..ani to nieje spravne podla mna

anatalia77
3. aug 2013

@kikina84 teraz budem asi neskutočne drzá,ale nedá mi to: tebe sa ten kamarát páči??
Nemá cenu s tebou diskutovať,žiješ asi v inej dimenzii,inak by si nemohla napísať ten posledný príspevok.

kikina84
autor
3. aug 2013

@anatalia77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀