Ako uspať bábätko?

vlasticka88
18. máj 2016

ahojte prosim o radu...mame 5 tt a sme neskutocne svieze babatko...cez den sme aj po dvas krat po 4 hodiny hore nie a nie spat ked uz aj zaviera oci zrazu zabojuje a pozera navokol..
prosim poradte dakujem

anega79
18. máj 2016

To je este prilis male babatko, casom si najde svoj rezim. Moja prva tiez nic nespavala, zato syn spi v troch mesiacoch 2x za den. Nezaspi ti pri kojeni alebo flaske? U syna funguje poobede zasa iba kocik a prechadzat sa s nim

mona258
18. máj 2016

pustiť šum mora, zviazať do perinky a hojdať sa na fitlopte prípadne húpať na rukách(na fitlopte je to pohdlnejšie) :D

vlasticka88
autor
18. máj 2016

pri kojeni ak zaspi tak na minutku a je hore....vela krat sa nevie poriadne dojest stale by jedla vsetci ze za 15 min musi byt napapana no my jeme minimalne pol hodinu a ptoom znova a znova chce...fitlopta hojdanie aj v perinke je ale iba oci dokoran mozem sa nadhadzovat kolko chcem ked ma tu svoju etudu ze bude hore...:(v kociku zaspi ale tiez posledne razy som zastavila a boli sme hore 😬

jonnie
18. máj 2016

Mam taku teoriu-kazde dieta sa da ukolisat-len niektorym to dlhsie trva. 😀
My sme zaspavali vylucne nosenim na rukach...a do usk pomerne hlasne "šssss". 20 min.bolo minimum. Teraz je uz tazka vaha-ale tiez ma dni-ked sa chce uspat len na rukach.
Neskusala si satku?
Hovor si pre utechu aspon to-ze to bude inteligentne dieta-kym ine deti spia-ona studuje svet.
Nespi preto-ze napr.brusko? Alebo reflux? Mne uz porom naj spavalo len so zvysenou hlavou-matracom...reflux. Alebo nemas taku hojdacku na baterky? Ked asi ma rada pohyb. Ono sa to casom upravi....len co ty dovtedy...vsakze 😉

bambulka712
18. máj 2016

@vlasticka88 a v noci Ti spinká pekne? Lebo možno nepotrebuje prespať celý deň 🙂 Ja som bola hotová pri malom, všade som čítala a počúvala koľko detičky spinkajú a môj keď aj zaspal tak presne o 30 minút bol hore. Potom keď mi raz spal poobede 3 hodiny tak som bola z toho hotová a chodila ho kontrolovať, či je OK 🙂 🙂 Akoby sa bál že o niečo príde, aj keď bol unavený tak pozeral obzeral sa.. Musíš len skúšať ako si správne nastaviť režim.

mona258
18. máj 2016

nam chvilu dobre poslúžila HACKA ta vytvara rovnaky pohyb ako ked sa hupes na fitlopte a ked sme ho napevno zviazali a dali do hacky pustili šum mora tak do 5minut spal :D

yanni
18. máj 2016

@vlasticka88 neboj ona si este len buduje "rezim". Je este velmi malicka. Ako ti spi v noci?
nasa najmladsia ma teraz 10 mesiacov a tiez bola taka. Cez den len v kociku, takze som bola len vonku. Problem bol, ze spala len v pohybujucom sa kociku. Nedajboze som zastala. Hned oci ako trnky. Ale ona nespala ani v noci. V noci chytila vzdy druhy dych a mali sme disko 😀
S pribudajucim vekom to bolo lepsie a lepsie a od 3-4. mesiacov spavala cez den sice stale len vonku v pohybujucom sa kociku ale v noci spavala dobre, zobudila sa len dva krat. nakojila som a spala dalej.
Od ca. pol roka spi az doteraz doobeda 1-1,5 hod., poobede tiez ca. 1,5 hod. ale len v posteli. Kocik nehrozi a ze by sa len tak niekde polozila na to zabudni. Este ak sme niekde na cestach, tak v aute. Ale tiez, len pokym sa auto hybe. Inak oci otvorene a uz je o spanku.
Vecer medzi 6-7 nas ritual: vecera, kupanie, kojene, mojkanie, spanie. zaspava niekedy hne, inokedy to trva aj pol hodku, musi si este v posteli pocvicit 😀 Prespi v kuse celu noc ale o 6 je uz uplne vyspata, nepomoze nic, uz len vstat.
Ale ma aky taky pravidelny rezim.
NAsilu aj tak nic nezmozes, detta si to reguluje same. Niektore deti su spaci, drichmu aj vo vyssom veku da sa povedat stale, niektore deti jednoducho tolko spanku nepotrebuju.

A este jedna rada, nenaucic si dieta na nosenie na rukach, na skackanie na fitlopte a podobne. Ked sa na to dieta nauci, nebude ti chciet inak zaspavat. A ked bude mat takych 10 kg, tak vela stastia v noseni 😕

limetka69
18. máj 2016

@vlasticka88 tiez som si myslela, ze mam nespave babatko, stale bolo hore a stale nespokojne plakalo, zatvaralo oci od unavy, strhlo sa a nie a nie spat. Pomohlo nam zviazat rucky, kupili sme ulitku, zviazali ho a dospavali sme vsetci traja. Skus zavinut rucky plienkou k hrudniku. Babatko potrebuje pocit akoby bolo v brusku. Taky pocit istoty. Nas ma tri mesiace skoro a v noci spi stale v ulitke. Uz ani neprotestuje. Ono moze trosku poplakat ale zaspinka tvrdo a vyspi sa. Ak to bude fungovat potom môžete objednat ulitku. Na nezaplatenie.

iukas
18. máj 2016

aj moja starsia bola od narodenia narocne babetko a nespavec a taka ostala aj do teraz. v noci vzdy spinkala krasne, ale cez den to bola hroza. skusala som kadeco, davala si extra pozor na stravu, eliminovala vonkajsie podnety, dodrziavala pevny denny rezim, nic nepomahalo. spala len v iducom aute a v iducom kociku, takze ked sme chceli, aby bolo babetko vyspinkane, striedali sme sa cela rodina, babky, svagrovia v kocikovani trikrat denne aspon po dve hodinky. ked som od unavy nevladala, pustila som jej vysavac, mala doslova upadla do spanku, ked som ho vypla, precitla. bol to pre mna velky sok, ked druha dcera od narodenia spinkala cele dni aj noci s kratkymi prestavkami na papanie a kakanie, zrazu som mala kopu volneho casu🙂 neostava vam nic ine, len skusat, co zaberie u vas. drzim palce🙂

mimimoje
18. máj 2016

U nas pomohlo nosenie v nosici, skus si pozicat nejaky ergonosic alebo satku, babo sa pri maminke upokoji a ty budes mat volne ruky. Daj si do googla "pozicovna ergonosicov", nie je to fin.narocne a za vyskusanie to stoji. Aj tu na bazari je kopec nosicov, ak vam to bude vyhovovat.

vlasticka88
autor
18. máj 2016

dakujem dievcata no ulitku mame este som ju nestihla skusit tak ideme na to 🙂 akurat sme sa zobudili po skoro 3 hodinachale tipujem ze teraz bude.e opat akcne :( kolkokrat uz aj zaspava pri papani ale treba ju dat odgrgnut lebo inak mrnci v postielke ze jej je zle...spava aj vyvysena...v noci spi dobre klop klop aspon ze to dufam ze to tak ostane ...ked je doma muz este sa to da ale ked som sama na nu tak zrutenie 😂😈 uvidime ze co prinesu dalsie dni dakujem za kazdu radu

siska53
18. máj 2016

@vlasticka88 mas prosto take babatko. Nas maly tiez toho cez den vela nenaspal. Ale zas v noci spal vyborne,budil sa len raz a po 3.mesiaci sa nebudil,resp.vynimocne.
Cez den ak pospl apson hodinu,som.bola stastna,ak dve,tak som.nechapala,lebo zvacsa spal 20-45minut. A to mu aj ostalo ta mensia potreba spanku. Teraz ma 6r... Mozno sa to obrati v puberte.🙂

timea7
18. máj 2016

@vlasticka88 podľa mňa ti spí normálne, ak spí dobre v noci a ako píšeš, zobudila sa po trojhodinovom spánku, tak nie je až také zvláštne, že je potom hore štyri hodiny. To sa len v knihách píše, že mesačný kojenec prespí vyše dvadsať hodín.

vlasticka88
autor
19. máj 2016

no dnes v noci od pol 3 do 5 tej oci jak dve lampy to preto ze cez den spinkala peknee kocar auto 😀