Ako uspať štvor mesačnú dcérku?

zmajerikova
3. apr 2011

Ahojte, mam problem s vecernym zaspavanim. Drobec nechce spinkat, zaspava mi az okolo pol desiatej desiatej a aj to ju musim uhojdat na rukach a dat jej prsnik. Ked ju dam len tak do postielky a odidem tak sa mrvi, vyhadzuje nozickami az ju to uplne preberie a zacne mrnkat a nakoniec riadne plakat, takze aj tak ju musim zobrat na ruky a to je uz taka rozrusena, ze to trva este ovela dlhsie akoby som ju uspala rovno. Az tak mi to nevadi ale ma uz cez 6 kil a naozaj je to zaberak na chrbat. Neviete mi poradit ako ju ukludnit?

sasulec
3. apr 2011

Ahoj,mne ked Saska nechcela zaspavat,mala take kratke obdobicko tiez v 3-4 mesiacikoch, tak som si ju polozila na seba,na prsia a brucho a lezkali sme telo na telo,v istu dobu inak ani nezaspala.,len pozor aby si nezaspala s nou,nam sa to stalo a strhla som sa na to,ci mala nespadla zo mna 😅 Vela stistka 😵

zhrkz
3. apr 2011

Nasho krpca sme balili do plienky/deky a la Harvey Karp (kniha Nejstastnejsi miminko v okoli) az do cca 7 mesiacov, kym si sam nepovedal, ze to nechce. Ked bol napevno zabaleny nerusili ho ruciciky, ani nozicky a sladko zaspinkal pri kojeni a uz sa pri prelozeni do postielky ani neprebudil. A tiez vyrazne dlhsie spaval aj v noci medzi kojeniami. Aj teraz, ked uz ma skoro 10 mesiacov ho obcas vecer zabalim, ked je vecer strasne nekludny a kruti sa ako spageta namiesto toho aby spokojne oddychoval.

miskap
3. apr 2011

Detičky ešte nemajú dozretý nervový systém, tak im musíme pomôcť sa uvoľniť a zaspať. Každý má na to inú metódu, ale pokiaľ dojčíš je to to najlepšie, ako dieťa uspať. Aj sa napapá, aj upokojí, aj zaspí. Nemusíš sa báť, že už bez dojčenia nezaspí. My sme tak fungovali asi rok a pol, neskôr som sa pomaly snažila, aby nazaspávala s prsníkom v puse, ale v mojej prítomnosti. Keď nie som doma, už nemá problém zaspať aj s tatinom. Teraz sa nadojčí, potom zhasnem a potichu sa rozprávame, spievame si. Trvá to síce aj hodinu, kým zaspí, ale verím, že to nebude dlho trvať a bude zaspávať sama. Deti nás potrebujú teraz, sme tu pre ne. Domácnosť počká 😉 Ak ju nechceš uspávať dojčením, skús si s ňou ľahnúť a hladkať ju, spievať jej, potichu sa rozprávať... Uvidíš, čo zaberie. V tomto veku určite postačí dojčenie, prípadne hojdanie.

lubenka77
3. apr 2011

Ahoj, nám pomohlo hojdacie kreslo, a pri prvom ani to nie, ten nespal 5 rokov v noci bez minimálne 6-8 prebudení, ale pri tom druhom to chvíľu fungovalo...ale aj tak zaspával až okolo 1 v noci...no a potom od 6 mesiacov prespí celú noc až do rána, najskôr zaspával okolo 23., teraz už okolo 21. a spí do 8. Takže ti želám pevné nervy, a len vydrž, raz sa to zlepší...a možno ju len trápia zúbky 😉

anjelicek26
3. apr 2011

Ja som davala maleho do postielky vzdy zobudeneho, ostala pri nom, kym nezaspal, nehladkala, nespievala, len bola tam. Pocul ma dychat, citil moju pritomnost. Zaspaval a zaspava krasne a sam. Podla mna je dolezite, ak dieta zaspi, neprekladat ho. Ak mi maly nahodou zaspal uz pri kojeni - tak ostal u mna v posteli. Ak sa preberie a je niekde inde, ako ked zaspalo, jasne, ze spusti rev. Ak ti zaspi pri kojeni , tak ju tam nechaj. Bude spat o 1000% kludnejsie a pokojnejsie, ako predtym.

Ja maleho ak zacne revat v postielke okamzite vyberam, nikdy ho nenecham plakat. Aj toto mu dava obrovsku istotu. ,Stabilitu. Vie, ze keby nieco bolo, mama prijde a "zachrani". Ked ma spat preto vzdy zaspi. Lebo vie, ze po spani som tam. Od porodnice sa budi v noci len 1-2x. Cez den spi 4 hodiny na obed. Ma krasny rezim.

Je velmi pokojne dieta, dodrziavame ritualy, casy na zaspanie, na kupkanie, na cistenie zubkov, neodchylujeme sa na viac ako 15 minut. Je to fajn 🙂

zmajerikova
autor
3. apr 2011

Dakujem za rady, s tym zaspavanim, ze si k nej lahnem a rozpravam sa s nou nefunguju. Jednoducho pokial nie je uhojdana na rukach tak sa mece, kope nozkami a rozhadzuje rukami. Aj zabalit sme skusali aby nemohla tak rozhadzovat ale to ju riadne vytoci 🙂 , je to potvorka. Je pravda ze na prsniku vie zaspat, ale tiez nie vzdy. Ale aj tak je to nas poklad.

strelka11
3. apr 2011

@zmajerikova ja by som si poradila asi to,ze sa ju snaz pred spanim unavit a potom jej treba tesne nez pojde spat dobre napapat,nechat odgrgnut,rozpravat sa snou uz tichsim a pokojnym hlasom aby vedela,ze je vsetko v poriadku a ze mamicka je snou a dat ju do postielky a pockat pri postielke dokym sa ukludni a ulozi,pripadne ju pohladkat viackrat po hlavicke 🙂 u nas celkom funguju slovicka haji,haji a maly nam za chvilu zaspi,sem tam sa sice zobudi,ze mu duda vypadla,ale ked mu ju dame tak spi dalej,tak drzim palce nech sa vam to co najskor zlepsi,lebo nosit na rukach taku vahu to fakt neni srandu 😅

kdezee
3. apr 2011

@zmajerikova take narocne cudo ako ty som mala aj ja 🙂 ja som musela uspat na lopte resp dosiahnut to aby bol aspon trochu prispaty, supnut do postele a este douspavat na prsniku...niekedy to trvalo aj dve hodiny..bolo to dost na nervy ale zial nic ine nezaberalo..vyrevat som ho nechcela nechat tak som ho musela len hojdat na rukach...nemam ziadnu radu ale vedz ze v tom nie si sama 😉 no a k nejakemu posunu k lepsiemu doslo asi niekedy ked mal 9-10 mesiacov..to zaspal na prsniku do 5 minut vacsinou to uz bola pohodicka 😀 drzim palce nech sa tvoja skor umudri 🙂

koniarova
4. apr 2011

Ja som vozila po byte v kočíku, nie je to tak vyčerpávajúce ako na rukách. V takom starom, ktorý mal ešte pérovanie, tak sa trošku udrncal a zaspinkal. Potom som preložila do postielky.

awalancha3
4. apr 2011

ahoj, ja ma tiez 4 mesacne babo a vecerne zaspavanie bol prve dva mesiace problem, ale uvedomila som si ze nemozem chciet od 8 tyzdnoveho mimina aby malo rezim... teraz zaspava o 23.00, co je po starom case o 22.00 a spinka do rana do 09.30, samozrejme ze ked sa v noci pomrvi v postielke, mechanicky ju asi o tej 02.30 prelozim do postele nakojim a dam spat do postielky, bez prebalovania a odgrcavania a to iste o 6.00 ked manzel vstava... nepozname co je to nocny plac a da sa krasne pospat, dokonca sa da povedat ze si do tej 09.30 rana s nou polenosim..... a zaspavanie, to bol kruty proces... prve dva mesiace zaspavala o 02.00 az 03.00 nad ranom a s placom a ked som spala 2 hodinky vkuse to bol uspech, ja len kojim a dudku nedavame......od 3 mesiaca sa to upravilo a zaspavala o 23.30 a spala vkuse do rana do siestej, teraz je to stabilne tak, ako som napisala, ona nevie ze papala v noci, prespi to...... no ale k tomu zaspavaniu: jasne ze aj moja robi cirkus a nezaspi na povel, ved su to len babenka....mam dva sposoby zaspavania, ked je velmi unavena, tak zaspi pri kojeni o tej a staci ju len spiacu prelozit do postielky alebo nezaspi pri kojeni a vtedy ju ulozim do postielky, pozhasinam a svieti len take mrnave svetielko ze ju ledva vidim, sedim pri nej a hladkam ju po vlaskoch a celicku a oboci a speivam je tichucko vsetko co mi pride na jazyk, takym pomalym monotonnym hlasom.....niekedy zaspi za 2 miinutky a niekedy sa mrvi, rozhadzuje rucickami, zdviha nohy, mrnci a aj sa ostrosrdervuce rozplace- ja si to nevsimam, len stale usilovne hladkam a spievam, obcas mam chut ju vybrat z postielky lebo sa mi zda ze je strasne ziva ked tak velmi place, ale to by bola chyba, taky ten plac to je predzvest spanku, a tak len hladkam a hladkam a za 5-10, max 15 minut spinka......ked som ju zo zaciatku vybrala z postielky a nosila ked plakala, tak jasne ze prestala kvilit ale po hodine nosenia ked som ju polozila tak sa rozplakala a vsetko mohlo zacat odznovu.....vytrvaj, spievaj a hladkaj, aj pol hodinu, 4 mesacne si uz uvedomuje ze sa ide spinkat (keby ale plakala viac ako pol hodinu, tak ju vyber a daj jej cuckat a ono to zaspinka pri tebe, nechaj hajat asi pol hodinku a az potom preloz....babo ma dve fazy spankum jednu lahku asi 20 minut, kedy sa strhne aj na maly hluk a fazu tvrdeho spanku, kedy je ako handrova babika a nic ju nezobudi)
....hlavne si nemysli ze mas doma stroj, ktory vecer ulozis o 20.00 a rano o 8.00 sa zobudi 😉 😉
nenos babo, nema zmysel tak ho to naucit, bude mat aj 8-9 kilo a to uz nezvladnes...... a ver , ze skoro vsetky sa potykame so zaspavanim babenka, no pojde to, vela stastia

zmajerikova
autor
8. apr 2011

@awalancha3 Ahoj, tak som to vskusala a dala malu do postielky, okolo pol deviatej deviatej, ked si uz sucha ocka, ze vidim na nej ako je unavena. Potom ju hladkam a spievam, a vydrzim aj ked mrnci az sa rozplace, potom zas prestane az nakoniec zaspi. Len to trva dost dlho aj hodinu aj hodinu a pol, ale som trpezliva, lebo na rukach ju nosit je krok spat. Mam z nej taky pocit, ze sa jej aj chce velmi spinkat len sa nevie upokojit, kope nozkami, rozhadzuje rucickami, mrnka, sucha si ocka...a nie a nie zavriet oci. Myslim, ze keby zavrela ocka tak zaspi ovela skor. Al hadam to pojde, pre nas je uz obrovsky uspech ze zaspi v postielke. Takze dakujem za radu velmi pekne, hlavne som vydrzala aj to mrnkanie a nakoniec zaspinkala. Uz sa mi to podarilo tri krat za sebou, tak uvidime ako to pojde dalej. Len dnes odchadzame na tyzden k mojim rodicom, uvidime co spravi zmena prostredia....Hlavne ale je ze viem ze to ide aj v postielke, este raz vdaka

shira_
11. apr 2011

@zmajerikova ale to mi príde úplne normálne, také malé bábatko samo nezaspí ( pokial nejde o metódy - nechať vyrevať až do vyčerpania, čo ja by som nikdy neurobila) skor porozmýšľaj ako si nájsť pohodlnú polohu na dojčenie, nechaj ju zaspinkať, až kým jej prsník nevypadne z pusy, potom ešte počkaj kým budú nehybné ručičky aj tvárička a prelož do postielky, alebo ked si netrúfaš a bojíš sa že sa zobudí, tak ju polož ešte na niekam, kde ju možeš pohojdať (na lehátko alebo tak) ak by sa mrvila. ked zaspí celkom tvrdo, možeš ju preložiť. o desiatej zaspať je lepšie ako ju nútiť spať skor, alebo jej umelo vytvárať režim, lebo ak sa to aj podarí, že ju skor uspíš, zobudí sa a budeš absolvovať všetko ešte raz. nemusíš ju nosiť na rukách. ja nenosím, moj má už teraz 7,5kg to mne sa nechce, radšej pohodlne sedím a pozerám tv, čo by som robila aj tak, bud pri tom dojčím alebo po nadojčení ešte chvíľu hojdám takže ma to neobťažuje. nervová sústava sa vekom vyvinie, potom budeme riešiť ale zase iné problémy 😉 a ja si pravidelne pripomínam- malé deti-malé starosti, velké deti velké starosti. vydržať, ved oni nás potrebujú, len nech sú zdravučkí 🙂

anic1
11. apr 2011

ja mám 7 mesačnú dcérku a od malička som ju uspávala len na rukách, ale od cca 5 mesiaca, keď už bola poriadne ťažká vážila okolo 7 kg, som ju jednoducho položila do postieľky a čakal čo bude robiť. Dva dni protestovala ale naučila sa zaspinkať bez hojdania. Teraz jej pustím uspávanky a som pri nej dokedy nezaspí.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
auroruska
13. apr 2011

ahojte maminy. Mam doma trojmesacneho krpca, ktory v porodnici a prve 4 tyzdne z nej nezaspinkal vecer ani ked som natriasala, kojila, pohojdavala. Proste nic. Az som si povedala dost. Vecer sme sa okupkali, napapali a dali postielky s poprianim basnicky na dobru noc. Prvy tyzden bolo z placom ale potom drobec pochopil, ze rucickovat, ani pripajat na prsnik ani nic ine nebude. Odvtedy padne vecer 19:00 az 19:30 a drobec haja bez komentarov.

myreason
11. nov 2011

ahojte..my už máme pomaly z večerného zaspávania fóbiu 😅 Malý má pol roka a tiež vačšinou sme ho uspávali na rukách,ale v poslednom čase zaspinkáva v postielke..síce je to aj 2,5hod proces,ale sme radi potom,že zaspí sám,sme len pri ňom pri postielke kým nezaspí. no ale to by bolo ešte v pohode,ale on ked už konečne zaspinká, trvá to len pol hodinu (ten spánok),potom spustí plač a zaspávanie môže začat odznova ☹ a takto sa to opakuje až do noci! čiže,ked ho dáme do postielky a snažíme uspať je cca 20:00,zaspinká až o cca 21:45, o 22:15 sa zobudí,potom zas zaspinká na pol hodinku a takto sa stále budí dookola až do 2 - 3tej v noci 😒 potom som už z toho taká unavená,nevyspatá...Nevieme pochopiť prečo ked už zaspinká stále sa budí po pol hodine (??) 😢

hradnapani
11. nov 2011

@myreason tiez mam polrocneho drobca a viacmenej akoby si pisala o nas 😀
nas maly sa takto casto budi ked mu idu zuby... jeden je uz vonku a druhy na ceste. Taketo obdobie ma uz tak cca 1,5 mesiaca ,ale nastastie nie kazdy vecer... ale aj tak dost casto 😒 Nemozu to byt aj u vas zuby?
a este: ked zacne plakat po tej polhodine, aj sa pritom prebudi uplne? niekedy si babatka po tej polhodine par minut dobre poplacu a potom zaspia aj same (par razy sa nam to tiez uz stalo - ale tym myslim tu prvu polhodinu po prvom zaspati)

myreason
11. nov 2011

@hradnapani vďaka za reakciu,som rada,že nie sme sami 😀
jasné,zo začiatku sme to dávali za vinu zubom..aj ďasienka som mu natierala...no ale trvá to už pomaly dva mesiace a zúbkov kde nič tu nič ;ani ďasná nevyzerajú na to,že by sa tam niečo "dialo" ;) viem,že zúbky nevyjdu hneď,aj ked sú príznaky,...ale no naozaj neviem.. 😒
áno,s tým prebudením máš pravdu- plače,ale očká ma zavreté..no ale vačšinou sám nezaspinká,plače dovtedy kým ho neukludním ☹
už sme z toho niekedy na nervy,aj ked to nie je zas najhoršie,ale spať takto trhane po pol hodke je horšie ako nespať vôbec

hradnapani
12. nov 2011

@myreason ja som tiez dlho netusila, ze sa z toho napokon vykluju zuby, lebo dasna na to vobec nevyzerali a len zrazu sa objavil jeden a dnes rano konecne aj druhy (prichod toho druheho som uz len tak odtusila, lebo naoko tiez nebolo nic vidno). Svokra mi povedala, ze tie zubky sa mozu tlacit aj dva mesiace a nemusi to byt vidno. mozno to bude aj vas pripad.
s tym placom so zavretymi ockami - niekedy sa mu "podarilo" zaspat az po 30 minutovom placi (pricom sa neprebudil) a mohla som s nim robit cokolvek 😒 pokial je to vsak len tento jeden plac, tak sa to este da,
ale chapem, ze je to nesmierne unavne neustale sa budit po polhodinkach po celu noc - teda maly sa budi a vy asi ani nezaspite medzitym 😉 - u nas napodobne, len intervaly su zhruba hodinkove, ale su lepsie a horsie noci.
ja sa len "utesujem" tym, ze najneskor ked pojde do skoly, tak bude problem dostat ho rano z postele a v puberte ho z nej mozno nedostaneme ani na obed 😀
treba len dufat, ze je to docasne a ze stale dozrievaju a raz sa to zlepsi 😎

mysiatko
13. nov 2011

@myreason boze dievcata ked pridete na dôvod toho budenia budem stastna lebo to co pisete mame presne aj my...:(

myreason
13. nov 2011

@hradnapani jasné,ako píšeš-aj ja verím,že to nebude trvat večne a prídu aj pokojné noci 😀 pevne v to dúúúfam,hihi! A aj ja hovorím,že "počkaj,ved ti bude spánok ešte vzácny"!!! 😀 😀 😀
No veď uvidíme,kedy sa vykľuje ten nejaký zúbok. A predvčerom mi jedna známa radila,že ked bude v noci nepokojný a moc plakať mám mu skusit dať sirupček Nurofen..ževraj ona to malému dávala,ked mu išli zúbky; od bolesti. Ty si dávala malému?

@mysiatko tak vitaj v našom klube 😅 a tvoj drobec má kolko?

janicka
13. nov 2011

ahojte babulky. Poradite mi? Mam 5 mesacnu babulku, ktora je hrooozne zlatucka. Co sa tyka denneho rezimu, aj ten mame super. Pekne mi papa, aj pribera, aj spinka... az na to nocne spanie. Ukladame vecer okolo 19.00. Najprv kupel, potom papanie a potom ,,zaspavanie". A to je problem. Vecer si vyslovene vyzaduje zaspinkanie na prsniku. Skusala som to aj tak, ze sme ju nakrmili, odgrgali a dali taku polounavenu do postielky... ale to boli revy...to vam poviem. ☹ - a to som aj pri nej sedela, len som to po 30 min vzdala.
Tak mi poradte... Je to ok? Mam ju nechat zaspavat na prsniku? Bojim sa, ze sa neskor nenauci spinkat sama. Hm?

busni
13. nov 2011

@janicka urcite jej dovol zaspavat na prsniku - ona je este malicka a ked ju nutis samu zaspat v postielke, vyrabas jej zbytocny stres. moja dcera zaspavala na prsniku cca do roka, potom sme zacali tak, ze si s nou vecer manzel lahol do postele, a hladkal ju a ona zaspala bez prsnika, aj ked cez den a v noci som ju este kojila. a od cca roka a pol som ju len dala do postielky (s tym, ze naposledy som ju kojila niekedy podvecer) s oblubenym plysakom a dohodli sme sa, ze sa pridem o 5 min, pozriet ako pekne lezkaju - zaspala sama bez problemov. stale ju kojim, ale zaspava takto pekne sama s usmevom. nikdy som ju nenechala vyplakat a tiez som mala obavy, ze nikdy nebude vediet sama zaspavat. Myslim - aj vzhladom na moju skusenost, ze dieta treba nechat dozriet a nechciet od neho nasilu veci, na ktore este nie je zrele. To by sa ti mohlo vypomstit tym, ze bude ovela viac uzkostna a naviazana na teba - lebo bude mat pocit, ze si ju nechala samu v postielke zaspat, ked sa ona na to necitila. Drzim palce 🙂

janicka
13. nov 2011

busni dakujem. Ja len ze asi tak 2x sa nam to s muzom podarilo. Pekne sme ju ospalu ulozili, ja som ju hladkala a drzala za rucku az kym nezaspinkala... ale zrazu bac... a uz to neplati. A tiez ma tak napadlo, ze sa moze vselico stat... a co ked ju nebudem moct ulozit ja... hm? No ale snad sa nic nestane a vsetko bude ok az kym malinka nevyrastie. 🙂

myreason
13. nov 2011

@janicka jááj,bud rada,že pekne zaspinká na ciciku!! 🙂 vobec sa pre to nestresuj! ja tiež kojím,a malý tiež často zaspinkával na ciciku a to sme boli radi,že sme nemuseli absolvovať "ceremónie" s uspávaním 😀 Neboj sa,ani to zaspávanie s cicikom nebude trvat večne a naučí sa aj sama. aj u nás to tak bolo; tiež som si myslela že ho v živote nenaučíme zaspat v postielke 😀 a teraz tam vie zaspinkat,i ked je to niekedy dlhodobý proces,hi,ale zaspinká..my máme teraz problém s tým,že sa budí veelmi často (ale to už je o inom) 😉 takže neboj, naučí sa aj inak zaspávat ako na ciciku,vôbec jej v tom nebrán 🙂

mamabiba
14. nov 2011

prvú dcéru som uspávala na rukách asi do 8 mesiaca, bolo to dieťa, ktoré nevedelo byť samo ani minútku. Potom sme prešli na zaspávanie spolu v postieľke, čo trvalo do 3 rokov a ako som sa včera dozvedela od mojej mamy, keď je dcéra u nej, tak stále tak zaspávajú 😉 . Teraz 3 mesačnú večer okúpeme v tú istú dobu.-..okolo 19,00h, dám jej napapať...väčšinou zaspí na prsníku a keď nie, zadovážila som si malú postieľku na kolieskach a tam ju "udrncávam". Keď my ideme spať, tak ju zoberiem a prehodím do jej postieľky pri mojej posteli. Zo začiatku sme ju tiež hojdávali na rukách, ale to sa jej prestalo páčiť a dlho to trvalo. Skúste zadovážiť také dačo na kolieskach...dieťatko ťa vidí, je hojdané a staršia je v tichu a v pohode spinká. My sme si to kvôli tomu zabezpečili, aby sme staršiu nebudili, nech sa vyspí poriadne do školy. Babatko vôbec nemá problém s premiestňovaním z priestoru do priestoru, pretože vie, že som vždy pri ňom, nech sa nachádza kdekoľvek.

hradnapani
16. nov 2011

@myreason ja som davala Panadol, kludne moze byt aj Nurofen. Ak je problem v zubkoch, malo by ho to na nejaky cas utlmit, ale nas sa budil casto aj tak. Jedine po prvej davke spal skoro 12 hodin a to som ho musela nasilu budit na krmenie, takze niekde sa asi stala chyba 😀

bahara
20. nov 2011

ahoj no skús ju nechať dlhšie pri kúpaní sa čľapkať u nás to zaberalo sa dobre unavila..poprípade som si ju dala na seba ležať a jemne som sa pohupovala aj to zaberalo lieky ako nurofen dithiaden a podobne nad tým by som vôbec neuvažovala..u nás keď bol extrém večer tak som zvolila Viburcol čipky ktoré sú hlavne na upokojenie dieťaťa je to homeopatikum 🙂 a som spokojná vždy sa dcérka upokojila behom pár minút pekne zaspinkala potom som ju už len preniesla do postele 😀 aj cicík je dobrá voľba na upokojenie a spánok 😀 treba skúšať na každé dieťa platí iný meter ako sa povie 😉 😉 veľa šťastia..

inka070707
20. nov 2011

velmi zaujimava a aj u nas aktualna tema 🙂 nas chlapcek bude mat za chvilu rok a stale zaspava na prsniku... na jednej strane sme radi, ze neabsolvujeme vecerne place a revy, na druhej strane tiez dufame, ze takto nebude zaspavat do 3 rokov 😀 prvu fazu spinka v postielke a po prvom zobudeni uz putuje ku mne, lebo sa tiez casto budi a uz potom nechce spat v postielke, ani mne sa sa nechce ho tolkokrat prekladat, nie je uz najlahsi 😀 rozmyslali sme nad tym, ze ho dame do vedlajsej izby, ale zatial sme v rovine teorie 🙂 uvidime ako o polroka, mozno sa to same zmeni ... pri dalsom dietatku planujeme kupit kolisku, spociatku sme uspavali pri kojeni a manzel ho este dorazil na fitlopte a to tiez slo do krizov, tak ta koliska bude asi lepsia volba 😉

dedikatessa
9. nov 2013

u nas zatial funguje drzanie na rukach a skackanie na fit lopte. Chrbaty mame uz take boľavé, ze sa citime ako invalidi. Niekedy ked je cas tak skusame polozit do postele, najprv sa trosku este rozpravame s malinkou hra sa s nasimi rukami, potom dame dudlik a na brusko no a potom zacne mrvenie, vystieranie sa a sem tam aj plac no my ju nonstop hladkame, pusinkujeme na uska a licka ocka sepkam jej do uska a po case zaspinka. No kedze je to dost zdlhave a mys em unevení tak vecsinou vyhrava fit lopta.