Mam dvoch drobcou 2,5rocnu a 2,5mesacnu...do.teraz mala.zaspala bud na prse alebo na mne a starsiu som drzala.za ruku ale teraz des na desi....mala miesto spania zuri na prse, a na mne pasie koniky 😊 a starsia zuri ze ju nedrzim za.ruku lebo tlapkam mladsiu po ritke a sssskam do ucha....cez den ju ucim spat v postielke ale spi tam kratko a zaspava mrnkajuc takze aby som ju dala.do postielky asi nehrozi lebo by budula starsiu...noe nemame dalsiu izbu yakze sme vsetci v jednej izbe....dakujem za rady ako to bolo u vas...chcem ich naucit na spolocny rezim aby zaspali rovnako...dakujembudilastarsiu...abohuzual
@evittam podla.dr. pribera a ma.aj pocurane plienky aj.si.dost.grgne takze jej.asi.staci a jasne potom.dudluje a zacne zurit ale ona ani cumel nechce pri nom tiez zuri...a ono naucila mala ked sa narodila.mala.silny reflux takze nakojit a, do postielky nehrozilo.kedze sa.zgrcala az prestala.dychat takze min 30min som ju musela nosti vo.zvyslej polohe...a cez.den ju ucim.spat v postielke ale spi tam.kratko a.kym.zaspi tak mrnci, placka, mrnci a.neviem.co.by to nerusilo starsiu...a starsia zaspavala.sama ale.ako som ostale tehi zacala.ziarlit takze zacal strasne zle.spat tak som zacala s nou spavat a bohuzial nema ju to ako oducit kedze uz ma postel.bez bocnice takze vylieza von
my sme to mali ešte troška horšie...lebo som uspávala 3 deti v jednej izbe....malinké bábo, 18 m a 4r.
budili sa navzájom, najmä posledné 2... treba len vydržať...ešte som dávala najmenšiu do kočíka a išla s ňou von... Ak bol doma mm, uspal tú troška väčšiu...Ak nie, trápila som sa sama, ale mne dosť pomohol kočík...
@matilda72 no tak v prvom rade by som ich neučila zaspávať naraz, lebo sama vidíš, že to proste nefunguje, takže najskôr treba uspať mladšie dieťa, staršej medzitým pusti nejakú rozprávku alebo niečo také a ked zaspí mladšia, tak ulož staršiu do postele, prečítaj jednu rozprávku a vybavené, staršia potrebuje tvoju pozornosť, ked žiarli, ocko nebýva večer doma? žeby uspal aspon jedno dieťa on?
no jednoduche to nie je, bolo by nacase poriesit aj byvanie, teda to sa malo riesit este predtym, hm
@tenerifka praveze my sme do 1,5 roka starsej byvali u svokrovcou a teraz byvame konecne uz rok v nasom domceku len hold je.to len 2 izbovy dom a jasne ke v plane dalsia izba ale.nie je to take lahke ako.si kazdy mysli ...uz spekulujeme ako a kde pristavit ale no neda sa to hned
@janickacrazy no starsia nechce s ockom spat skusali sme.to ked som bola este tehu ale ak zaspal tak sa zacala budit a kricat zo sna maminka maminka a bolo.to.aj niekolko krat za noc tak sme.to vzdali.....a zo.zaciatku ukladal v obyvacke muz do kolisky ale ta je uz malej mala a uz nechce pri nom zaspat tak ako pred tym lebo muz zacala mat.viax roboty okolo domu, zahrada a tak tak som ostale.na deti sama
@matilda72 No tak neviem o koľkej večer ich dávaš spať, ale teda muž nech ti láskavo pomože, záhrada chvíľu počká, neutečie. On može čítať rozprávku staršej, ty zatiaľ uspíš mladšiu a môžeš dať každú do inej izby, ak sa rušia pri zaspávaní, ked vravíš, že máte 2-izbový dom. A že staršia nechce zaspávať s ockom, čo ja všeličo nechcem a musím, nech si zvyká, v školke bude aj bez mamy aj bez ocka zaspávať.
Uspavas ich na velkej posteli? Ak ano tak skus nakojit po leziacky na boku a starsia dcera bude na strane kde babatko alebo ty v strede. Ak sa to neda tak ako vyssie pisali....
@matilda72 ja mam rozdiel 2 a tristvrte roka. Cez den som tiez najskor mensieho mala na prse kym starsi zaspaval - toho len drzim za rucku. Potom bolo najlepsie naucit maleho aby spal sam na balkone. Starsi cakal pri rozpravke kym mladsi zaspal a potom som sla so starsim cez obedny spanok ho ulozit. Ak nahodou mlafsi plakal, starsi uz rozumel v pohode, ze musim utekat a zaspal aj sam. Vecer uspavam 1 za druhym, najskor mladsieho a potom.idem so starsim. Kym uspavam prveho starsi sa kupe s tatinom pripadne ak som na nich sama caka pri telke a cisti si zatial zuby.
Radšej skús napísať do skupiny Vzťahová výchova. Myslím že tam sa stretneš s väčším pochopením.
@jamatkaroka dakujem ani som nevedela ze je taka skupina...napr. ukladat starsiu mi nevadi v podstate je.to taka nase chvilka, citame knizky, spievam uspavanku a.drzim ju za rucku alebo hladkam po chrbatiku....nasej nerobi problem zaspat s niekym inym alebo same, len teraz ma komlikovane obdobie, mam na nu menej casu a ona to vie....a zase maldsia je malicka takze je samozrejme ze chce byt somnou ....a ked ju uspim na prse ona sa aj tak vzdy preberie a uspavam zase na rukach a prekladam do postele a tam este tlapk po.ritke...ona je este mala na.to aby bola bez mami si myslim
@matilda72 Držím palce nech to skoro prejde. Nás čaká niečo podobné. Malý má 2,5 a v novembri sa mu má narodiť súrodenec. Je na mňa veľmi naviazaný, tak mám obavu ako to bude zvládať. Tiež máme 2izbovy byt a budeme sa môcť presťahovať najskôr budúci rok.
@jamatkaroka tak to sme ozaj na tom podobne....u nas 3 izba asia za 2-3roky takze bude to prca...alebo sa ozaj naseriem a bude spalna v spajzi a deti budu mat izabu...a my len do postele rovno zdveri padneme, lebo spajzaje trosku vacsia ako nasa postel 😂😂😂 len otazka kde potom spajza bude 🙇🙇
Ospravedlnujem sa.za.koniec spravy neukazovalo mi co pisem 😊😊😊