Ako trávite čas s 2 - ročným ?

julka828
5. júl 2022

Ako travite cas co robite ? Ja sa strasne nudim cez den nieco porobim upracem ale vacsinou mi je velmi dlho. Teraz sa mu velmi zapacili bodkovacie fixy tak toto robime. Duplo skladat nejak nevie ci nechce. Skor s autickami sa prehraje. Objednala som teraz knihy maco a myska su tam take vysuvacie prvky ze ci by ho nezaujimalo toto. Mam pocit ze sa mu velmi malo venujem a minimalne rozpravam. Tak ze co take by sme mohli robit ? Chodime vonku pomaha vylozit umyvacku a take tieto veci ano

pribinak
5. júl 2022

@julka828 bazenik na balkón, trochu vody a loptičky, postaviť nejaké umelohmotné poháre urobiť vežu a kopať do nich loptičku
Alebo maľovanie s prstami, púšťať si pesničky a tancovať

julka828
autor
5. júl 2022

@pribinak ano kupat sa chodi mame na balkone bazen to je celkom ok. Ja len ci nemam sa venovat nejak naucne ci ho nemam nieco ucit alebo neviem. Lebo este nerozprava

mamamasama
5. júl 2022

@julka828 keď je teplo, tak bazén, ideme na nákup, do pieskoviska, cvičíme, ráno pozerá tanečné videá, takže tancujeme, maľujeme si, väčsinou sa hráme s bagrom a traktorom. Občas nejaká kniha, ale to ho baví tak 5 minút. Triedime farby, skladáme puzzle, rád vyťahuje pinzetou také farebné včielky z úľa a takisto ich farebne triedi, kopeme do lopty, on rád vysáva a to je schopný robiť až kým nevybije baterky, tak niekedy behá s tyčovým vysávačom, niekedy s mopom. Celkom rád aj pomáha na učiacej veži pri varení. Krája banán a keď potrebujem variť a nechcem jeho pomoc, tak mu pustím vodu a on si tam prelieva poháriky. 🙈

adya
5. júl 2022

@julka828 no a nepozerate si spolu knizky?my si pomenuvame zvierata,veci,zeleninu. Je pri mne v uciacej vezi kym varim a pomaha, cez den sa hra s detskou plastelinou, nalepuje si, peciatkujeme..

bajka16
5. júl 2022

@julka828 a niekam na ihrisko nechodíte? Nejaké kamošky s deťmi? Jemu by prospela interakcia aj s inými ľuďmi, ako s mamkou. Spravte si takú rutinu. Poobede, alebo doobeda choďte na návštevu k babkam, ak sú blízko. A podobné vecí. Aj rozprávať začne, len treba okolo neho viac ľudí.

hipuska
5. júl 2022

Ja mám veľkú rodinu. Takže môj čas so synom je väčšinou o práci. Všetko musím robiť s ním ale nevadí mi to, ten čas si myslím, že obohacuje nás obidvoch. Málokedy sa s ním že vyslovene hram. Hra sa so staršími súrodencami. Nevnímam to nejak negatívne, že sa s ním nehrám. Ide predsa o ten čas, ktorý sme spolu.

elizabet173
5. júl 2022

@julka828 pozri na montessori aktivity, aj tu na stenu dáva jedna mamička, možno aj viaceré, neviem, super nápady. Do ničoho ho netlač, také malé dieťa sa dokáže sústrediť len chvíľu.

laura164
5. júl 2022

Tak my sme sa stale rozprávali, vlastne ja jej som stále rozprávala, čítala knižky, farby, zvieratká, keď sme sa hrali, tak som vždy rozprávala, rôzne príbehy s hračkami atd a od roka a pol začala hovoriť. Každý deň sme chodili na ihrisko medzi deti, odrážadlo je fajn, detské centrá, krúžky, tanec, montessori, plávanie, my sme stále nieco robili, že som nemala na nič čas, iba na dieťa

eva233
5. júl 2022

Maľujeme, robíme spolu domáce práce + varíme, tancujeme, spievame hráme sa pozerame knižky a keď sa dá ideme von, dieťa sa v tomto veku učí pozorovaním takže pri pozeraní kniziek veľa vysvetľujem, pri varení a domácich prácach komentuje, maľujeme farbami a učíme sa pritom farby to aj pri hre s autami, pri naháňani, varení, schovavacke sa "učíme" počítať atď....veľakrát dieťa len opakuje takže ak si umyjem ruky chce si umyť aj syn ak splachnem chce aj on ak si dám dole topánky chce aj on atď takže ak rodičia robia bežné veci, ktoré chcú aby robilo dieťa tak sa dieta tie veci naučí 😉

ivangeline
5. júl 2022

Mas mu vsetko opisovat a vysvetlovat a zacne rozpravat. 🙂

nykkushka
5. júl 2022

Tak ja sa s našim nenudím, nerobím mu síce animatorku 24/7 ale veľa sa hráme (varíme, pečieme, upratujeme - všetko reálne, nie akože detské, čítame knihy - pri tom mu ukazujem všetko co v knihe je zvieratká, auta, ľudí, chrobáky..., kreslíme, momentálne ma rad nálepky, tak sme mu kúpili take zošity, kde sa lepí - učí sa tam tvary, farby..), lego hp vje aj na dve hodiny zabaviť, keď je pekne sme vonku, mame na tráve piknik alebo sme v bazéne, poprípade mi pomáha v záhrade, ideme na koláčik, zmrzku, veľa veľa sa rozprávame, pýta sa ma, ja sa jeho pýtam a vie už veľmi dobre rozprávať, pokecame o všetkom 😂

marianarem
5. júl 2022

@julka828 A co bavi teba, co su tvoje oblubene aktivity? Neda sa do toho nejako zamontovat maly? Moje konicky sa s nim az tak nedaju, okrem varenia a pecenia. Tak robime casto spolu to Tiez voniame korenia, pripravujeme koreninove zmesi. Tiez rada chodim na mensie vylety. Dalsi konicek su cudzie jazyky, to sa zatial velmi sklbit neda, lebo mna zaujimaju hlavne zvlastnosti roznych jazykov a etymologia a on ma len 2.5r. Ale rozpravam mu o inych krajinach a jazykoch a co sa ako povie, to ho celkom bavi..Spievanie ma bavi, tak spievam. Rozpravam mu velmi vela od narodenia, komentujem vsetko okolo, hovorim aj vymyslam basnicky. Manzel je na tom podobne, zapaja ho do svojich veci, on ma toho viac, na co sa chyti aj dieta. Cize ak sa nudis, moja rada je skusit s nim robit veci, co ta bavia.

tncka
5. júl 2022

@julka828 moja ked mala 2 to je hoodne davno😅 chodili sme do materskeho centra,aby mala kontakt s detmi,vacsinou tam boli maminky s detmi do 3r. Na ihriskach sme deti v tomto veku nejak nevedeli zohnat,tak sme chodili tam vacsinou do nejakej 12,13tej,potom doma obed a slofik🙂

julka828
autor
6. júl 2022

@tncka a co ste tam v tych centrach robili ?

julka828
autor
6. júl 2022

@marianarem prave ze mna nic nebavi ja mam so sebou velke problemy tazka depresia no nechcem aby to slo na ukor maleho chcem sa mu snazit byt aj tak dobrou mamou a nejak sa mu venovat hoc je to pre mna dost tazke sa prekonavat

marianarem
6. júl 2022

@julka828 Aha tak to je iny problem. A liecis sa na depresiu?

kvetinka75
6. júl 2022

v materskom centre som spoznala veľa kamarátiek . S 2 ročnými sme chodili spolu po výletoch alebo len na ihrisko alebo do parku. Snažila som sa aby sme mali niekoho so sebou. Ja som sa mala s kým porozprávať a deti sa zahrali.

julka828
autor
6. júl 2022

@marianarem ano ano liecim u dva roky zacalo to prave po porode a nejak sa neviem z toho dostat :( a ma to mrzi kvoli detom mam este starsieho 4 rocneho a kazdy den sa premaham kvoli nim bojujem snazim sa tu byt pre nich ale casto ma pohltia moje myslienky a som smutna chodim ako matoha. Take veci ako spievanie a tancovanie to absolutne nedokazem urobit. Chodime von pomahaju mi s domacimi pracami hrame sa s autickami kreslime pozerame knihy ale vsetko ma stoji strasne vela prekonavania. A ako som spominala velmi malo rozpravam a cibzato nerozpravaju aj moje deti. Ten starsi chodi do skolky ma aj miernu formu autizmu

julka828
autor
6. júl 2022

@kvetinka75 takze myslis ze by tam bol spokojny aj moj maly ? Ze by som si nasla aj nejaku kamaratku?

marianarem
6. júl 2022

@julka828 No tak to je narocne :( Mas podporu partnera a nejaku moznost si pravidelne oddychnut?

kvetinka75
6. júl 2022

@julka828 nikto ti nepovie čo je dobre pre teba a tvoje dieťa. Musíš to sama vyskúšať

julka828
autor
6. júl 2022

@marianarem ale ano manzel je velka opora az sa mu cudujem ze ho to este neprestalo bavit to ho obdivujem velmi mi pomaha aj s detmi aj so vsetkym

tncka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz