Ako uspať bábo s refluxom?

pataja
28. máj 2022

Ahojte, tie ktoré kojite a mate babo s refluxom, ako uspavate? My mame 3 mesacne babo ktoré ma silný reflux ale prospieva takže nerieši lekárka a so skúsenosťami s prvym dieťaťom s refluxom viem ze ani UM AR ani gastrotuss...nič nepomáhalo. Ako ale uspavate takéto deti?Ideálne by bolo ak by zaspal pri kojeni (niekedy sa tak cez deň deje), n večer je už ale unavený, plný dojmov a zaspať len tak nevie...teda hlavne ak už je aj hod po jedení hore a vygrckal už dosť a páli ho zaha, vidíte že je babo unavene a chcelo by spať...Nechcem ho stále prepchavat, viem, že ak by si trosku cuckol tak by mu to pomohlo zmierniť pálenie záhy, ale on nikdy nepije len málo a vždy sa napapa zase doplna a zase kolotoč s grckanim....a únava sa stupňuje sa to a tak dokola...doteraz som nechcela nejako dávať dudel, lebo veď stále LP nie nedavajte, je to zle a na požiadanie kojte ale to nejde...deti s refluxom nemôžete stále kojiť, toto ale nepochopí nejaká LP ktorá nezazila dieťa s refluxom...Ani nidic nevyhovuje. Začala som teda dávať dudel, ale veľmi ho nechce....veľmi je na mňa naviazany, najradšej by cuckal a tak spinkal, no len to by nemohol zase
Zase vracať. Poraďte...dávate dudlik? Nepokazilo vám to kojenie? Sú nejaké nové lieky na reflux? Pomáha v niečo?

ebbelin
28. máj 2022

@pataja ahoj 🙂 u nas velmi pomohol nosič v tomto období. To je naozaj tvrdo spi som skusala tak ze som mu nadvihla rucku/ nozku a ked odvisla bez prebudenia jemne som ho vyložila do postele. Väčšinou to bolo uplne bez problému. A fungovali sme takto zhruba do 4m.

amelie2017
28. máj 2022

Ja som sice nekojila, ale odsavala a krmila z flasky, ale aj maly chcel stale cucat. Tiez pomohol cumel. Zo zaciatku vsetky vypluval, jediny, ktory po case akceptoval bol avent soothie. Potom sme presli na tommee tippee. Okruhle chcel, tie ploske vobec. U nas to pomohlo, ako reflux mal stale, ale aspon zaspinkal a nepytal jest kazdy pol hodinu.

july0
28. máj 2022

My sme mali tiež reflux, ale ja som s nim po kojeni vôbec nehýbala lebo veľa krat ked som ho zdvihla že ho dam odgrgnúť v momente mu šlo všetko hore, keď som ho nechala spat nadalej tak nevracal

adinam
28. máj 2022

odsávala som mlieko a zahusťovala nutritonom,zmiernilo sa mu grckanie a dávala som kvapky Babycalm...

hilda08
28. máj 2022

@pataja k refluxu sa neviem vyjadrit ale len k cumlu, prve som kojila dva roky a cumel uz mal v pôrodnici cize ziadny problem s kojenim nebol, cumel sám nechal v roku a pol. Druhého tiez kojim, tiez ma cumel. Vlastne vsetky zena kojacie co poznam davaju detom aj cumel s výnimkou jednej jedinej.

pataja
autor
28. máj 2022

Nosic ani v satke vôbec nechce byť, väčšinou spi zvislo na nás, zaspí väčšinou pri kojeni cez deň, nechám ho chvíľu v tej polohecako sa kojil ale po chvíľu sa krúti to užviem že musím zdvihnúť,on si musí odgrgnut, nemôžem ho preložiť, aj v kočiarik aj v postieľke by sa zobudil, najčastejšie teda spi na nás, my naklonení do polo lezmo...tak spi najspokojnejsie. Je mi ho ľúto, keď vidím ako je unavený a ako ho to stále budí. Preto uvažujem nad sídlom, aby som teda stále nemusela ukludnovat plač kojenim a zase zaplnala

pataja
autor
28. máj 2022

@adinam pamatam si ze aj ja som prvému synovi co mal tiež reflux, tiež zahusťovanie moje MM nutritonom...mne sa ale časom znizovala tvorba mlieka, mala som pocit, že sa mi tým
, že som mu to dala pred kojenie, ako to radia pri dávkovaní, znížila tvorba mlieka, lebo sa tým zahustenie mliekom vlastne najedol a už toľko nevypil, nakoniec sme prešli na nutrilon AR. Ty nemáš pocit, že vlastne vypije menej ako keď si nezahistovala? A ozaj tuším je to tak, že nutriton je na predpis ak máš reflux diagnostikovany, je to tak?

sojorez
28. máj 2022

Uspavala som na sebe, na prsniku. Nasej neslo vzdy vsetko von, skor len pazerak ju palil z vracajuceho sa mlieka, takze bola cuckacia na prsniku. Inak satka - pediatra neodporucala, ze tak bude brusko viac spucene, ale za mna to bolo vyslobodenie. Obcas mi hodila vsetko do vystrihu, ale vacsinu casu bola v satke na prse s dudlala namiesto cumla. Kociar vobec u nas nefungoval (nemala som polohovatelny) a postielku sme mali na jednom konci podlozenu knihami asi v 45° uhle. Zo zahusteneho mlieka mala pre zmenu zapchu, takze sa pregrcavala az do zacatia prikrmov.

pataja
autor
28. máj 2022

@sojorez my vsetko mame polohovatelne resp. vo zvýšenej polohe ale aj tak naj je mu na nás, lebo inak sa aj tak zosmykne,zlezie...ale sa tam krčí, satka ani nosic bez šance, nechce v tom byť. Už nech aspoň sedí a papa prvé prikrmy, ja viem, že z toho vyrastie a bude lepšie ale tie chvíle keď place a neviete mu pomôcť sú nekonečnéeeeee, vtedy sa cítime strašne bezmocne, že mu nevieme pomôcť. Obmedzujete co jete? tie co výhradne kojite? Vyhybate sa jedlám, ktoré reflux zhoršujú? Čítala som, že by sa nemali jest vyprážané ťažšie jedla, kysnuté pečivo, čokoláda, rajčiny,kečup a milión dalsich jedál, v podstate tuším len ryžu,zemiaky a mäso nejaké by som mohla ak by to ale malo zmysel som ochotná diktovať,len teda nie som si istá, či to spraví niečo,pár dní sa vyhýbam tomu všetkému ani mliečne pre istotu nedávam a myslím ze žiadna zmena sa nekoná.

zorkahorka
28. máj 2022

My sme mali len taky slabulinky reflux,ze som videla,ako sa mu fracia do ust jedlo,ale nevracal.. mne dr odoorucila po jedle drzat ho 20-30 min na pleci,kym sa mu mlieko neusadi. Potkm som ho dala do postielky na bok.pod hlavou mal vankusik

loliki
28. máj 2022

@pataja Ja som dávala spať do vajíčka, kvôli zvýšenej polohe. Kým sa tam zmestili.

selest
28. máj 2022

My sme syna uspavali asi do roku na rukach, v tej vertikalnej polohe sa citil najlepsie.

businessmama
31. máj 2022

@pataja my sme sa s refluxom borili od 3 do cca 6mes, cumlik mal a s kojenim nebol problem, reflux sme riesili tak, ze som ho kojila po sediacky, dala odgrgnut aj 2h pred spanim a potom, aby pospal, som mu davala ryzovy odvar (ten je aj na palenie zahy) a este sme mali v postielke aj klinivy vankus. Uz na druhy den po vsetkych tychto opatreniach bolo podstatne lepsie.

adinam
31. máj 2022

@pataja,áno máš pravdu,ja som takto prišla potom o mlieko a po štyroch mesiacoch sme prešli na UM.Mali sme to ako dg.-nutriton na predpis.Bolo to náročné,ale prežili sme to.Neboj sa,to zvládnete...