Ako uspať 3 mesačné bábätko?

mih1325
28. mar 2019

Ahojte, som novopečená mamina a prosím o radu. Ako čo najrýchlejšie uspať trojmesačné bábätko? Niekedy nepomáha ani náruč,kolísanie, kočík,dokonca ani to,keď si k dcérke ľahnem a spievam jej. Máte nejaké tipy?

hettinka
28. mar 2019

Nás maly potreboval asi od toho veku kľud a ticho, pri hojdani reval. Vtedy som ho prestala uspavat, položila do postieľky, odišla. Ak mrnkal, vrátila som sa, pohladkala a zasa odišla. Do 5 minut spal.

bobula46
28. mar 2019

@mih1325 poradím z vlastnej skúsenosti, naučte sa na nejaký režim. Pokiaľ chceš cez deň aby spinkal vonku nauč ho cez deň na kočík, večer buď ho hladkaj, spievaj a nech lezka v postieľke, prípadne skús uspávať na rukách/ v nosiči .
Pre môjho syna bolo najhoršie keď som ho chcela uspať a robila som všetko, vždy som ho len pomýlila a uspávala nanovo. Teraz zaspáva v postieľke a ja ho držím za ruku (má 10m), cez deň v kočíku. Čo sa ešte osvedčilo keď bol menší že som si ľahla na bok, synov chrbát som si oprela o moju hruď a zaspal tým že počul moje pravidelné dýchanie 🙂

shades3
28. mar 2019

Dceru som bachla do postielky a sedela vedla na posteli. Ked bola mensia, v hojdacke zaspala a potom sme ju preniesli. Syn v hojdacke ani za svet, najradsej sa uspi na didke alebo ked na mne lezi a rukou mu drzim dudlik a druhou ruku... Je to na porazenie, zaciname trenovat v ospalosti dat do postielky a nechat tak..

zeytin
28. mar 2019

Prvú som nosila na rukách, niekedy aj uspávala, hojdala... pri druhej som sa naučila a pri treťom som to vyšpičkovala do dokonalosti. Nakojiť, pri kojení poľúbiť a so všetkou láskou položiť a zdrhať z izby kade ľahšie :D Ak plače, po 5 min prísť, neprihovárať sa, len pohladiť a odísť. Takto som si naučila. Nie som krkavčia matka, deti som nenechala plakať dlho, ale teraz si užívam, že všetky deti krásne o 8 uložím spať, poľúbim, prečítam rozprávku a mám voľný večer.

mmoni89
28. mar 2019

@zeytin presne takto to planujem aj ja 😀prveho som krvopotne a so slzami uspavala a ked mal asi 10mes.tak som ho ucila zaspavat sameho.Mladsieho som naucila ked mal 5mesiacov a teraz ked sa narodi tretie tak planujem od zaciatku ,,zdrhat z izby ,,😁 ti3z som nazoru ze napriek tomu ze deti nesmierne milujeme niesme predsa ich otrokmi 🙂

zeytin
28. mar 2019

@mmoni89 len skoda, ze sme na to neprisli uz pri prvom 😄😄😄 kolko nervov pri zaspavani by sme si usetrili... Drzim palce, nech ti to vyjde 👍👍👍

mmoni89
28. mar 2019

@zeytin no veru ,to som si tiez hovorila 😀dakujem,ja si fandim ze bud3m mat aj raz dieta ktore bude zaspavat samo.od seba od porodnice a prespi celu noc,takze som velmi pozitivne naladena😉🤣

zeytin
28. mar 2019

@mmoni89 pozitivny pristup je polovica uspechu... Hovori sa, ze tretie dieta za odmenu, uvidis, bude to super!!!!! Maly mi krasne spinka, zo zaciatku 2 kojenia, teraz prespi celu noc... S vynimkou, ked idu zubky, ale s tym sa musi pocitat.

sisinka919
14. dec 2021

Ahojte maminky, vidím, že ste skúsenejšie v zaspávani, ste to vyspičkovali... Prosiim, nemáte recept aj na to ako naučiť 3 mesačnú dcérku aby sa mi v noci nebudila každé dve hodiny, zatiaľ plno kojím, ale popravde bojujeme s prsníkmi už dva mesiace, nechce mi chytiť.. Každý večer mam na stolíku UM, pre istotu.... Ďakujem za vaše odpovede aj keď staršia diskusia 🙏