Ako uspávate vaše polročné deti?

25. apr 2021

Ahoj ako uspavate hlavne vecer vase pol rocne deti? Lezia na posteli? Alebo nosite na rukach? Ci v nosici?
A ako spia? Mate spaci vak, zavinovacku ci perinu?

Nasa zaspavala na rukach v zavinovacke, no nrjako z nej vyrastla a aj v noci sa uz dost hybe tak sa cela rozbali dokope atd...

denden77
25. apr 2021

spaci vak/postielka/cumel.. zaspi, vypluje.. a je sv. pokoj 🙏😁

pribinak
25. apr 2021

Tak polročne dieťa dávať do zavinovačky je už trochu zbytočne. Skús spací vak.
Na rukách nie, to si vyrábaš budúci problém.
Ja som si ľahla vedla bábätka, dojcila som, podala ruku a tichučko sme ležali.

elizabet173
25. apr 2021

Moj perinku a zavinovacku neznasal od narodenia, rev, kym sme ho nevybalili. Takze spaci vak prve mozno dva, tri mesiace, potom pyzamko. Od prveho dna ako sme prisli z porodnice nakojit, pomojkat, polozit do postielky, sadla som si k nemu, hladkala ho, sepkala mu, takto zaspaval. A mal cumel, asi do roka a pol.

zuvelyn
25. apr 2021

Od narodenia do postieľky, pohladkať, dať cumel, odísť z izby a zaspí, niekedy hned, niekedy si ešte blaboce v postieľke ale do 15minut vzdy spi. Teraz ma rok.

hailey1
25. apr 2021

Polozim do postielky, do par minut sa sam ulozi a spi. Niekedy potrebuje cumel, ale kazdym tyzdnom menej. Pride mi to prilis uspavat na rukach polrocne dieta. Urcite mi niekto napise, ze je to o dietati, ale treba dieta ucit cim skor na to, ze musi spinkat aj samo. To je moj nazor.

patka06
25. apr 2021

Uložila som do postieľky, dala dudlík, obľúbenú hračku, rozsvietila jemné svetlo a odišla z izby.
Spávala v tenšom pyžamovom overale, podľa potreby prikrytá perinou ...ale častejšie bola perina len vedľa

diaalex
25. apr 2021

Ja som malú dávala na zavinovačku, položila látkovú plienku, cumel, fľašu s mlieckom som jej dala do rúčky a odišla z izby 🤗 do dnes takto sama zaspáva 🥰

lenuska9999
25. apr 2021

Nikdy som neucila syna zaspávať na rukách, ani keď mal pol roka. Keby si na to zvykol, tak teraz keď už má 12kg by som prišla asi o chrbát 😀 klasický som ho vždy dala ľahnúť do postieľky, vypil v nej mliečko, dala som cumlík a spinkal. A ako pol ročného som ho už dávala do spacieho vaku. Ak ti môžem poradiť , mne sa osvedčili tie , ktoré sa rozopinali na zips v strede. Takto som mohla len odzipsovat v noci a vybrať nôžky a prebaliť. Tie čo sa zapínajú po boku pre mňa boli dosť nepraktické.

darja27
25. apr 2021

Ja uspavam na rukách a to má rok.Napapa sa ,umyjeme tých 6 zúbkov ,prebalime a ideme na to😀necitim z neho bolesti chrbta lebo pri tom sedím dokonca z vyloženými nohami 😁skusali sme ukladať spat samého ale bol to horor.Navyse,on je taký spokojný a ja tiež ,aj si to vychutnávam kym ho ešte môžem takto držať a kým on sám chce .Veď je to vážne rôzne ,ak babo vie zaspať samo,je to fajn ale trápiť ho ak by nechcelo ,v tom nevidím úspech ani dobuducna.Ale je to na každej maminke ako si to vymyslí

andrejka1974
25. apr 2021

vzdy v postielke v zavinovacke

sono2
25. apr 2021

Na prsníku aj sprvu aj druhú dcéru. Spíme spolu zaspí odídem.

elanor
25. apr 2021

@darja27 dvojicky som uspavala na rukach 1,5 roka. Potom sa to naucili aj same, resp. stacilo ich len ulozit, povedat co sa ide robit a lahnut si na chvilu k nim, alebo sadnut a drzat za ruky, ci hladkat., ev. povedat /precitat rozpravku.

andreatytler
26. apr 2021

Od narodenia uspavame na rukach, sediac v kresle vedla postielky. Nehojdame len drzime na rukach. Od narodenia neznasal zavinovacku, takze pizamo a spaci vak. Ked zaspi, prelozime ho do postielky. Skusala som niekolko krat ulozit do postielky bez uspatia, ale plakal a pytal sa na ruky. Teraz ma 17 mesiacov a stale nechce zaspat sam v postielke. Keby mi muz s tym nepomahal, nedokazala by som to, lebo uz je prilis tazky. Ale ak by som mohla vratit cas, urobila by som to zase tak isto. Bol vytuzene (a jedinne dieta), takze som si potrebovala uzit tie objatia. Este aj teraz sa velakrat neviem vynadivat na jeho tvar ked mi spi v naruci.

julie19
26. apr 2021

Mame 6 mesačnú slečnu a donedávna zasypávala ešte zabalená v perinke ... zabalili sme ju, položili do postieľky, dali cumlík, pustili kolotoč a išli preč... asi pred týždňom začala plakať až kým sme ju nerozbalili a odvtedy spi bez perinky 😅🤷‍♀️ Sama sa nejako rozhodla takze teraz ju len uložíme do postieľky, dáme cumlík a do ruky plienku (lebo keď nemá zamestnané ruky hra sa s cumlíkom a nevie si ho potom vrátiť do pusy) pustime kolotoč a spinka 🙂

sono2
26. apr 2021

@andreatytler presne.
Veď aj my ideme väčšinou spať s mužom no nie?
Tak môjho muža miesto okupuje stále mladšia dcéra. Ale keď neboli deti tak to tak bolo.
Spať sme šli vždy spolu

siska53
26. apr 2021

Zvacsa zaspali pri dojceni, ak nie, tak na rukach, potom postielka.