Ahojte. Máme doma týždňové bábätko, dcérku a potrebovala by som rady ako vy umývate svoje dcérky pod tečucou vodou, poprípade mimo domu vlhčenými utierkami po stolici. Keďže stolicu ma všade strašne sa bojím že vodou sa to umyje este hlbsie.
Ako ich držite nad umyvadlom?
Keď utierate vlhčenými tak jej treba utrieť aj medzi veľkými pyskami alebo iba zvonka a zvyšok sa vymyje pri vecernom kupani?
Ďakujem.
Ľavou rukou som držala dieťa otočené na brušku a pravou rukou som ho namydlila a umyla, v umývadle.
Ja to robím tak, že chytím "na tigrika" strčím zadok pod tečúci vodu druhou rukou mydlo a brhlim. Všetko. Mam chlapca. Ale to je jedno. Treba to umyť.
Alebo ešte robím tak, že riadne namočím hubku (taka jemnejsia ako na riad - jednu mam v kúpeľni), a najprv hovienko zotriem toaletakom ktorý hneď splachnem a zbytok riadne namokro mydlom a teplou vodou s tou hubkou.
@sissy87 vzdy som najprv poutierala vlhcenymi kompletne vsade a az potom umyvala pod vodou, potom to netrvalo tak dlho a bola som si ista, ze stolica nikde nezostala, aj ked som pravacka drzala som malu v pravej a umyvala lavou, kazdej zene to vyhovuje inak, vlhcene som pouzivala neparfumovane a z 99% vody, nikdy nemala zaparenu ritku, umyvame pri prebalovani dosial a to ma uz 16 mesiacov...
Kks tema doslova o hovne. Proste umy co treba, nie je to jadrova fyzika. Baby ti uz napisali ako. A ano, aj vlhcenou utri vsetko kde treba.
@sissy87 keď je umyvas bruškom dolu, jasné že jej to tečie k pošve, ak fyzika, steka to dole a umýva jej to aj posvu, netečie to dnu. A otázku či jej máš nechať medzi pyskami hovienko, alebo ju utrieť si hádam vieš odpovedať aj sama. Ktorú možnosť by si si vybrala, k by sa jednalo o tvoju vulvu?
Ja chapem, ze chces urobit vsetko spravne, ale neboj sa. Ja som vzdy po stolici umyvala v tecucej vode. Chytila babo do lavej ruky, bruskom dole a pod prudom vody umyla pravou rukou. Neboj sa, ta tecuca voda hovienko splachne, nezanesies jej to do posvy.
Nechcem byť zlá, tiež mam prvé dieťa, ale na umývanie od hovienka hádam netreba zvláštnu prípravu a špeciálne rady na MK
damy, ak nemate co k danej teme dodat nerozumiem preco
mate potrebu komentovat, kazda sme ina, niekto chce detailne vysvetlenie a niekto ho nepotrebuje, tato potreba za kazdu cenu vyjadrit svoj nazor a pritom si kopnut je neskutocna....
@nickpick Ďakujem. 🙂
Mam už jednu dcérku, u nej som umytie pod vodou nepraktizovala, snazila som utrieť stolicu , a predsa sa to dostalo do pošvy a mala zapal, výtok, zistili tam ecoli. Preto sa tak bojim lebo viem ake strasne bolo vysetrenie u detskeho gynekologa a nasledna liečba, atd.
Držala som dcéru jednou rukou popod jej hlavu a chrbátik a moje prsty držali jej stehno.ktore bolo ďalej odo mňa.tak stekala voda spredu dozadu.Nie som zástancom utierok.ak sme boli doma.voda je najlepšia.
@sissy87 Ja som sa na to tiez pytala... ja som poriadne ani to dieta nevedela zobrat do narucia dvoma rukami, nie to este ho jednou rukou drzat nad studenym umyvadlom a druhou umyvat.
Mne povedali ze najskor umyju z jednej strany, otocia a potom umyju z druhej strany.
My nakoniec pouzivame bavlnene utierky namocene v teplej vode. Len ked je velmi zaspineny, ideme rovno do sprchy.
Urcite treba umyt uplne vsetko hovienko... ak nie, moze byt z toho zapal mocovych ciest alebo ak nie, urcite zaparenina. Nestaci cakat do vecerneho kupania na dosldne umytie... hovienko treba prebalit a umyt hned.
preco by si mala umyvat pod tecucou vodou? My kupejeme utierky (suche) specialne na cistenie destskeho zadku ktore si namacam do teplej vody. Vacsinou pouzijem 2 az a 3 a hotovo. Neviem ale ci je taky produkt na slovensku, nebyvam tam. Takto to robili aj v porodnici.
Normálne som ju položila na predlaktie bruškom dolu a supla pod točku. Poriadne poumyvala a bolo hotovo 🙂