Maminky ako uspvate vaše 11 ci 12 mesačne bábätko? ja som ho doteraz uspávala alebo teda u spávam ho po dopiti mliečka si ho dám na rameno a kym si odgrgne a po do 5 min. sa pohupe tak za spinka uložím ho do postele. lenze začal sa mi stavať na nôžky a niekedy sa mi postavy na posteľ a už je po spánku.
A mozem ist odznova
ako ste odnaučiť dieťa z rúk zaspávať v postieľke samé ?či má to ešte čas??
❤️🙏🏻
@mama4444 ja som dávala do postieľky od narodenia, ale je to v tomto prípade v podstate jedno, lebo keď dieťa zistí, že ho nôžky udržia, tak sa stavať bude. Nechala som ho chvíľu poloziť okolo postieľky, potom uložila, ľahla som si vedľa a položila som si ruku na jeho chrbátik a hladkala som ho po hlavičke, čo sa mu páčilo a zároveň som ho tou rukou držala v polohe ležmo. Ale on bol na toto hladkanie zvyknutý od malička, ale skús, možno sa mu to zapáči. Známa dáva syna do postieľky, pohladí ho a odíde. On je ale takto zvyknutý, niekedy sa postaví, odhŕňa záves, snaží sa rozviazať šnúrky na mantineloch, ale keď ho to unaví, ľahne si a zaspí. Zatiaľ sa nenaučil schválne vyhodiť dudel, aby privolal mamu, ale ja to príde 😉
@mama4444 my sme cca do 15m uspavali na rukach kolisanim atd...narocne od 8 do 15m bolo pri tv zaspavala atd...ale.potom som si zacala vsimat ze ju to ruší tak najprv jemne svetlo atd mala.som postielku pri posteli bez bocnice takze vypila mliečko a zaspavala.tak ppri.mne .....potom.neskor na velkej posteli ale to som.premiestnovala.cca 10 15min ak zaspala....
@mama4444 mne pri tomto pomohlo triasť silno postieľkou sprvu, keď to pochopila tak o dva týždne som začala uberať z intenzity až som prestala triast
My sme mali malú naučenú od mini bábätka tak že sme ju položili do postieľky, pustili kolotoč a odišli sme … ale keď sa naučila staviat na nohy tak tiež to bolo veselé lebo sa stále staviala … takže proste sme trpezlivo na striedačku s mužom chodili a dávali sme ju ľahnúť, do ľahu, dudlik, zakryť perinou a odchod aj 20 krát za večer kým pochopila alebo kým sa neunavila… teraz ma 15 mesiacov a už zas krásne fungujeme že zapneme uspávanku, dáme pusu na dobrú noc, položíme, zakryjeme do ruky dva cumliky a odchod, ona už si sama nájde polohu a za pár minút spi
@elizabet173 presne, aj ja od pár mesiacov som položila do postieľky, pohladkala a odišla...fungovalo
@mama4444 v 11 mes som uz nedávala malu odgrgnut, také dieťatko si už vie odgrgnut aj samo. Ja dám malej mliecko (vecer, cez deň je to voda al cajik) a polozim ju vedľa seba na posteľ a tak zaspinka, netrasem s nou ani nič podobné, podľa mňa toto je len o tom ze si nato dieťa zvykne a potom už inak nezaspi. Keď zaspinka ju preložím do postieľky. Skúšala som samu nechať zaspať v postieľke ale nechce, potrebuje byť pri mne a ja to rešpektujem.
@mama4444 ja som nakojila poležiačky a pri tom zaspal. Mladšieho 4 mesačného tak už teraz uspávam, lebo starší sa tiež vždy po položení do postele zobudil.