Mozno je to hlupa otazka, ale rada by som vedela akym sposobom umyvate zadocek babatku ak nechcete pouzit vlhcene utierky pri prebalovani. Zatial z toho, co som sa docitala tak to niekto robi pod tecucou vodou v umyvadle, lenze pri starsom babatku to asi nie je prakticke a taktiez som sa docitala, ze by to mala byt prevarena voda (kvoli chloru), a tiez, ze sa to cisti vatovymi tamponmi. Ako to praktizujete vy? Dakujem za odpovede.
neprevaram vodu, necistim tamponmi 😅 ...bud vlhcene obrusky alebo normalne v kupelni umyjem..ja dokonca ani nekremujem..a mame krasnu prdelku.. 🙂
u mna donedávna fičali vlhčené obrusky... lebo malý je málo "malý" a hrozne vyrástol rýchlo... a tečúca teplá voda k nám ide až z pivnice, tak by som niekedy aj krč dostala, kým by mi pritiekla... takže: ked to vyzeralo fakt strašne, tak tečúca voda... detské mydlo... inak vlhčené obrusky, no a hurá..posledné týždne, postavím do vane a teče, teče... 🙂
ozaj, môjmu nerobia problém ani tie najlacnejšie tesco utierky 😉
jj stacia tesco obycajne...nam v nemocnic ked sme odchadzali z porodnice, kazali, ze bud s namocenou plienkou alebo pod vodu....ja som pod tecucu vodu niky neutekala, maly je tazky, a este by prechladol....platti raka zasada,cim lacnejsie a menej parfumovane a vycackane utierky a jednorazove plienky,tym bezpecnejsie pre babatko,podla mna....
takze pouzicam obcajne utierky z tesca ako napisala @traktor , ale po utreti dam stale modru indulonu...a ked je nejaka zaparenina, tak rybaciu mast...
Nám sa veľmi osvedčili lídlové vlhčené útierky a na ritku zásyp ak treba, alebo nič.
Takze pod tecucou vodou je to najlepsie? No to bude zabava prve mesiace 🙂
ja umyvam vatou namocenou vo vode. kupim balik vaty, natrham si do dozicky, pred prebalovanim si donesiem misku s teplou vodou a cistim. ziadne vlhcene utierky, alebo ina chemia. ked bude dieta väcsie, asi ho umyjem tiez vo vani.
ja malu od malinka ked bola len pocikana umyla som namocenou vatou, alebo tamponikom vo vodicke, potom sucha servitka a kremik a ked bola pokakana tak sme pouzili vlhke servitky ale kedze sa nam skoro vzdy vyhadzala ritka po akychkolvek vlhkych servitkach / vlastne okrem zn. sebamed / tak som po pouziti vlhkych utierok vzdy este pouzila aj vatu namocenu vo vodicke ...
@dejka77 Ahojky, takze ja som umyvala malemu zadocek pod vodou len prve dva mesiace, ked kakal kazde 3 hodinky, umyvala som v umyvadle, ale teraz uz davam len tie modro-zelene obrusky pampers, vyhovuju nam, kaka uz len raz do dna, a k tej prevarenej vode, nemyslim, ze je to nutne, my sme nikdy neprevarali, to by si sa aj nacakala kym by ta voda vychladla, ved dieta sa ma kupat v 37 stupnovej...a myslim, ze nie je dobre mat doeta ako vo vaticke, lebo bude mat slabu imunitu, aj v nemocnici umyvas len tak vo vode, a v ziadnej prevarenej...samozrejme, ked je babo na umelom mlieku, treba prevarat dojcensku vodu, aj ked napr. davas cajik, ale pri kupani netreba 😉
ja sprchujem, v pripade nudze pouzivam cistiaci olej medvidek (branakdetem, klingacik) a einmalwaschlappen (dm), kremujem len ked ma ritku zacervenanu niveou SOS
inak vlhcene obrusky si vies urobit aj sama doma - navod tu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zfidorka/cla...
My sme kupili v lekarni taku rolku gazy, tu mam nastrihanu na kusky a kuskom namocenym vo vode umyvam ritku.
ja pouzivam obrusky z Dm alebo z lidla, ale aj umyvam po tecucou vodou, problemy so zapareninami nemame, z casu na cas natriem ritku sudocremom alebo bepanten kremom
ahoj, určite netreba vodu prevárať...viem, že sa bežne umýva zadoček pod tečúcou vodou. Potom nakrémuješ, aj krém batole je dobrý a zabalíš. Ale u mňa sa osvedčili aj tie obrúsky..hlavne v noci..lebo zo začiatku malé stále kaká a v noci sa mi nechcelo buntošiť. Tak som vyutierala, natrela, najedli sme sa a spali. O tri hodiny zasa. Aj tak som malú každý deň kúpala..
Prevarenu,urcite nie...klasika do vane,sprcha a vyumyvat,ja pouzivam iba vodu,gel alebo mydlo minimalne,a tak isto minimalne kremujem,iba ked je nejak vyhadzana ritka alebo zaparena,inak nie,a doteraz sme nemali ziadny problem,...
No my máme dosť problémy s riťkou so zapareninami, malý má asi dosť citlivú pokožku, takže umývame vatovými tampónmi namočenými v repíku, ktorý mám stále na radiátore, aby bol teplý. Potom nechám vysušiť, prípadne utriem nasucho a natrem Imazolom. Ale vonku samozrejme používam vlhčené utierky, momentálne Pampers sensitive.
prevarenu nie...a ked sme ju mavali zaparenu,tak sme to riesili repikovymi obkladmy,ktore nam tu ritulku krasne vyliecilo.. 🙂
ked je mala iba pocikana, takn zoberiem laktovu plienku, namocim do teplej vody z vodovodu jeden koniec, vyutieram od pisulky ku zadocku, druhym koncom plienky utiem dosucha, natriem nahrubo Rybilkou a dam pampersku....
Ked pokaka, tak umyvam v umyvadle od pasa dolu pod tecucou teplou vodou...vlhcene utierky zasadne nie....proste sa mi to zda zbytocna zataz kozmeticka na jej pokozku......
Od narodenia do roka som dceru umyvala v umyvadle, aj po pocikani aj po pokakani a vzdy sme dali rybilku, pre moj dobry pocit 🙂 Od roka po pocikani len utriem obycajnou plienkou a pokakane umyvam bud v sprche alebo vlhcenymi utierkami.
Prevarenu vodu som malej davala tak na pitie ked bola uplne malinka, neviem co je to za trend poslednych cias, umyvat dieta prevarenou vodou.
Ahoj, vlhciace utierky uz nepouzivam, mensiemu umyvam zadok a pipika v umyvadle pod tecucou vodou a toho starsieho si prehnem cez koleno pri zachode, vytriem toaletakom a umyjem vodou. Nic komplikovane to nie je...to su veci, na ktore prides sama, ked bude dieta na svete.
Ahoj, ja malu supnem do vane ona je uz taka naucena ze vie co ma robit pekne sa chyti vane a je, trochu si pobeha hola po posteli ak vidim ze ma trochu zacervenanu ritku natriem bepanthenom a je 🙂
urcite vodu neprevarat 🙂, osprchovat, osusit natriet a zabalit. teraz je pre najmensie deti nova masticka od Bapanthenu- extra mast.hydratuje lebo obsahuje olivovy olej a regeneruje dexpanthenolom.
My sme poctivo od narodenia umyvali zadocek pod vlaznou cistou tecucou vodou. V neskorskom veku umyvame aspon po stolici. Vlhcene vreckovky nie su dobre, rozmazavaju necictotu, zanechavaju zvysky a tie sposobuju problemy. Su urcene na nevyhnutne pripady, na cestovanie atd.
Ako deti rastli a su tazsie neumyvame ich v umyvadle ale vo vani. Po umyti je dolezite dobre vysusit...nie trenim ale prikladanim papierovych utierok alebo bavlneneho uteraka. Pre kazdodennu starostlivost o citlivu a namahanu pokozku nam doktorka odporucila pouzivat krem. Dostali sme vzorku Bepanthen Care masti a zostali sme jej verni. Problemy so zaparenim sme odvtedy nemali ani pri dlhsom niekolkohodinovom cestovani.
Normalne chytim vatovy tampon alebo klasicku servitku a navlhcim ju cistou vodou .. a je
ahojte, dievcata.. som rada, ze som nasla tuto temu.. ja nad tym totiz tiez premyslam, ako budem malickeho umyvat pri prebalovani.. chcela by som ho teda umyvat pod tecucou vodou.. myslite, ze to mozem aj take male novorodeniatko? nie je prilis malicke? bojim sa, ze si ho nebudem vediet chytit a spadne mi :( dakujem
@hviezdickka uz v porodnici ti ukazu, ze pod tecucou vodou.ak sa budes bát ja som to robila tak ze som mala z lekarne take makke tampony a prevarenu vodu a tak som babo poutierala.
@dejka77 prevarena? 😕 na ritku som nikdy neprevarala vodu, krpca postavim do vane, pustim sprchu a vysprchujem ritku od hovienka, pouzijem aj sprchovy gel pre babatka. pokial je len pocikany tak neumyvam, len prebalim
chlorovu vodu normalne pijem, takze prdelke neuskodi 😉