Ako tráviť deň s bábätkom?

27. jan 2022

Ahojte dievčatá, ako trávite deň s vašimi detičkami? Ja mam doma 5 mesacne babatko a už mi dochádzajú nápady, tak by som sa rada inšpirovala.
My ráno vstanem, dám mliečko, odgrgne, dám ho do kresielka a ja si zatiaľ urobím kavu a dám sa rýchlo dokopy. Potom sa zväčša hráme s hračkami, je na brušku, čítam mu a pod. Okolo desiatej ide spinkať, predtým ma desiatu. Potom sa zobudí zase sa zahráme, spievam mu, ukazujem svet z okna alebo zrkadlo. Potom je obed a ideme von. Keď sa vrátime zase sa len hráme a okolo štvrtej sa okúpe a o piatej ide spinkať.
Ake aktivity robíte s babatkami vy?

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

V takomto veku sme absolvovali dve az tri dvojhodinove prechadzky na cerstvom vzduchu. To je ovela lepsie ako akekolvek aktivity, aj pre dieta, aj pre matku.

domak2
27. jan 2022

Mam aj staršiu, takže ráno a po obede ma prechadzku v nosiči keďže s ňou ideme do/zo školy. O pol piatej ešte len prídeme domov. Doobeda sa ho snažím nakŕmiť, nechať ho pohrať sa samého a uspať ho. Po obede zapojím sestru ako zabavaca a snažím sa byť čo najmenej na očiach 😅 potom večera a okolo 7 kúpanie, hranie a spat. V noci je asi 300x hore takže väčšinou zaspím o ôsmej s nim.

autor
27. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl
@domak2
Ďakujem za odpoveď. A kedy tak trénujete napríklad pretáčanie a pod? Nechcem niečo zanedbať ale ani nechcem aby mal nudné dni. Možno sú to blbé otázky ale chcem vedieť ci robím všetko správne 😅

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

Pretacanie sa trenuje v podstate hocikedy, staci dat dieta na brusko, minimalne pred kupanim, teda minimalne raz za den. A ja som zvykla dat dieta na podlozku s hrackami a vtedy najviac trenovali.

tosomja
27. jan 2022

Ráno najesť, potom na podložku, potom do kočíka vonku urobímt nákup, ona sa vyspinkala, doma sa napapala, zase na podložke sa hrala kým ja som navarila, potom zase spať, potom zase vonku, zase jest, na podložku, spať atď atď...samozrejme aj na rukách ako tapi tapi tapusky, spievam, ukazujem...ale väčšinu času sa výhra sama, keď nereve 😃 teraz ma 8 m a už chce väčšiu pozornosť a viac sa predvádza.

evica17
27. jan 2022

Robila som to co.ty s malym. Tam toho moc nenavymyslas. Jedine taka aktivitka, aby vydrzal na brusku a trenoval- na tacku dat vodu a hracky a dat ho.na brusko. Tam sa packal s vodou a bol statsny prestatsny.

domak2
27. jan 2022

Nejak špeciálne ho netrenujem, ale teda rada z mojej skúsenosti, kľudne ho nechaj sa nudiť. Vtedy deti vedia najviac vymyslieť. Ked mu budeš stále robiť animatorku, nebude sa vedieť sám zabaviť ani za rok, dva....

renka30
27. jan 2022

Urcite chodit viac von, doobeda aj poobede, s obidvomi som tak chodila. Starsia inak ako v kociku nespala, takze to bola nutnost a s mladsou doobeda na prechadzku kym bola strasia v skolke, do obchodu, pokecat s ostatnymi mamickami a poobede s obidvomi na ihrisko, na prechadzku.

angel993
27. jan 2022

S deťmi netreba trénovať nič, na všetko prídu samé, ak na to majú priestor. Čiže ako bolo spomenuté vyššie nechať dieťa aj nudiť sa. Ja mám malého v lehátku na linke, vidí ma, ja sa mu prihováram ale nestojím nad ním stále.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makakova
27. jan 2022

Omg to fakt?

petamich
27. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl prechadzky su idealne ale mne 6M nespiace dieta v kociku byt nechce a spi presne 26 min. 🤷‍♀️ 33 min. ked sa hecne, do asi 4 mesiaca spal v kociku paradne aj 2-3 hodiny a chodili sme von aj na cely den, nachodila som bezne 10 km za den a odrazu akoby utlo, nechce tam byt a to uz som ho do sportoveho dala nech vidi svet 😩

a autorka ziadne pretacanie som s malym netrenovala a zacal sa pretacat sam do jednej strany, do druhej, z brucha spat a dnes zacal aj lozit - za mobilom 😂 vacsimu dna je na podlozke na brusku alebo sa otoci ako chce, ma tam hracky co ho bavia, aktualne nechce byt ani 5 min. sam ale to je iba obdobie a inak si "citame", rozpravam na neho, spievam mu, sleduje ma pri beznych cinnostiach, hrame sa s kockami...nic nestandardne, ideme von aspon 2x ked aj na kratsie, lebo nechce byt v kociku

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

@petamich poznam, starsia dcera bola vylozene kocikovy typ, mladsia v kociku byt nechcela, az potom v sportovom-napriek tomu sme von chodili, chvilu spala, potom vresk, nosic a teda tato mladsia spavala prvy polrok tak 3x20 minut za den, potom pri dvoch spankoch to trochu natiahla, ale v sucte rovnako a potom jeden 45 minutovy spanok a fungovala ako raketa. Ale starsia vydrzala v kociku kolko som len chcela🙂

petamich
27. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl ja chcem spat to dieta 😂😂 teraz ho dam do postielky, zaspi, idem na wc, trosku spracem hracky, sadnem si na gauc, ze si vylozim nohy a vypijem kavu a bum 26 min. uplynulo, vzdy idem na dalsi spanok von s nadejou, ze bude spat dlhsie ale akosi...no nic ved je to len obdobie a blizi sa vikend = muzova sichta 😍

petko81
27. jan 2022

Ja som boama so svojim doboebdu vonku 2hodky

A poobede tiez
Za kazdeho počasia

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

@petamich ono je to tak, ze clovek berie nejake veci ako samozrejmost-ja som si nevedela asi dost vazit to, ake som mala idealne prve dieta, az pri mladsej som pochopila, ako som sa mala paradne🙂 Ale neboj, vydrzis a bude lepsie (do puberty😝).

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
28. jan 2022

Ja za seba napisem,ze tiez som vela krat premotinovana. Stacia vsak 3 deti za sebou a hotovo. Uz nebudes riesit kazdy prd ci co s nimi robit. :D Venuj sa aj sebe. Mas na to teraz cas. Partnerovi. Vztahu. Aj vonku je fajn. Aj medzi ludi,ak to babo dobre znasa. Prikmy. Vychova. Nezabudaj na kamaratov. ;)