Ahojte baby ❤ Ja len takú otázku ,že ako trávia deň vaše 9 mesačné detičky. Dávate ich do bežky a ak áno tak na koľko krát do dňa ☺? Viete niekedy mám taký pocit ,ze sa málo venujem kvôli problémom,stresom atď... áno viem ,ze detičky by mali byt na prvom mieste a uz mám taky hnusny pocit zo seba prosim povecte aspoň jedna z vás ,že to ste mali tiez niekedy taky pocit 😁😏 Nie,že by som svoje dieta nechala špinavé,neprebalene. Ako prebieha váš deň od rana s detičkami? Ďakujem
Ak je bežka chodítko tam by som ju dávala len veľmi málo ak vôbec. Moja sa "prehrala" v ohradke keď som potrebovala niečo robiť, alebo v hojdacom kresielku bola rada a keď som nemala povinnosti tak buď vonku, alebo sme sa "hrali" zvukové hračky rôzne, listovala som jej v knihách, ukazovala zvieratka, stále som niečo mlela ,spievala a tak išiel deň za dňom 😄
@misicka177 koľko máš deti? Dcera ma.sice 13mes, ale všetko sme robili aj v 9 mes a skor
My vstávame ráno o pol 7-7. Trochu povystrajame ešte v posteli - steklime, robíme lietadielko... potom. Vytiahneme žalúzie a zhodnotime počasie, sledujeme susedovho psíka, pozorujeme okolie a ja to všetko komentujem. Popri tom ju zvyknem posadiť na nočník (od 8 mes), prezleciem ju. Potom ideme do kúpeľne. Tam ma svoje hracky a kým sa tam hra, ja sa chystám. Kým zídeme dole, je skoro 8. Naranajkuje sa. Potom. Čítame knižky, kreslíme, cvicime, tancujeme, ... o 9-9:30 ide prvý krát spať. O 11 je hore ako budíček. Dám jej polievku a ideme von na 1-2hod. Po návrate jej dám druhe jedlo a opäť ide spinkať. Od 14-16/17tej.
Hráme sa s duplom, s kockami (kladie na seba) , zakladáme tvary, hanojsku vezu, hra na klavirik, lezie na schody, vezie sa na autíčku, odrazadle, smyka sa na malej smykalke, púšťame pesničky, nahaname sa, ma rada magnetky, ucime sa zvieratka, aké vydávajú zvuky a knihy knihy knihy... dookola chce ukazovať obrazky, ... asi od kedy chodi tak uz vozi bábiku v kociku, hra sa s plysakmi
Skratka.... keď sa jej teraz budeš venovať, potom už len budeš zat urodu. Moja známa neverila ze sa moja ročná dcera hra s babikou- krmi, kocikuje. Sama sa to nenaucila. Všetko som jej ukázala, sedela som pri nej, hrala sa s nou.
Treba si užívať kazdu chvíľu, lebo na dochodoku budeš toto veľmi ľutovať, že si nemala čas a nic uz nedokáže vrátiť ti tieto chvíle. Nam je cely den malo na to, aby sme vsetko stihli. Syrasne rýchlo to všetko beží.
Nemám napecene ( mozno 1x za 2 mesiace- štrúdľa z lístkového cesta nerátam, to je za 10min, to mame každý tyzden), niekedy ani navarene, o poriadok sa snažím ked spi, ... ale neposadim moje dieťa pred tv , nepustím jej rozpravky, aby som si ja mohla mohla robiť svoje.
Choditko som nikdy nemala.
Všetky tieto činnosti som s nou robila od začiatku,l. Pribúdajúcimi mesiacmi som to len posuvala na vyššiu úroveň.
Chodila som s malou k fyzioterapeutom, a nik mi neoporúčal chodítko, dokonca až zakázali. Dieťatko sa musí samé rozchodiť, ked je na to pripravené fyzicky. My sme velmi často kočíkovali, a ak som nemala čas, tak som ju dala do ohrádky s hračkami.
@misicka177 obcas su dni ked naozaj nemám náladu, naozaj ma boli hlava, mam.svoje dni... vtedy mam ten pocit , ako píšeš. Ze som lemra a mam výčitky. Sme len ľudia, tiez potrebujeme obcas vydýchnuť. Takže výčitky nemaj, len vyhoď choditko, častejšie si k nej sadni a hrajte sa spolu 😉 odporucam fitloptu, púšťať si pesničky a rôzne knihy vhodné pre male babatka .
A ešte doložim, niekedy ideme von aj rano, na obed aj vecer. Pred spaním o tej 6 vecer ked vyjdeme na pol hodinky, aby sa lepšie spalo. Snažíme sa aspon 2x denne vyjsť von
@maximilie ďakujem pekne 😊za príjemnu odpoved
@eee30 dakujem
@maximilie ďakujem pekne❤😊
@fiafia dakujem vam❤😊
@misicka177 Choditko som nepouzivala. V 9 mesiacoch stvornozkoval a splhal sa vsade kam dociahol a vsetko ochutnaval.
Nedalo sa mu nevenovat. Casto si vyzadoval pozornost a moju pritomnost. Sem tam sa podarilo ukradnut chvilku na uvarenie, upratanie.
@misicka177 bezka je choditko? Lekari neodporucaju tam deti davat, hoci ja som davala tiez...