Mala už má len 1 spánok cez deň, no občas sú dni kedy ho úplne vynechá, potom musím večer kúpať skôr lebo už je taka unavená a gumená.. Podľa mňa je fajn keď zje obed a ide na bodky spat, ale niekedy sa jej nepodarí zaspať a ja neviem ako ju uspať... Okrem kocikivania prosím, uz take veľké dieťa nechcem v ľahu kocikovat vonku.. Myslím ze vonku by sa už mala chodiť len hrať
Pevný režim, doobeda vždy von, nejesť tesne pred spaním a keď už tak len niečo ľahké a čo vieš, že dobre znesie (negrga, neprdí, nie je zvlášna), vždy chodiť v rovnaký čas spať, nie neskôr ako o 12tej na obed, ukladať a ukladať a ukladať... Nie vždy sa zaspí za 5min. Vylúčiť preúnavu, zuby, brucho, chorobu..Plus, ako chodieva spať? Aký je predspánkový rituál?
@ivangeline moja chodí o 13 tej a poho nechodí každý o 12 a moja pres spaním pije aj mlieko a na 2r každé dieťa je ine
My máme hniezdo na posteli prstene rozprávky a zaspi niekedy aj za pol hodinu a celý spánok musím byť pri nej blbé ale tak je naucena pred spaním si dá mlieko a je spokojna len sa snažím ju doobeda zamestnávať a chodiť von Po svojich nožičkami a nenechať ráno spat dlhšie ako do 8 a ide os 13 do 15tej
Biely sum hnedy sum zatemnovacia zaclona na okno, dam do postielky, odchadzam.. tak sme to robili v Tom veku s detmi my alebo von. Preco by sa mala vonku chodit uz len hrat? Nerozumiem.. vobec ale nie je velka predsa 🙂 to je este babo skoro. Ci vonku ci dnu, nie je to jedno? Nasa prva Okolo 20 mes zacala az sama zaspavat doma (ze som Nechala v postielke a odisla) ale vonku podla programu spavala v kociku do 2,5-3 rokov. Aspon sa nemusis viazat na to, ze v tu a tu hodinu musis byt doma, lebo dieta spi…
@punkerka2510 Mlieko je normalne,to predpokladam. Moze a nemusi byt. Obed nie je mlieko.
Zavisi od rezimu kedy. To je pravda ale zvycajne deti vstavaju medzi 6 az 8 a to sa mi osvedcilo do 12tej ulozit,lebo zaspat nemusi hned. A samo,ze pisem z vlastnej skusenosti plus co mam nacitane a nie o absolutnej pravde. ;)
To je kde napisane ze sa nemoze kocikovat? Vsak si neulahci zivot, ked ti netreba, ja som kocikovala lebo by nezaspali.
@ivangeline preto hovorím každé dieťa je iné treba si nájsť svoj system
mozno posun uspavanie o 30min neskor. U nas bolo krasne vidno, ze ked sme nahodou vynechali prechadzku vonku doobedu, tak mal problem zaspat na obed. Cize aj to si vsimaj, ako sa doobedu vyblazni, ci je vobec dostatocne unavena. A ci vstava cca v rovnakom case. Lebo aj to robi vela.