Ako uspávate svoje bábätká?

pami2
8. sep 2011

Nas maly bude mat 4 mesiace a uspavame ho na rukach- ale po sediacky, takze ho dam do perinky, sadnem si, dam mu cumlik a do 15 min vypluje cumlik a spi. Myslim si, ze potrebuje pri sebe niekoho citit, to ho upokoji. Chcela by som ho ale naucit zaspavat v postielke, no kedykolvek sme to vyskusali tak sa len rozreval a bolo to horsie. Myslite, ze je na to este maly? ako uspavate vy?

anjelicek26
8. sep 2011

@pami2 - no my sme neuspavali maleho vobec, po skusenosti s dcerkou, ktora potom zaspavala na prsniku strasne dlho... po dokojeni isiel do postielky a zaspal uplne sam. Uz od porodnice. Ja som sla prec, resp. bola tak ticho, aby o mne nevedel a ani ma nevidel. Nikdy s tym nemal problem, dal si palec do pusy a spinkal... ono zaspavanie na rukach je pre deti krasne, ale pribudajucou vahou je to nicenie maminho chrbata a navyse sa cas uspavania vekom dietata len predlzuje. Co najskor naucit zaspavat v postielke, ved aj tam na zaciatku mozes byt pri nom, hladkat ho, drzat mu cumlik. Zvykne si urcite.

berus222
8. sep 2011

@pami2 my sme prveho uspavali do 9 mesiacov na fitlopte a do teraz si vecer s nim idem lahnut a hladkam ho po ruke. pri druhom by som uz toto nechcela robit. rozmyslam o tom nocnom projektore (ale zase ked sa nauci nan, tak ho budeme musiet vsade nosit). najlepsie by bolo, keby sa uspaval sam. snad sa nam ho podari tak naucit. ono je krasne, ked sa vecer tak k tebe prituli, pohladka ta a chce byt pri tebe, ale...

sorentiny
8. sep 2011

moja dcera bude mat uz 8 mesiacov a cez den ju uspavam v kociku, bud s nou idem na prechadzku pocas ktorej zaspi alebo ju len tak vozim po dvore hore dolu, a na noc niekedy je taka uplakana ze ju musim uspat na rukach, ale to trva ani nie 5 minut, a inokedy sa napapa a zaspi v posielke sama, prve si mrmle ale zachvilku zaspi...takto to je uz ale 4 mesiace.

hoogy
8. sep 2011

ja som maleho asi do roka uspavala tak ze som si ho zobrala po sediacky na ruky dala som mu flasu a on zaspal. nenosila som ho ani nenatriasala proste spokojne zaspal. potom zacal zaspavat sam v postielke. a teraz ma vyse dvoch rokov tak si vecer precitame rozpravocku a on pekne zaspinka.my sme sa do nicoho nenahlili a vyplatilo sa nam to. teraz spi uz sam v izbicke v normalnej postielke a ani vecer nevylieza ze este cikat a este pit. proste pekne zaspi.

martinkatinka
8. sep 2011

Náš zaspáva sám v postielke, niekedy pomrnčí, ale nakoniec vždy zaspí.... ja ho pohladkám, dám mu plienočku alebo má takého plyšáčika a s tým sa mazná... ale dávam ho spať až keď vidím, že je unavený alebo má tu svoju hodinu, tak to skúsim... ak nie je unavený, dám ho ešte poloziť a on sa unaví a zaspinká...

angellinka
8. sep 2011

@pami2 4 mesacne babo nie je male na to aby zaspavalo pri mame??? 😨 je to uplne prirodzene,ze potrebuje citit tvoju blizkost,baby neblaznite sak to je este babatko.Uzivajte si to,kym su malicke,a neberte to ako pritaz ze pri zaspavani vas potrebuje....mam 2 deti, a mam z toho dobry pocit,ked vidim ake su spokojne,ked pri mne zaspi& 😉

angellinka
8. sep 2011

a hlavne rob co citis,,a nie co ti povedia iny,je to tvoje dieta 🙂

milamoniq
8. sep 2011

kazde dietatko je individualne a taktiez mamicka...samozrejme ze babo potrebuje citit maminku alebo tatina alebo nejake to ludske teplo, tak ako to v podstate potrebuje kazdy aj v dospelosti...
ja osobne mam 11rocneho syna a 3mesacnu dcerku a asi patrim k tym stastnejsim, obaja mi uz od miminka zaspavali pekne ci v postielke alebo v kociku, ziadne drndanie ...samozrejme ze su chvile kedy treba dietatko pritulit to je prirodzene a najdolezitejsie ono vyciti vsetko teda ak je maminka trosku nervozna aj to babao to citi...a urcite nezaspi...tak mamicky pozor na nalady...no napriklad moja sestra ma 9 rocneho syna a 4rocneho syna a oboch musela drndat az bola z toho hrozne unavena...mne od ukoncenia 6 teho tyzdna malinka prespinka celu noc...tak mamicky je to skutocne individualne a treba k tomu iba materinsky instinkt...ale pozor babo uz v 4 mesiacoch nenaucite zaspavat iba tak v postielke ak ste ho dovtedy uspavali na rukach...🙂

bahara
8. sep 2011

Ahojte a moja malá od narodenia spinká ako Ruženka..či je to deň alebo noc..cez deň keď sme doma ju uložím na gauč ona začne zívať pomrnkávať a viem že treba ísť..tak ju uložím dám cumlík a po pár minútach odfukuje 😀 ale zjavne spinká rada..a keď ju dám do kočíka momente ju lomí haha..tak pohoda..radšej si zaklopkám.. 😀 súhlasím z ,martinkatinka, treba dávať vtedy spať keď vidno že je čas.. 🙂 😉 od narodenia malú denne kúpem a už máme tri mesiace a má režim na ktorí je naučená..cez deň je to ešte trocha rozhádzané ale večer ako sa blíži šiesta siedma hodina ona už vie že sa ide..panči,panči haha potom sa napapáme pomojkáme a už aj zíva o sto šesť 😉 do rána pekne spinká kojíme tak dva až tri krát a o siedmej už aj kikiríka..

pimpulienka
8. sep 2011

Od 3 mesiacov mi zaspinkáva sama v postieľke s cumlíčkom a bábou 😉

p.j.jacky
8. sep 2011

Ja uspavam Adelku na rukach a uzivam si to.Pritom jej pobozkam celicko,noste,licka a brumkam jej a ona cca za 20minut zaspi.*A suhlasim s
@angellinka toto su chvile ktore sa nikdy nevratia,treba si to uzit.Uspavanie je nieco co je medzi dietatkom a mamickou 😉

matula00
8. sep 2011

@pami2 aj ja som takto uspavala dcerku kazdy vecer a ked prisiel 4.mesiac tak som si povedala ze skusime sa ucit na posielku... kazdy vecer som dceru polozila do postielky aj ked zo zaciatku sa jej to nepacilo a nakoniec som ju aj tak zobrala na ruky, ale postupne si na postielku pekne zvykla a teraz (klop, klop, klop) uz sama za mojej pritomnosti zaspinka. Trvalo jej to asi 2-3tyzdne a vzdy som sa ju snazila ulozit do postielky prilizne v rovnaku dobu, tak drzim palce nech to aj pekne zvladnete 😉

bahara
8. sep 2011

A ešte som zabudla dodať,že v noci spinká Romanka pri maminke,na maminke a je nám fajnovo a maminka ju ani nebude z postele odúčať príde čas a začne spávať aj sama a ak nie no čo už nevadí.. 😀 baby ja si to ani neviem predstaviť spať bez nej..to by som nerobila nič len behala ju stále kontrolovať boha..takto som spokojná a aj bábätko.. 😀 😀

zuzanageratova
8. sep 2011

@p.j.jacky no ja som to tiez tak robyla ☹ a teras si neviem dat rady mala ma 18mesiacou 14 kilo a zaspava mi 70minut na rukach...

linduska27
8. sep 2011

@pami2 u nas to bolo tak ze do 5mesiaca maly spaval s nami bolievalo ho brusko a zaspal vylucne na prsniku az som skoro skolabovala uspavanie mi trvalo hodinu ked som odisla ako myska od neho tak o pol hodku bol hore a dalsiu hodku som uspavala no otras a povedala som staci a isiel sa na rezim podla tej knihy kazde dieta sa vie naucit spat a podarilo sa nam maly krasne sam zaspinkaval aj cez den aj v noci a jeden vylet ku kamoske na 10dni a je po peknom zaspavani a uspava sa jedine na prsniku alebo u tatinka na rukach a je hore tak casto ako ked bol miminko a ziadna sranda skusali sme aj hladkat v postielke po chrbatiku hlavicke zaspaval tak tyzden potom mu to uz nestacilo a teda dala by som cokolvek za to aby som prespala suvisle 3 hodiny

bibap
9. sep 2011

my sme ju v 4 mesiacoch nechali vyplakat a teraz krasne zaspava sama... pomojkame sa, zaspievame pesnicku polozime do postielky, ona si krasne rozprava a zaspi

tamoulik
9. sep 2011

Ja mam 6 mesacneho, ktory zaspava vzdy na prsniku, ci uz v nasej posteli alebo v satke ci nosici a starsi bude mat pomaly 3 roky a uspavam ho tiez, a musi mi skrabkat ruku...mna neobtazuje, ze ma moje deti potrebuju...

shira_
9. sep 2011

ja uspávam na prsníku a potom preložím do postielky. pri uspávaní sedím v pohodlnom kresle a oddychujem. niekedy je mi lúto ho položiť, je taký zlatý 😵 čas zaspávania sa nám nepredlžuje, skôr skracuje, ale závisí aj od momentálneho psychického stavu (rozrušenie, únava zúbky, pohoda atď) niekedy hodina, niekedy 7 minút

bubelko
9. sep 2011

cielene som neuspavala vobec. do tych 2-3 mesiacov zaspali ako zaspali, ale potom som ich uz ukladala este bdelych do postielok a nechala zaspinkat.

siusinocka
9. sep 2011

@pami2 no my sme sa takto uspávali do 9 mesiaca kým už nemal 10 kg a ja som ho nevládala držať... potom mi doktorka povedala že ho mam dať do postielky a nechať vyrevať... prvý den pol hodky, potom menej a tretí den už len 15 min a na 4 den lahol a spal... od vtedy to tak funguje, len ohromná nevyhoda je tá, že inde ako vo svojej postielke mi nezaspí.. ani na dovolenke!!! a večer musí zaspasť sam a až ked spí, môže ísť starší braček spať.. lebo ak idú spolu naraz tak malý stále po nom niečo vykrikuje a nespia aj do desiatej... tak si stačí len vybrať... ale od rúk by som odučila okolo pol roka... aby veľmi neplakal nech nedostane pruh.

angellinka
9. sep 2011

@siusinocka mi nehovor ,ze 9 mes BABATKO si nechala vyrevat,sorry ale nerozumiem takymto matkam....ale je to kazedho osobna vec,nie je to moje dieta, 😒 len mi ho je luto,lebo neviem ci vies,ale tym ze sa NAUCIL-podla teba teba,zaspat v postielke,len rezignoval,lebo videl ze mu nic ine nezostava,ALe aj tak najlepsi vyrok v tvojom prispevku je:...doktorka povedala že ho mam dať do postielky a nechať vyrevať....niet co dodat 😕

martuska75
9. sep 2011

ja uspavam teraz 😀 mala je v manduke a ja na nete. Zatiel sme spokojne obe, klop klop.

lenka0283
9. sep 2011

moja mala ma 8 mesiacov a na rukach ju uspavam stale a aj budem som si ju tak naucila.ale mne to vobec nevadi.tesi ma ze ma potrebuje este citit ked bude uz velka tak uz ju na rukach nebudem moct nosit 🙂

hori
9. sep 2011

do 5 mesiacov zaspavala mala na prsniku alebo som ju natriasala na fitlopte, ked som potom uz nekojila, skusila som ju jednoducho polozit do postielky, zhasnut a odist a kupodivu to fungovalo! 🙂 mala v postielke mojkacika, toho si vzdy pritiahla k sebe a zaspinkala... takto to vydrzalo asi do 11. mesiaca, potom zacala plakavat a chcela zaspavat tak, aby som bola pri nej... mala som dilemu ci ju nechat vyrevat alebo jej vyhoviet, lebo priznam sa vam, nie vzdy mi to vyhovuje pri nej hodinu lezat, kym zaspi... a to prosim pekne 3 krat denne, lebo okrem noci spava este aj predpoludnim aj popoludni... najma teraz to absolutne nebude mozne, ked nam pribudne dalsie dieta... tak som sa rozhodla pre kompromis, cez den som ju nechavala vyrevat a vecer pri nej som... aj to tak dopadlo - cez den zaspava sama a v noci pri nej niekedy aj hodinu lezim... 😉 co uz...

siusinocka
10. sep 2011

@angellinka moja každý má nejaký názor.. ak by si ty mala také dieťatko a bolo by také ťažké, a zvlášť ked by ti zaspávalo len na rukách a to systémom státia a hojdania - sadnuť som si nemohla ked som si myslela že už spí a išla som ho dať do postieľky a vtom oči otvorené takže celý postup opakovať aj- krát takže to trvalo aj hodinu večer a znova aj 5 krát v noci nevyspala som sa nič, vyzerala som ako živá mrtvola... asi by si urobila to isté... a keby reval hodinu dve, to by som nevydržala, ale pol hodku a za tri dni nič, myslím že to nie je až také strašné......

bibap
10. sep 2011

@siusinocka to mam najradsej take matky ako napr. ang.. nikdy to nevyskusali a uz kritizuju... ja som mala tiez nervacika, ktory sa len rozculoval a zaspala len hodinovym natriasanim na rukach.. a v noci tiez..
nechali sme ju jeden den vyplakat a ked sa v noci zobudi, nakojim a polozim do postielky a zaspi sama, pretoze moja na prsniku nezaspava.
Na tu metodu nedam dopustit, nasmu rodinnemu zivotu velmi pomohla

maco
10. sep 2011

Ked sa nam narodil syn, samozrejme som bola mudra, ako ho budem nechavat spavat v postielke, aby sa nenaucil spat s nami a hlavne nie na rukach. Ale clovek mieni.... 😉 .... Drobca som dokojila, odgrgol si a kedze uz zaspaval, dala som ho pomalicky do postielky, vydrzal tak 5 sekund a revy. Takze kym bol uplne malinky sme uspavali na rukach. Ale nie hojdanie, len som ho drzala, stacilo mu to. To bolo kym som ho vladala drzat. Potom som si ho uz len ulozila vedla seba, zaspal, prelozila do postielky... Ked uz bol moc velky aj na prekladanie, odmontovali sme bok postielky, dali k nasej posteli a momentalne fungujeme tak, ze ked zaspi pri nas, len ho presuchnem na jeho miesto a niekedy od nas sam odide lahnut si do svojej postielky, o dva mes. bude mat dva roky.
Su to krasne momenty, ked ma hladka po tvari, da mi pusinku, a spokojne zaspi. Ja si to vychutnavam kym sa da, nech je to rok, dva ci tri, cas ide strasne rychlo, deticky nam rastu ako z vody a o chvilu nas uz potrebovat nebudu.

vejinka
10. sep 2011

prveho syna na cicike uspavala drueho doteraz na cicke starsi zaspava vylucne so mnou poobede a s oboma rodicmi vecer pri uspavani drzi ruku moju a ta mi do pol hodiny doslova odumrieva takze rada nad zlato: nenaucit si dieta na ruku lebo o nu pridete 😅

jania023
10. sep 2011

moja mala bola stale v postielke ja som ju tam dala zapla ten detsky kolotoc a nechala ju tam...u nas neboli ziadne problemy zo zaspavanim od prveho dna to tak bolo a ona si nato zvykla 😉

ducci
10. sep 2011

no u mojej malej je dolezite je poriadne unavit 🙂)) a potom zaspi rovno pri kojeni a dam ju do postielky.. takze vecerna prechadzka je super, alebo aspon nejaka poriadna aktivita, potom vecerny kupel a zaspinka krasne...🙂. Akonahle sme lenivi a poriadne ju neunavime tak sa nam to vrati a mozme uspavat aj do polnoci, napr. vcera... 🙂)