Dievčatá ako uspavat ročne deti po obede? Moja zje obed medzi 11:30-12:30, vstáva okolo 6-7, predtým mávala dva spanky ale teraz už stačí evidentne jeden, úplný ideal by bol keby po tom obede si schrupla ale neviem ako ju uspať, alebo ako ju uložiť tak aby spala. Mame len postieľku, žiadne hojdatko ani kolísku, uz je dosť veľká a myslím ze by aj denný spánok už mala mat v postieľke. Uz keď ma male oči tak ju tam položím ale nespi, nemôžem si dovoliť ostat pri nej a robiť psssst kým sa uloží, lebo mam prácu. Poraďte mi ako ukladať dieťa na spánok.. Aj teraz sú skoro 2 hodiny a leží v postieľke, pusteny biely sum avšak place, neviem co spraviť aby už spala...
neporadim asi , moji spali len v kociku... ale fakt potrebovali do 5 minut, odparkovala som kocik pred vchodovymi dverami a robila si robotu... pracujem od ich pol roka, cize chapem ta
Nemozes si dovolit lebo mas pracu? Normalne lahnu si s nou do postele hladkaj ju spievaj jej mojkajte sa. Skus masirovat nozicky je to tvoje dietatko na kazde olati nidco ine a vseobecne asi blizkost matky. Budes s nou lezat polhodinku mohno hodinlu v pokoji zaspi a bude spinkat a mozes si ist robit svoje,,, lepsia naruc a vona maminky nez biely sum…ach…
V jej veku som drobca ešte uspávala v nosiči, ale to mal este 2 spanky. Teraz len dám do postieľky, 5-10 minut polezim pri nom a spi. Dolezite je vytvorit ritual, aby vedela, co nasleduje. Deti miluju stereotyp.Na tvojom mieste by som si pri nej predsa len lahla a uspala masážou, hladkanim po nosteku, alebo rozpravkou, ako pocuvat 2 hodiny placu. Mala sa nevyspi, bude nervna a aj tak nic neurobis.
Neviete ju uspat prvy spanok ci chcete aby mala dva spanky??
Rocne dieta staci jeden spanok mja v roku presla na jeden spanok cca v takom case ako u vas....zatiahnuť zaluzie ani sum by som nepustala...mozno rusi to...my sme do 14m uspavali sa na rukach....alebo drzala som ju za ruku som divna ale uspavam ju do teraz (ale uz len vecer ma 4.5r) ale na každé dieta niečo ine plati a to sme mali tazke uspavania do 2r
Moje dieta biely sum vyslovene rusil. Nic sa neda robit. Musis ju to naucit. To nie len tak, ze dam dieta do postielky a spi. Ono bude spat, ale potrebuje sa to naucit. Potom ti staci robit 10 minut pssst a mozes ist robit. Ale nie tak, ze ti tam 2 hodiny reve. Ved to nema logiku.
@monymony1 nemám si ako a nou ľahnúť do postele lebo ona je vo svojej postieľke, vo svojej izbičke a tam je len váľanda pre mňa keďže a nou spím cez noci ešte, manžel je v spálni. Ci mam ísť do spálne a tam ju dat na veľkú posteľ? Zaspí, odídem a skotula sa... Chcem ju naučiť denny spánok mat v jej postieľke, nechcem spať s nou
Daj do pohladkaj a odíď ja som to tak robila bola tak naučená polwzala si porozprávala niečo a zaspala...nikdy som pri nej nelezala moja bola takto naučená odmalička v kočíku mi spala možno raz...ono ak si dieťa naučila že pri ňom ležíš hladkas ho tak už bude problém odnaucit...ja som mala najstaršiu naučený na kolísanie v kociari hneď ako som prestala bola hore teraz som už takmer chybu neurobila
Môj má 2roky niekedy spal tak že som ho dala do postieľky a zaspal sám, ale teraz s ním musím ležať...zaspí tak ho premiestnim do postieľky
Lezat/byt pri nej. Ine nie je.
V jednom roku mi mala ešte zaspávala v nosici. Potom sme fungovali tak, že som si k nej ľahla, a to potrebuje doteraz, aj keď ma už skoro 3 roky. Veď si ľahni k nej, do 15-30 min zaspí a všetci budú spokojní.
Ja som vzdy lezala vedla. Mozes uspat na velkej posteli a prelozit do postielky. Vacsina šidielok 1-2rocnych samo v posteli lezat nebude... Aku pracu mas? Lepsie obetovat 15 minut a uspat a mat 2 hodiny pokoj, ako neuspat vobec a mat urevane a vynervene dieta az do vecera. Vtedy nespravis nic
Ako tak čítam už x-tu diskusiu, každé dieťa je iné. U nás nepomáhajú žiadne rituály, hladkanie, masáže, tma, mlieko, rozprávka, pesnička, proste aj hodinu bude srandovat a vymýšľať. U nas zaberie len kocik, ale moja ma už skoro 2 roky, takže ma skusa 🙂 Musíš sama poskusat, ročne je ešte malinke, nemyslím ze vymýšľa, asi ta potrebuje. Moja v rok zaspavala doslova na mne (najprv fitlopta, potom sme sa premiestnili na posteľ a čítala som si pri nej). Máš prácu, ale dieta nie je stroj, musí sa to naučiť, ako baby radia a zistiť co zaberá u vás.
A tie dva spánky doteraz ti zaspavala sama v postieľke?
Ja mam 17 mesačného a odkedy prediel na jeden spanok,parada,síce pestujem,ale zavesí dá mi na plece a za max 5 minut spi,dám do postielky… keby ho dám len do postielky,asi by nespal vôbec,starší zaspaval takto poobede sám a s cajom. A vecer zaspava že dá valame na posteli ,ja si zacnem citat a už zaspi,prelozim,odchadzam
ja som mala doma aj kočík, ked dieťa nechcelo spať v postieľke, tak som ho tam šupla, povozila po dome a vždy zaspali, vyskúšaj, predtým ti spávala kde? v postieľke či?
Môj má 11 mesiacov a zaspáva v kočíku. Nemienim to zatiaľ meniť. Na posteli to bolo utrpenie a nechať ho v postieľke tiež. Ten plač bol príšerný. Dám ho do kočíka a spí do minúty. Ale má 2 spánky. Vstava o 6:30 o deviatej ide na prvý spánok a na druhý o druhej aj jeden aj druhý spánok má 2 hodiny.
Su deti a deti, kazde je individuálne... Maly bude mat rok a pol... na obedny spanok si s nim musim lahnut... Niekedy zaspi hned po mlieku, niekedy ma este 20 az 30 min energiu na skakanie, prevalovanie, rozprávanie.... Ked sa mu podari zaspat tak cca kazdych 30 min si sadne pokeca, lahne a trosku ho musim pomojkat, lebo by uz nespal... Detto vecery su take iste... Do polnoci je niekdy aj 3x hore, po polnoci väčšinou spi medzi nami, s niekolkymi budeniami, presuvaniami.
Niekedy u deti režimy, ritualy, pobyt vonku, menej telky a podobne vobec nefunguju. Od narodenia je zly spac, mam pocit, ze spanok povazuje za festival zadrbkaneho casu.. Uz som sa s tym zmierila, ja si nemozem poriadne porobit ani vecer, cani cez den.. Musim byt stale po ruke, ak by sa zobudil a sla k nemu...
Moje zaspavali cez den v kociku, neskor pri rozpravke na pocuvanie.
no rob si robotu až keď ti zaspí...nemôžeš očakávať od ročného dieťaťa že hneď ako ho dáš samého do postele ti zaspí a už vôbec nie že tam bude sám cez deň ležať
Fľaša čaju, dat do postieľky, pohladkať, pozakryvat obľúbenou dekou, zastriet zálužie a povedať psssst... Odísť z izby. Opakovať, kým nepochopí, že má spinkať 😉. V prípade placu prísť, znova pohladkať, zakryť, pssst a odísť... Veľa šťastia a trpezlivosti!
Oprava : žalúzie
Kamosky na mala zaspava od babatka sama, kamoskin syn tiez. Nas zaspaval pri kojeni, super. Odkedy uz nekojim, lezim pri nom pokial zaspi. Naco ho nechavas plakat chuda. Ano, on sa nauci aj vyplakavacou metodou ale je to des. Aj tak toho vela nespravis, pokial ti place. Ostan pri nom a pojde to lepsie. Ber to ako spolocny cas. Ved ti kroci tak rychlo vyrastu aj z toho tulenia 🙂
@elizabet173 je to indi vindi, samozrejme, u mňa to zafungovalo pri oboch deťoch, vydržal aj "celý okres" 😉
Môj syn má síce 2roky. Ale ja ho dám ľahnúť do postieľky. A za minútu je tvrdý.