Ako uspať 3-týždňové bábätko?

anushka123
31. júl 2022

Poprosila by som o radu mamičky, ktoré majú bábätká, ktoré málo spali. Mám 3 týždňového synčeka a cez deň spí veľmi málo a je pre mňa takmer nemožné ho uspať. Cez deň je v priemere 2 a pol až takmer 3 hodiny vkuse hore a potom keď aj zaspí, tak ledva potiahne 2- 2 a pol hod. Je to normálne, že je tak dlho hore alebo ja robím niečo zle?

konikkon
31. júl 2022

@anushka123 prečo chces uspavat dieťa, ktoré spať nechce?

maminkadeticiek
31. júl 2022

Ja by som polozila otazku preco ho chces uspavat?Lebo by mal spat nejaky predpisany pocet hodin,lebk si vycerpana ty alebo aky je dovod?Maly evidentne soat nechce a ked vysvetlis skutocnu motivaciu vieme pomoct lepsie.

pribinak
31. júl 2022

Ale veď keď ticho leží a neplače, tak ho nechaj tak.
Veď nemusí spinkať, oddychuje aj tak, že je tíško v klude

thereisabear
31. júl 2022

@anushka123 sú bábätká, čo prespia takmer celý deň, ale toto nie je až tak málo spánku. Na môjho zaberá najlepšie nosič/šatka.

simsalabim
31. júl 2022

@anushka123 ledva potiahne pri spanku 2,5 hodiny??? No moja starsia spavala 4x denne 30 minut a koniec. Co ty na to? 😂

letfenixa
31. júl 2022

@anushka123 môj syn mal bdele 2-hodinovky už v pôrodnici a spaval 2,5-3 h. Považovala som to za normálne.

zuzinka888
31. júl 2022

Aj moje max 30 minut potom 2 h hore a opat 30 min. Ak sa nahodou stalo ze spali dlhsie hned som vedela.- teploty a choroba.

sendyle
31. júl 2022

@anushka123 tak ja som pri malej videla kedy chde späť bola taka umrcana uplakana ale počas toho rok a pol sme mali toľko rôznych technych uspavania. Chvíľku sa jej zaľúbila jedna potom už to nebol o dobre tak druhá otras nájsť stále iní spôsob.
Prv normálne zaspavala sama v postieľke potom sme prešli na fázu ze zaspavala len pri flaške potom musela spat len na nás a to ze hlavičku mala na hrudi ako náhle som ju chcela dst do postieľky bola hore a rucala ako túr chvála bohu potom dlhooo sa držal kočík aj hore potom nosič a tlapkanie po riti a potom to prešlo a zaspavala v postieľke s tým ze som jej držala ručičku a hotovo a chvála. Bohu teraz už len dáme pusinku po prajeme dobrú noc dám jej sovicku(nočné svetielko)
A sama zaspí. ☺️
Dúfam ze som aspoň trošku pomohla.

sylwi23
31. júl 2022

Mám 5 detí a úplne normálne... Môžem len povedať že dcéra číslo 3 bola presne taká oči otvorené a len pozorovala vždy si všetci skrze to mysleli , že je staršia a je taká doteraz... Deti vedia najlepšie koľko potrebujú spať... Vôbec si s tým nerob starosti len ty si menej oddýchneš ... Posledná piata spala stále aj druhý syn a prvý a tretia skoro vôbec , 4. tak normálne. Pokiaľ malý neplače a nie je nervózny je to úplne v pohode... Pokiaľ plače a nespí príčin je veľa od koliky až po hlad ...🙂 Ale podľa mňa je to ok. Sú deti ,ktoré milujú spinkať len v šatke alebo v nosiči ako môj 4. ten sám spať nevedel... A bolo to aj krásne lebo to bol môj najväčší maznáčik ....