Poradte prosím, doteraz sme sa uspavali pri dojčení (1rok) ale dcerke začali isť stoličky 4 naraz a o prse do pusy nechce ani počuť! som z toho zufala, ako ju mam uspať, skušala som nechať ju v postielke (vyplakať), ale nič ☹ srdce mi neda nechať ju tam plakať...
Ďakujem
tiez rozmyslam nad tym istym...ako budem malu uspavat kedze tiez zaspava na prsniku... skus ju polozit do postielky a hladkat... na rukach ti velmi neodporucam, vsetky kamosky mali s tym problemy... v kazdom pripade to bude asi par dni tazke... drzim ti palce
Fúha... u nás funguje unavenie a potom šup do postieľky, pohladkať a zaspinká sám...pravidelne o 19:00 😀 ale zúbky sa mu už tisnú do dasienok, tak neviem ako to bude potom....jaj a večer dávame čajík na spinkanie...
Ja taktiež uspávam IBA pri dojčení, keď malej išli zúbky, pár dní bola aj ona pri papaní nervózna, ale po pár dňoch sa to upravilo...súhlasím ale aj s tou šatkou, nosičom...aby cítila tvoju blízkosť 😉 Držím palčeky
ja som uspavala cca. do konca tretieho mesiaca na prsniku, odvtedy na fitlopte... funguje, dokonca zaspi castokrat aj rychlejsie...
My vobec neuspavame 🙂 maleho dam do spacieho vaku a on uz vtedy vie ze sa ide buvat,dam ho do postielky,do pusy flasku s mliekom,a vedla neho na vankus mu polozim dudu 🙂 ked dopijde,flasu odhodi do kuta postielky ,da dudu a spi az do rana 🙂 je sikovny 🙂 ja odidem z izby a je 🙂 celu noc nam pekne prespi uz od 4 mesiaca a to sme ho nikdy neuspavali 🙂
tiež mám ten istý problem a neviem čo s ním ☹ ☹
ja uspavam od zaciatku na rukach, bud sa prechadzam alebo sa hojdam s nim na fitlopte ... mne inak nezpasi ... sam, ked by lezal, tak nema sancu zaspat
Každe dieta je ine-jedno nema problem od narodenia zaspavat same,druhe sa to nenauči ani za 2 roky.Metodu vyplakania ja osobne neuznavam-aj bez nej si moj st.syn vyplakal pruh-a to sme ho nosili a mojkali.Druhy syn sa naučil zaspavat hned sam,len po očkovani sa nam to riadne pokazilo-v 6m.Ja by som na tvojom mieste malu neučila na novy sposob uspavania pomocou fit lopt ci natriasania-to sa ti len vypomsti-ak sa sama odstavila od uspavania kojenim,využi to-neskor by bol aj tak problem ako na to.Skus si k nej len lahnut,nežne sa jej prihovaraj,hladkaj ju,spievaj-bude isto plakat,ale je to ine ako ked ju nechas samu plakat v postielke-bude ta citit. 😉 A je to tiež ine ako ked ju naučis na hopsanie-to sa ozaj tažko oduca.Treba sa obrnit trpezlivostou a hlavne laskou.
neuspávať neuspávať, ale naučiť spať samo. Uspávanie nie je zdravé, umelo vyvolávať spánok a podobne....tým mu nepomôžeš ako si mnohé matky myslia, ale skôr zhoršíš lebo nebude vedieť samo zaspať a čím bude večšia tm to bude horšie......................Každé dieťa sa vie naučiť spať, alebo aj iná metóda
to že ju necháš vyplakať jej len pomôžeš lebo výsledok bude že bude sama zdravo spať a zaspávať....
Naučiť sa da. Našu bambulku som zaspavať naučila samú cca od 3 mesiacoch po kolikovom obdobi. A NIE metodou vyplakania 😉
@maryanna da sa suhlasit iba s jednou vetou v tvojom prispevku - ano, kazde dieta sa vie naucit spat, ale niektore to zvladne ked ma 4 mesiace a ine, ked ma 3 roky ... je to individualne ...
su studie,ktore dokazuju,ze aj ked dieta prestane plakat,ma stale extremne zvysene hodnoty adrenalinu v tele a to je skodlive. neplace preto,lebo to vzdalo,lebo vie,ze nikto nepride a vyvolava to u nho stresove reakcie,ktore ho mozu poznacit aj v dalsom zivote.9 mesiacov je v bruchu a zrazu ma byt naprogramovany stroj co po ulozeni do postielky zaspi? aj mne sa spi lepsie,ked je pri mne moj muz a mozem sa prituit,ked to potrebujem. teda je ovela zdravsie,ked dieta zaspava za pomoci rodica,v klude ako ked sa trapi same v postielke a citi beznadej a zufalstvo(ano,citi ho,ak nie,neplakalo by od prveho dna) a nechape,preco je same. duplom,ked ho nieco boli! preboha,vsak ked boli nieco rocne dieta(napr.zuby),nebudem ho nechavat same vyplakavat to v posteli.
budem si ho tulit,utisovat ho,nosit,idealne v satke koza na kozu.
a este jedna vec,umelo vyvolavat spanok je velmi relativny pojem,lebo moje dieta chodi spavat dost neskoro a aj cez den dost vela spi,ale vzdy len vtedy,ked je unavene. nikdy by som ju nedala do postele spat,keby nie je unavena,to by nemalo zmysel. teda tym,ze jej pomozem zaspat nevyvolavam nic umelo.
ja ked davam malu spat 5,5 mesiaca, tak si lahnem k nej do postele, dam pusinku, pohladkam a spi do 15 minut. Sem tam este daco zablaboce a ked vidi, ze sa neozivam, zatvori ocka a spinka 🙂 a spinka celu noc, musim poklopat 🙂 . a potom ked ideme aj mi spat ju prelozim do postielky. no ale asi by sme mali tiez zacat davat malu spinkat do postielky hned ako zaspava, no uvidime ako sa to bude vyvijat. 🙂. zatial sme spokojny takto.
moj syn ma 7 rokov a tiez ho nedavam spat stylom, ze chod si lahnut a spi.............tiez sa este chvilku rozpravame a poskrabkam ho a ked na mna zakrici z postele, ze je smadny, nenecham ho tam hulakat, lebo je cas spat...............nevidim najmensi dovod nechavat dieta vyplakat a neuspokojit jeho potreby......prave vtedy sa bude dietatu podla mna zaspavat tazsie a zaspi vystresovane a vystrasene a s vediomim, ze sa neda spolahnut na matku, lebo neprisla, ked ju dieta potrebovalo...................ja osobne by som nechcela byt v kozi dietata ktore zufalo a zbytocne vola svoju matku.......................btw, ja som dospela a tiez sa mi spi tazsie, ked je mm v praci a som vnoci bez neho............
podla mojho nazoru je zakladom spravne nacasovanie. dieta nesmie byt velmi unavene ani malo. ked je malo unavene tak vymysla v postielke, ked je velmi unavene, tka sa nevie zase ukludnit a učučkat. my to robievame tak, ze vecer dostane mliecko, niekedy ho ani vobec nevypije, niekedy hned zaspi, len sa otoci do paploniku, pritlaci si ho k tvari a zaspinka. inokedy sa tam este toci, prevaluje. ak place, tak jej dam na postielku deku, na bok, abyma nevidela, inak ma nepusti z izby. ulozim ju a ked placka, tak sa jej prihovaram, robim pssssst, spievam, kym sa neutisi z placu a potom jej pustim svietiacu korytnacku a pomaly odidem z izby. vacsinou je to otazka 5-tich minut, kym odidem z izby a ona sa tam uz popretaca ako chce, polozi po postielke a je ticho. neberem ju ale z postielky. ak velmi placka, ze je unavena, tak ju hladkam v postielke, kym sa neutisi....
to vyplakanie nefunguje na kazde dieta. moja najstarsia mohla revat a revat a revat.... ono zalezi ako dieta place.... ked sa jeduje, no nech sa jeduje, ale ked place tak "bolavo", ze chce maminu, tak si myslim, ze nie je dobre ho nechavat vyrevat.
nasa tatianka zaspava sama v postielke od narodenia. nikdy sme ju neuspavali, necicikali. ovsem na obdobie po operacii, ked brusko vobec neposluchalo. to som ju v noci po dvore vozila, kym sa jej neulavilo, ale odkedy je s bruskom pokoj, tak aj zaspavanie je na jednotku. klop-klop. ale moja najstarsia sa naucila z v 2-3rokoch sama a stredna cca v 1-1,5roka. ale nikdy to uz teraz neni bez toho, ze este 10krat vylezie z postele lebo chce cikat, kakat, je hladna, smadna, pripadne ju nieco strasne boli. 😀 😀 😀 😀
podla mna uz take rocne dieta by malo mat pevny rezim a nie chodit spavat kedy sa jemu bude chciet..nieje to pre neho zdrave...je aj dokazane,ze ked ma dieta pevny rezim,tak aj stravovanie aj spanok je na lepsej urovni..nasa je ako svajciarske hodinky😉..nielenze dobre,dlho(12-13hod) a tvrdo spi odjakziva,ale nikdy sme nemali problem,ze by nechcela jest a ani nebyvame casto chory..je to vesele dievca,ktore sa tesi zo zivota a nadovsetko nas miluje,lebo nam to dava kazdy den najavo..😵
ja taketo veci vobec neriesim, pravidelne v takmer rovnakom case si s nou idem lahnut a do pol hodiny spi...ma taky ritual: vypije mlieko, necha si vyzut ponozky, pohladkat nohy, samozrejme jeden dudel v ustach, a dalsie dva v kazden ruke. Potom sa otoci na bok a dudlikmi v ruke si hladka tvar...moju pritomnost potrebuje iba na to, aby nebola sama. Ved o par rokov o mna ani nezakopne, aby som si k nej mala ist lahnut.., tak mi to nevadi.
skus v satke, alebo na fitlopte...