Ahojte baby, možno budem vyzerať ako úplný blbec ale potrebujem vašu radu. Dcérka má 15 mes, keď bola menšia umyvala som jej vlásky tak, že som si ju dala ľahnúť na moju ruku a tým pádom voda stekala preč. No teraz keď už stojí a beha, nechce si vo vani ľahnúť ani za svet, ani zaklonit hlávku, tým pádom jej voda steká do tváre, čo ona neznáša a každé naše kúpanie je jeden veľký boj. Viete mi poradiť ako nato ?
Da sa kupit taky šilt na hlavu aby jej nestekala voda do tvare https://www.darcekvakcii.sk/verk-01655-rondo-oc...
@tehotna40 ja dávam dcére uterák, ktorý si drží na tvári ale áno, je to boj v Tom veku tak som umývala len najnutnejšie... Ale v Tom veku som sa kúpala s ňou vo vani ešte a tým pádom mi verila a ležala oproti a umývala jej tak vlasy
Zavolaj muža aby ty dcéru podržal a ty jej zatiaľ osprchuj vlasy ábo oplachni pohárikom... problém vyrieseni
Keď už rozumie čo od nej chces, povedz, nech pozerá na svetlo hore na strope, alebo nejaký bod. Na môjho to zaberá, keď ho kúpe muž, trpím s ním, len vrieska, reve ..vraj nechce umývať vlasy, lebo mu ide voda do očí. Pri mne leží, mne na ruke, druhou umývam. Nič mu do očí netečie a ešte sa aj rozprávame, že ako pekne svieti svetlo, ako slniečko atď.
Nam pomohli nalepky so zvieratkami do kupelne dala som ich vyssie na kachlicky a pri umyvani vlasov sme hrali hru "ukaz kde je zebra, macka, slon..." a maly sa pozeral hore a ukazoval
@tosomja
@mamina0078 ďakujem baby skúsim
My sme davali aj uterak na tvar, lebo mala uz 2 roky a zacala robit strasne hysaky. Dovtedy mala kratucke vlasky a nebol problem
@tehotna40 ahoj my sme mali podobný silt a nezatekala voda, druhá varianta bola, že priateľ jej držal bavlnenú plienku nad očami kým som zmyla vlasy
@barbie1981 my mame tatina v tom čase kedy kupeme väčšinou v robote tak to nejako budem musieť zvládnuť sama.
Kupila som dnes toto https://www.predeti.sk/starostlivost-o-dieta/ku... , ma to také prísavky tak to nacapim na kachličky nech nato pozerá, ak nepomôže skúsime ten silt.
Dakujem
U každého dieťaťa to chvíľu bolo vždy o boji, potom to prešlo.. v určitom čase som deťom umývala hlavu v umývadle, zabalila som ich do uteráka, položila na umývadlo a moju ruku a aj nohu som si podložila stupienkom, umyla som rýchlo hlavu druhou rukou a bolo.. neskôr potom zase a to už ostalo až doteraz že sa prehnú nad vaňu a umývam hlavu zvlášť, mimo sprchovania..