Ako uspávate štvormesačné deti?

luckalucka5718
9. aug 2021

Zdravím ako uspávate vaše deti alebo ako ste ich uspávali?
Malá má 4 m a uspávam ju na rukách, hovoria mi že keď bude staršia tak nebude vedieť zaspať. Je tu niekto taký? Alebo čo by ste odporučili?
Skúšala som aj po ležiačky že ležíme na boku ale to sa nepáčilo
Ďakujem za odpovede

sweet20
9. aug 2021

@luckalucka5718 od narodenia ich treba ucit aby spali sami v potielke.. v nasej rodine to tak funguje lwbo ked sa zaspavalo na matke tak to bol boj lebo nevedia spat sami na posteli.. potom musis preucat

mamamasama
9. aug 2021

Moj 4 mesacny nevedel zaspat ani v kociariku, ani v postielke a ani na rukach. Pomohol len nosic. Teraz ma rok a pol a v pohode spi v postielke. Nemusela som ho “ucit” vyplakavanim, ani inym terorizovanim. Prisiel cas, kedy mu viac dozrelo CNS a zaspava krasne a bez placu. Dolezitejsie ako uspavanie je skor to, aby malo dietatko rovnaky rezim. Aby vedelo, ze jednej veci nasleduje dalsia a potom spanok.

patka06
9. aug 2021

od narodenia v postieľke - tá slúžila iba na spanie, uložila som dala dudlík, nechala svietiť úplne jemné svetlo a odišla z izby ...väčšinou do 10 minút spala

zuzanockamt
9. aug 2021

@luckalucka5718 vôbec sa toho neboj, že sa nenaučí samé zaspať v neskoršom veku, je to hlúposť. Obe deti som uspávala na rukách a obe sa naučili samé od seba spať v postieľke. Mladší má rok a pol, vypije čaj/mlieko a sám lezie do postieľky a zaspáva 🙂 Takže kľudne na rukách, keď to dieťa potrebuje.

zuzanockamt
9. aug 2021

@mamamasama presne, úplný súhlas, u nás to isté 👍

zuzuliennka1
9. aug 2021

@sweet20 blbost. naucia sa neskor aj same normalne zaspat. Ja som uspavala kojenim. kym som kojila, potom sme nasli zas iny sposob.

@luckalucka5718 ak ti teraz zaspava na rukach - tak uspavaj na rukach, podla toho, ako to pises, to chapem tak, ze nekojis.
kludne uspavaj na rukach, 4m dieta este ani zdaleka nema dozretu CNS, takze ta nemoze ani nijak “vyuzivat” placom na to, ze chce zaspavat takto. Takym nezmyslom prosim ta never.
Uspavaj tak, ako to momentalne vyhovuje.
Neskor sa to este bude menit.

ivangeline
9. aug 2021

Trvdi sa..ze do 6m...ako to dieta zvladne a chce a potrebujem.potom pomaly ucit na postel/postielku. Ja som do nejakych 8m v nosici na fitlopte. Vzdy som vstak skusala aj na posteli... a od 10m stale viac a viac pri dojceni na posteli. Po roku s flasou na posteli. Po zopar mesiacoch postielka... uz obcas zaspi sama v postielke. Ma rok a pol.. Je to proces. :D

zuzuliennka1
9. aug 2021

@ivangeline ja som napr. na postielku nikdy neucila - najskor to bolo kojenim, potom som lezala vedla syna na manzel. posteli a po zaspati prelozila, potom sme mali aj obd. uspavania kocikovanim.
a od 3r zaspava sam, unavi sa cez den dostatocne, zaroven nespava poobede, akcny den, proste zaspi sam. Ale velku pravdu mas : je to proces 🙂

gdpr
9. aug 2021

@luckalucka5718 ja som zástanca, že od narodenia samé má spať v postieľke takže len tam zaspáva.

zuvelyn
9. aug 2021

od narodenia v postielke, v 4 mesiacoch uz spal vo svojej izbicke, dala som flasu mlieka, dala pusu, prelozila pohladkala a odisla vedla do izby. Zaspal sam a zaspava tak do teraz. Za mna, cim skor naucit na samostatne zaspavanie tym lepsie.

luckalucka5718
autor
9. aug 2021

@zuzuliennka1 kojim niekedy zaspi pri kojeni a niekedy musím uspavat na rukách lebo nevie sama zaspinkqt nedá sa jej

zuzuliennka1
9. aug 2021

@luckalucka5718 tak v tom pokojne pokracuj

zuziiiii
9. aug 2021

Moju som od narodenia dala do postieľky a spala... Nemá problém ide večer o 20h späť a zobudí sa ráno o 4h naje sa a spi do 7h.. Potom cez deň nespi len 30 min. Aši tri krát po 30min.

zuziiiii
9. aug 2021

@zuvelyn áno to je najlepšie aj ja malú pohladkam niekedy si po sedím pri nej a ona zaspi sama už to pozná... Ze v postieľke sa buva

zuzkac2711
9. aug 2021

@luckalucka5718 Ja som uspavala na rukách do 15 mesiacov. Začala sama spávať až keď sme jej kúpili posteľ. Cítila sa veľká už 😀 a teraz má 2 a pol roka a ide sama pekne do postele. Nesilila by som to a hlavne je na tebe ako to ty cítiš neriadi la by som sa druhými. Mňa tiež všetci za to kritizovali aké spätne keď sa na to pozriem tak to bolo asi to najmenej čo som mohla pre ňu urobiť. Cítila moju vôňu tlkot srdca a to asi ju upokojovalo.

ivangeline
9. aug 2021

@zuzuliennka1 Bohuzial. Ja som dufala..ze sa upokoji ale v kuse mi behala z postele...a ja som tehotna..odkedy je v postielke,tak spi na obed dlhsie. ;) Nie hodinu.. Ale aj 3... takze dlho som zvazovala ale bolo to dobre rozhodnutie. Syn este pred 2 rokom sam spal v posteli a bol spokpjny...ale kazde dieta je ine. To je dalsoa velka pravda. :D

zuzanka.zuzu
9. aug 2021

do cca 3/4 mesiacov uspaval iba manzel na rukach - NIKOMU sme to nehovorili (vsak co koho do toho) presne kvoli hlupym reciam 🙄 jedneho dna sa na rukach mrvil, tak som si ho "na chvilku" zobrala do postele, odvtedy tam zaspava 🙂 u nas sa neplace ! u nas sa pocuvaju potreby dietata ! niektore zvladne od narodenia byt same, ine potrebuju maminu istotu dlhsie... ja sa naopak cudujem tym ktore cakali na dieta 5, 10 rokov a potom sup hned spartanska vychova 🙈

elizabet173
9. aug 2021

@zuzanka.zuzu preco si myslis, ze spartanska vychova? Uspavat v postielke predsa neznamena, ze ho tam supnes, place, neplace, odides a spomenies si na dieta az rano.. Da sa polozit do postielky, ktora je prirazena k posteli, lahnut si k dietatu, hladkat ho, sepkat mu kym nezaspi. A su deti, ktore spia vo vedlasej izbe ovela lepsie, ako pri mame v spalni. Mne by sa to nepacilo, mat babatko vo vedlajsej izbe, ale nebudem pisat o spartanskej vychove, ak niektorej .mamicke spi babatko celu noc v inej izbe a pri nej je hore osem krat

fiafia
9. aug 2021

@luckalucka5718 na rukách a neskôr v kočíku.ked som chcela aby spala tak s kočíkom som nachodila km po dome 😁 skúšali sme všetko. Od cca roku spávala sama v postieľke

zuzanka.zuzu
9. aug 2021

@elizabet173 pretoze takych materi je tu az prilis... ja som tu dlho a vidim ako niektore co fnukali pri kazdych kramoch niekolko rokov a potom sa 9 mesiacov nepohli z postele teraz "nebudu robit dietatu otroka" 🙊 ps: nechytaj ma za slovicka a citaj cely moj prispevok v kontexte, aj toto je na konovi oblubeny spory... napisala som predsa ze niektore zvladne od narodenia, ine potrebuju dlhsie - tak co sem pleties priklad ked sa to dietatu paci? vtedy ok

zuzuliennka1
9. aug 2021

zakladna vec, mila autorka, je jedina - kasli na reci ostatnych, najma o tom, ze ako starsia nebude vediet zaspat, len kvoli tomu, ze ju teraz uspavas na rukach… blbost, blbost a este raz blbost.
kazde dieta je jedinecne, nic neplati na dve deti, dokonca aj surodenci su kazdy iny…
ja som uspavala kojenim, aj kocikovanim, aj lezanim vedla syna niekedy 15min, ale aj hodinu,..
a cuduj sa svete - vo svojich 3,5r zaspava sam, niekedy aj ovela skor, nez by mi bolo mile, napr. 19:00 a potom mame budicek o 4:00 😁 ale mame aspon vecer s manzelom pre seba, dlhsi den a prespi celu noc, takze rozbita nie som.
riad sa svojimi pocitmi a potrebami svojho vlastneho dietata
@luckalucka5718

zuziiiii
9. aug 2021

zeny ti tu dobre radia, pocuvaj svoje dietatko... ked ta potrebuje tak bud pri nej hojdaj ju kolisaj maj na rukach,....kazde dieta je ine.
moj syn 2 roky spal na mojom prsniku , dcerku som po papani supla do postielky a buva krasne od narodenia celu noc.... ma 5 mesiacov.
jednoducho to uz ty citis vies co to dietatko potrebuje. kazdopadne si ho uzi ,letí to jak fras. 10rocneho syna uz mam ani neviem ako kedy vyrastol.😍

zuziiiii
9. aug 2021

inac je pravda ze syna som dost maznackala, moj prvy ... tak sup s nim do postele a cicik von hned .... Natálku nachovam a dam ju do postielky je to ine no ...

elizabet173
9. aug 2021

@zuzanka.zuzu ja ťa nechytám za slovíčka, iba si nemyslím, že mama, ktorá neuspáva dieťa na prsníku, na rukách, na fitlopte, je zlá mama, ktorá svoje dieťa nemiluje.

zuzanka.zuzu
9. aug 2021

@elizabet173 a snad som niekde take nieco napisala???

elizabet173
9. aug 2021

@zuzanka.zuzu ale zo slov, že deťom nebudú robiť otroka to vyznelo.

zuzanka.zuzu
9. aug 2021

@elizabet173 vsimla si si tie uvodzovky? to ony pisu, nie ja

elizabet173
9. aug 2021

@zuzanka.zuzu na tom predsa nezáleží, ani ja nie som zástancom uspávania na rukách do troch rokov, kojenia jeden a pol ročného dieťaťa osem krát za noc a pod. No svoje dieťa som milovala a milujem najviac na svete.

bubinko1506
9. aug 2021

Moji zaspavali takmer do roka iba vonku v kociku, ked bol v pohybe a do 3 mesiacov spali s nami v posteli. Ked mali rok, mali sme defekt na kociku, tak som ich ulozila do postielok a hladkala. Zaspali do 5 minut. Teraz budu mat 5 a zaspavaju hned po rozpravke.