Ako uspávate vaše 4-mesačné deti?

mirka969
1. jan 2020

Ako uspavate svoje deti? Mam 4mesacneho syna a viem ho uspat len na rukach ale aj to je castokrat boj a aj pri tom place. Skusala som ho uspat na posteli ze lezim vedla neho ale nechce. A nosic nema rad. V kociku spi uz len polhodinu. Ako mam docielit aby zaspal pri mne na posteli????

erikavesela
1. jan 2020

Nie neuspavala...dala do postielky, pusu, zavrela dvere a bolo...ked chces uspavat, jednoducho to urob tak ako ti vyhovuje, teda podla toho, co pises, daj vedla seba do postele a hladkaj, prihovaraj sa, spievaj...osobne si myslim, ze deti maju spat v postielke a nie posteli...kludne to mozes aplikovat aj na postielku...len prestan uspavat na rukach...nebudes to casom vediet zmenit alebo len velmi tazko a pridu aj zdravotne tazkosti napr.s krizami...v kazdom pripade...cim skor, tym lepsie...drzte sa..zvladnete to

mirka969
autor
1. jan 2020

@erikavesela ja by som velmi chcela zrusit uspavanie na rukach a aby zaspaval v postielke ale on nezaapi sam a nezaspi ani ked som pri nom hladkam ho tapkam po riti...nic nezabera

erikavesela
1. jan 2020

@mirka969 musis byt len trpezliva...pride to...len to bude trvat...

srnkaknm1
1. jan 2020

@mirka969 a ako často ho dávaš spat možno toľko nepotrebuje a keď píšeš že spí v kočíku daj si ho dovnútra. Môj spával po pol hodine od malička aj 4-5 krát za deň myslím A vždy len pol hodinku noci boli trošku lepšie ale tiež sa budieval dllllho na mlieko do 3rokov dva krát v noci

mirka969
autor
1. jan 2020

@srnkaknm1 kazde 2 hodiny ho uspavam. A v kociku spi len vonku a iba 30minut aj tam

srnkaknm1
1. jan 2020

@mirka969 myslím že sme tak isto fungovali až do nejakého pol roka keď sme boli mimo domu v Tatrách a tam spal len raz za deň v kočíku zrazu dve hodiny a bol spokojný tak už aj doma som ho tak dávala a stačilo. Skús ho dať neskôr spat a uvidíš ak nie je nervózny že chce späť mohlo by byť lepšie ale sú aj náročné deti bohuzial

sonicka96
1. jan 2020

@erikavesela no dobre,dať do postieľky,pusu a zavrieť dvere a keď bude vkuse plakať? O.o

mirka969
autor
1. jan 2020

@srnkaknm1 myslis ze ho mam nechat hore dlhsie ako 2 hodiny??? On celkovo nie je narocny len ten spanok nam robi problem

erikavesela
1. jan 2020

@sonicka96 mladsi neplakal, pretoze to bolo u nas tak od jeho narodenia...starsi plakal asi 3 par dni..a to max. 10 min.a bolo po probleme...

lucia147852
1. jan 2020

Každé 2 hodiny? To je nejak veľa spánku nie? Moja v 4 mesiacoch mala 2 max 3 denne spanky. Podľa mňa nie je unavený preto nechce spať. Určite by som nechala dlhšie hore

mmoni89
1. jan 2020

@lucia147852 tak zalezi aj od dlzky spanku.Tiez mam 4mesacneho a ked ma den ze spava pol hodinku tak tiez nevydrzi dlhsie ako 2hodiny.k3d spi 1,5-2 tak vydrzi hore aj 4hodiny a po nocnom spanku ke unaveny uz po 1,5hod 🤷‍♀️takze je to silno individualne ☺

mmoni89
1. jan 2020

Asi nijak.Ja mam tretie dieta a prvy dvaja v pohode zaspali vedla mna a tento treti ani za svet,na prsnimu ho neuspim.To je pre neho len zdroj pottavy 😁takze spi bud vonku v kociku alebo doma v retro hojdacom kociku

lucia147852
1. jan 2020

@mmoni89 ved to áno. Každé je iné. Ale treba dieťa sledovať aby bolo tak správne unavené. Áni malo ani moc. Pri autorke mi príde ze ho uspava zbytočne keď ani za svet nijako nevie zaspať

mmoni89
1. jan 2020

@lucia147852 to je pravda,ja sa riadim vzdy podla toho ako vidim ci je unaveny,nie podla hodin alebo pravidelnosti lebo to nikdy nemalo uspech 😁

dena22
1. jan 2020

spankový regres, kuk na nete

mirka969
autor
1. jan 2020

@lucia147852 tak ja som asi neschopna ked neviem kedy je moje dieta spravne unavene. U neho sa nemozem riadit tym ze by si napriklad suchal oci alebo zival

mirka969
autor
1. jan 2020

@lucia147852 a on zaspi mne ide o to ze zaspi len na rukach v postielke nie. A cez den iba 30 minutove spanky

mirka969
autor
1. jan 2020

@dena22 cely spankovy regres mam uz prestudovany

evittam
1. jan 2020

@mirka969 Neuspavala. Spali keď chceli a boli unaveni-co sa dna tykalo. 4mesacne cca 3x za den. Ale tak 2-3h. Niekedy možno dlhsie.

mirka969
autor
1. jan 2020

@evittam ale zaspali samy ... mne sam nezaspi

stanislavicenka
1. jan 2020

@mirka969 a preco je pre teba take dolezite, aby zaspal v postielke, ci posteli vedla teba? Ved vecne to tak nebude, ver mi. Dceru som do 26 mesiacov uspavala na prsniku, syn ma 19 mesiacov, a uspavam ho na prsniku, alebo na rukach. Naveky to nebude. 4mesacne babatko nepochopi, preco zrazu nemoze byt pri tebe, teda v tvojom naruci.

mirka969
autor
1. jan 2020

@stanislavicenka prave preto ze nechcem este aj v 2 rokoch uspavat na rukach

srnkaknm1
1. jan 2020

@mirka969 áno dlhšie koľko spí keď už teda zaspi? Skús upraviť spánok zatiaľ na dva za deň tak spával starší syn doobeda od desiatej a poobede potom okolo tretej štvrtej ale teda obaja chodia späť večer neskoro okolo desiatej až ale skôr nezaspia jednoducho aj keď som sa snazila

mirka969
autor
1. jan 2020

@srnkaknm1 cez den spi iba tych 30minut kazde 2 hodiny. Do 3 mesiacov sme mali 2 spanky jeden doobeda 3 hodinovy a poobede 2 hodiny ale od 3 mesiaca nezaspi viac ako na 30minut nech sa snazim ako snazim. Mne nejde o to ze si potrebujem porobit veci v domacnosti lebo mne priatel vela pomaha ja chcem aby spal viac lebo podla mna 30minut take malemu babatku nestaci

lucia147852
1. jan 2020

@mirka969 každé dieťa je iné. Moja v 4 mes zaspavala na prse. Ale proste nepotrebovala toľko spat ako iné deti. Teraz ma 3va rok už cez deň nespi. Nočný spánok ma 12-13 hodín takže jej to stačí. Možno sa mení spankovy rytmus. Viac vníma. Skus to potiahnuť aspoň na 3 hodiny bdenia a uvidíš ako zaspí. My sme keď mi došlo mlieko uspavali na rukach do 8 mes. Potom to začala sama odmietať a uspava sa podnes deň tak ze si k nej niekto ľahne. Deti častokrát nefungujú tak ako si my myslíme že by to malo byt.

jaroe
1. jan 2020

@mirka969 ja si nie som ista, ci sa da naucit dieta zaspavat same. U mojich to neslo, zaspali vacsinou pri kojeni, pripadne ked sme boli vonku, tak v nosici - potom som prelozila do kocika. Pri 3. dietati som dufala, ze do tretice sa to hadam podari, ze som mozno niekde robila chybu, ked nevedia same zaspat. Ale po tom, co som videla spolubyvajucu v porodnici, ako svoje dieta nakojila, este bdele polozila do postielky a to dieta spokojne tichucko lezalo a zaspalo, pricom som to skusila tiez a nefungovalo to. proste sa mrvil, mrncal, jednoducho to sam nedal...takze tak. Nejako extra mi to ale nevadilo, ved uspatie pri dojceni nebolo pre mna namahave, a vonku som nosic pouzivala rada, vyhovovalo mi to viac ako kruzit s kocikom okolo ihriska, kde sa mi hrali starsie deti. Takto zaspal velmi rychlo a potom som ho supla do kocika. Co sa tyka tych 30 min. spanku, zazila som s najstarsou, viac proste nespala, netrap sa tym. Az okolo roka tusim vedela cez obed poriadne potiahnut...

alenkay7
1. jan 2020

@mirka969 ako sme prišli z pôrodnice položila do postieľky pustila kolotoč a odišla, prvý deň pomrnkala pár sekúnd vrátila som sa pohladil aby ma cítila že som tu že som ju neopustila, potom druhý krát zamrnkala tiež som sa vrátila k nej aby mala istotu a potom už spinkal a to bol len prvý deň potom som už vôbec. Od dvoch rokov ako som jej dala dole stranu z postieľky začala som jej čítať každý večer rozprávky a to dodnes ma 7 rokov. Ale nemusím čakať kým zaspí. Ale každé dieťa je iné, výnimočné. A mi mami urobíme všetko, tak ako to cítime že je pre ne najlepšie 🥰

evittam
1. jan 2020

@stanislavicenka Tak velkym detom to stačí vysvetliť.
@mirka969 Ked bude unavený zaspi.

srnkaknm1
1. jan 2020

@mirka969 ver tomu že keby chýbalo dá ti to najavo ja som tiež bola v Tom že nestačí ale po čase som prišla na to že lepšie to nebude a prosto on je taký

julia204
1. jan 2020

Prvého syna som uspavala tiez do roka len na rukach inak nezaspal, kocik nenavidel, nosice tiež.. V roku sa to zlomilo lahla som si vedľa neho zacal mi motkat vlasy a zaspal sam.. Teraz mam 7 mesačnú dcerku a od narodenia tiez nenavidi kocik, nosiče, zaspi len na fit lopte. Od 4mesiacov spáva 3x po 30 minút za celý deň.