Ako uspať "živé" dieťa?

Syn má 7 mesiacov, celý deň niečo vymýšľa, aj keď sa zahraje sám,usedí u hrania, jedla, v kočíku, len to spanie, musím ho uspávať asi hodinu, plieskaním po plienke, až by ma mohli udať za bitie 😀 , ale jedine tak zaspí, v noci sa budí každé tri hodiny, na jedlo, čaj nehce, skúšala som hudbu, tmu, chladnejšiu izbu, cez unaviť, neunaviť 😉 , poradíte ako ho uspať a aby kľudne spať?

cerez
26. nov 2012

@kristina.mihalovicov Záleží aký má režim spania cez deň?

janulka007
26. nov 2012

@kristina.mihalovicov tiez mam dcerku podobne sidlo, od narodenia spat ani za svet, mne osobne velmi pomohla kniha Kazde dieta sa nauci spat samo, zaciatky boli vseliake (najma denny spanok) ale teraz noc prespi celu 🙂 drzim palce!

adelajda2012
26. nov 2012

hmm,tak aj ja mam take male certica co nikdy nespi ;) Niekedy sa idem z nej zblaznit, ale utesujem sa ze je este velmi mala a nejak sa to upravi casom 🙂
@janulka007 ta kniha ma celkom zaujima...o com zhruba je?

zmrzlinkams
26. nov 2012

u nás podobne od začiatku sa malej nechcelo spinkať že bum 20h a ja spim, u nás sa chodi spavať tak okolo 22-23h ako kedy niekedy je tak unavena že zaspi okolo 20-21h ale to je malinko možno tak 1-2x do tyž. a stane a ked sa jej nechce tak nenutim ju ide spať s nami na začiatku som sa tarpila a riešila a všeličo skušala a potom som to vzdala a neriešim to a hadam ked bude staršia a rozumnejšia tak sa nauči ako sa ma spravne spinkavať teraz je to ťažke vysvetliť .... ale vidiš neskušala som podla knižky a ta knižka čo piše janulka možno by nebolo zle na nu mrknuť, možno aj ja vyskušam pozrieť na nu možno sa nam to podari podla nej zmeniť.
a cez den mi spi len raz za den už asi od 10mes. a to niekedy hod - dva malokedy sa stane že 3 ale to je už zazrak a rano sa mi budi okolo 8-9h malokedy sa stane že okolo 7h to väčšinou ked mi zaspi večer skor. a vidiš nespi večer tak ako ma. dokonca raz mi vstala 7h cez den spala na obed 20min a fičala až do večer a išla spať 22:30h vtedy som myslela že dušu vyplujem aka som bola unavena ani nie tak unavena že by som ako spala ale vyčerpana lebo si cely den žiadala pozornosť a veru niekedy som z toho viac unavena ako ked cely den upratujem 🙂

alena0305
26. nov 2012

Moja malá ma tiež skoro 7 mesiacov a uspávame sa dvoma spôsobmi - dám ju ležať vedľa seba na veľkú posteľ a nechám ju nech sa pretáča - bruško-chrbát a iba dávam pozor aby nespadla a potichu jej spievam - trvá to tak 20 minút alebo keď je viac nervózna tak si ľahnem na chrbát a ju si rovnako položím na seba (ako keď sa klokankuje ale ona tiež leží na chrbte) a buď ju jemnučko hojdám z boka na bok alebo trošku pohupujem a tiež potichu spievam. A už je na to naučená lebo keď zabudnem tak si sama začne pohmkávať

mia18112
26. nov 2012

Ja mám 2,5 ročneho hyperaktivneho syna, ktorý od malinka zle spáva. V poradni nám to vždy nejako zdovodnili, najprv kolikami, potom zubami, potom nočným kojením.....skončili sme na neurologii, kde nám pani doktorka predpisala kvapky - akoze na skludnenie - na spanie. Nepomohlo. Namiesto 6 krat za noc, sme vstavali uz len 4 x !!!!! Dodnes mame so spankom obrovske problemy - zaspáva medzi 22 - 23 hod!!!! Vstava okolo 5 - 6 hod !!!!! Proste nepotrebuje spat. Ja som uz na konci si silami. Skusali sme vsetko možne - aj tu spominanu knizku, homeo, dokonca sme prehodili izby....NIC!
Ak ma len 7 mesiacov, este sa neboj a nezufaj, do roka sa to zvykne utriast a znormalizovat. A este pikoska: rekord sme mali 14 krat za noc hore!!!!

janulka007
27. nov 2012

Tu knizku mam v pdf. ak by ste ju chceli poslat. Princip je v tom, ze nechat dieta same zaspavat, ak place prichadzat a upokojit ho v istych intervaloch, prvy den po 3 min. dalsie dni po 5 min az do 10 min., teda ak place a nevie zaspat v postielke. Kristinka to hned pochopila co od nej chcem, bola velmi prekvapena, lebo ona zaspavala dovtedy len somnou (na mne ako klokankovanie) a v nasej posteli kvoli castemu kojeniu v noci, aj 6krat. Cez den stale spi podla mna dost malo, tak 2krat denne po 45 min ale tie noci su uz vyborne, bola som fakt velmi prekvapena, ze sa na kojenie uz nebudi vobec. Velmi dolezity je podla tejto knizky aj rezim spania, aby sa vlastne babatko davalo spinkat v rovnakych casoch kedy je realne unavene a nie ze my si myslime, ze sa mu chce spat. toto presne sme mali aj my, ze ja uz na nervy, ze hodinu nemoze zaspat a pritom jej sa vobec neziadalo...Ale jasne nieje to navod na vsetko, ako pise mia, proste niektore babatka nepotrebuju dlho spinkat 🙂

jaaty
27. nov 2012

podľa môjho názoru i osobnej skúsenosti je základom pravidelný režim. Ten dodáva dieťatko pocit istoty, pretože dieťa vie čo nasleduje. Pravidelnosť resp. režim treba dodržiavať pri papaní i pri spaní - tak dennom ako i nočnom. Dávať vždy v rovnakom čase, robiť pred zaspávaním rovnaké činnosti- napr. v presnom čase kúpeľ...... Verte, a mám to potvrdené z viacerých strán, že vaše bábo bude kľudnejšie, istejšie........Spánok pre tak malé dieťa je totiž veľmi dôležitý, pretože práve počas neho sa vyvíja nervová sústava.
... a tá kniha je tiež fajn, len treba byť opatrný 😉 . Naša Hanka spala aj vďaka nej sama od 7 mesiacov vo svojej izbičke (po tom, čo prestala byť v noci kojená)

kristina.mihalovicov
autor
27. nov 2012

ďakujem za rady, uvidíme, spávať ho dávam cez vždy rovnako a najlepšie zaspí ráno, poobede už je to horšie, budeme skúšať a uvidíme, držím Vám palčeky a ďakujem za rady. 😉

zika20
27. nov 2012

my mame podobny problem.Dcerka ma 1,8mesiacov a od malicka mame problemy so spanim uspavam ju tak ze pozera rozpravocky aja ju hladkam no trva to dost dlho cca 1hodinu aj viac ona je unavenA vidim to na nej ale ako keby nevedela zaspat je nervozna,sucha si ocka, zrazu sa preberie a spat nebude ani za svet.Som s toho zufala a neviem co mam urobit aby spala kludnejsie.

lola333
27. nov 2012

Náš malý je tiež veľmi živý a spinkanie katastrofa. Režim urobí určite veľa, no u nás nehrozí..niekdy sa zobudí ráno o pol piatej inokedy spí do siedmej a už je režim pokazený..teda buď zaspí doobeda o ôsmej alebo je aj jedenásť prípadne obed..niekedy spí 20min niekdy aj hodinku niekdy aj dve.. cez deň najlepšie v kočíku no nesmiem s ním ani na sekundu zastať čiže tak blúdim po vonku aj 3 hodiny a v tejto zime :/ inak mu pred spaním doma dosť spievam bo je strašne aktívny a bojuje len aby nezaspal tak to ho celkom odpúta a dlho sme fungovali na Mozart 40 symphony no aj to mu musí ísť dookola kým spí bo by sa hneď prebral.. No proste tiež stále vymýšľame ako ho odpútať a skľudniť.. takto fungujeme od narodenia a už myslím, že to asi lepšie nebude 😒 držkajte sa 😉

nnikusska
30. nov 2012

mám podobný problem...mám 5,5mesačneho synčeka a zaspáva mi len na rukách málokedy sa stane že v kočíku hojdaním a spievaním..v noci sa budí skoro každé dve hodinky niekedy sa napije len čajíku a spinká ďalej ale približne dvakrát za noc chce mliečko(nekojím) o akej knihe prosím hovoríte ?veľmi chcem aby spinkal celú noc..cez deň spinkáva asi tak trikrát za deň približne pol hodku hodinku ako kedy...prosím poradte mi ako ho naučiť spinkať celu noc bez toho aby sa prehadzoval a budil... 😒

babulka82
30. nov 2013

@nnikusska ahoj,viem že je to už davno ale ako to u vas dopadlo s tym spankom ? 🙂 zlepšilo sa to?

farmacka
30. nov 2013

@mia18112 to sa spravi, nas najmladsi sa budil vela raz za noc do troch rokov a potom sa to uz upravilo.. vydrzat!

iwqe
30. nov 2013

@mia18112 tak toto robila aj moja mala, teraz ma 3,5 r. sice uz prespi celu noc ale treba ju aspon 3x za noc dat pisat. Takze stale vstavam.
najmladsia ma 4 mesiace a zaspava sama v postielke a budi sa len na papanie tak 2-3 krat za noc
Kazde dieta je ine

juli268
30. nov 2013

mali sme taky isty problem velmi casto sme sa stahovali a tak mala nemala ziaden rezim ale od kedy ma pokoj, ticho tak prespi cez den aj 3 hodiny a ak cez den nespi tak od 17 tej spi az do rana, ale pri zaspavni musi mat apsolutne ticho inak sa neupokoji a ak je uz velmi unavena tak si ideme najprv pozerat knizku do postele to ju nejak upokoji a potom zaspi ...podla spominanej knizky sem to uz skusali zo zaciatku to bolo takze potom si nejak zvykla a nakoniec to nefungovalo vobec....najviac sa mi osvedcil pokoj a ziadne rusive podnety

erikakordosova
15. mar 2018

@mia18112 viem ze je to uz sto rokov stara sprava ale o aku knizku ide?? Mate ju este v pdf?