Ahojte, ako to mate vymyslene s kocikom bez vytahu? Uvazujeme o kupe bytu, ale dom je bez vytahu. Dcerka ma 2m a kocik je celkom tazky. Kocikaren tam nie je, ani nechcem nechavat kocik dlhsie zaparkovany vo vchode. Vyberiete dieta, date do bytu a vratite sa po kocik? Dajte dake tipy.
@haileybaileys nemate auto?zeby ste ho v aute nechavali zlozeny?
@wejuska7910 mame ale len jedno, a ked idem sama na prechadzku tak vacsinoujemuz autom mimo domu. a ked sme spolu tak to vynesie on. zatial len uvazujeme nad tym bytom, tak ma zaujimalo ako to ostatne zvladate. zas moja mama ma vlacila kedysi bez vytahu.
@wena druhe.. urcite sa to da zvladnut, len ci to nebude prili otrava po case
@haileybaileys ja by som to riesila asi tak, ze dam dieta do nosica a kocik cez schody vytrepem do bytu. akoze da sa to aj s dietatom, ale asi zbytocne otrasy a takto ked ten kocik budes natriasat, bude to jedno 🙂
Ak máte dostatočne priestrannú a čistú pivnicu, tak by ste ho mohli nechať aj tam. Neviem si predstaviť, že by som mala kočík každý deň vláčiť hore-dole po schodoch.
Ano, chodila som tak. Odklikla som vanicku, vajicko, vyniesla, konstrukciu potom. A potom zase, najprv kontrukcia, potom dieta vo vanicke.
Ahoj. My byvame na 4tom poschodi bez vytahu. Tento byt sme chceli, bola som uz tehotna. Mame uz druhe dieta, kocik mam cely cas dole, pri vchodivych dverach. Pri dcere tam bol dlho bez pouzivania, lebo ju som od 8mich mesiacov vyhradne nosila. Syna som po narodeni iba nosila, kocik zacal pouzivat, az ked sedel, teraz ma 18 mesiacov, a tiez ho uz tolko nepotrebujem. No cely cas je dole. Nikdy ma nenapadlo, zeby ho niekto vzal. Deti som vzdy vybrala a vyniesla domov
@stanislavicenka no u nas uz som pocula ze ukradli kocik, tak to velmi nechcem riskovat
@haileybaileys za mna by som urcite nesla do takeho bytu. V juni sme sa prestahovali na 6te poschodie kde sice mame vytah, ale medziposchodia. Mala ma 22 mesiacov, mam celom lahky kocik, ma cca 8kg ale po prvom tyzdni nosenia kocika po schodoch k vytahu a od vytahu mi odislo bedro. A neni to len o kondicke. Dieta nieco vazi a vaha mu rastie, kocik ma svoju vahu. V niektore dni som sla von z bytu aj 4x a kocik som nemala kde nechat, tak som ho brala do bytu. Ked mi mala zaspala tak tiez som ju vynasala s kocikom. Ak som mala nakup v kosiku tak to bolo este tazsie. Tiez som si na zaciatku hovorila ze to v pohode vynesiem ale stacil jeden maly zdravotny problem a nadavala som kazdy den 😀 cize ak neni ina moznost, tak do toho chod ale inak nie. A moja sestra byva na 2hom bez vytahu, maju aj kocikaren ale nadava kazdy den ze s kupou toho bytu suhlasila. Nosit denne niekolkokrat dieta vo vajci hore dole, potom nakup a za druhu ruku dieta co sa naucilo chodit nie je sranda. Teraz by brala len byt s vytahom.
Ano vybrala som dieta, vyniesla hore do postielky, zapla monitor kameru a utekala pre kocik. Kym bol maly chodila som sama von zriedka, po pol roku uz sedel sam tak sme kupili lahky sportak co sa da zlozit jednou rukou. Taky by si kludne potom vyniesla hore tak ze dieta do nosica a sportak v ruke. Mne sa to tak nedalo lebo sme mali velmi uzke schody tak som nechavala maleho v ohradke kym som sla pre kocik..ale zas musim povedat ze teraz uz vytah mame a je to tisic a jedna ked aj idem s nakupom alebo natrepat maleho do fusaka atd. Nemusim sa stresovat ako to vsetko povynasam proste len vytlacim do bytu kocik z vytahu a je.
Zvladnut sa to da ale..
Ja som mala drahy kocik, takze som ho schovávala do auta. Bol tazky na nosenie, nevyniesla som ho ani raz na tretie
@haileybaileys zacni babo nosit a mas pokoj... ja som bola tiez bez vytahu na druhom, akonahle som si kupila satku, kocik isiel uplne bokom a nakoniec som dve deti tskmer vylucne odsatkovala. Nenosila by som to ani za svet
Byvame na 4p. Kocik mame v pivnici... Malu znesieme dole vo vajicku, nalozime do kocika a ide sa a ked sa vratime, nalozime zas do vajicka, kocik do pivnice a sup hore... Narocne ale da sa... Ked bude vacsia, tak uz ju budeme znesat a vynasat na rukach... Ma len 6t... Neskor uz pomoze ak nosic ci satka...
@haileybaileys ano chodila som na, 2 razy. Kocik byval v byte, dieta som dala na tu chvilku do postielky/ohradky. Zniesla kocik, vratila sa po dieta. Spat vyniesla dieta a vratila sa po kocik
Kupila som kvoli tomu valco baby snap 4 vazi 6kg. Teda ja som vzala vyssiu radu (trend sport) ten vazi 8kg.
@haileybaileys mam 150cm, 40kg a 16kg kocik som vlacila, teda, kontrukcia mala skoro tolko 😃 das to. 😉
Ked o tom byte len uvazujete a este ste ho nekupili, tak ja osobne by som urcite hladala inu alternativu, s vytahom..Ja osobne by som proste do domu bez vytahu nesla ani nahodou, este pochopim mladych, bezdetnych, ktori to beru ako prechodnu stanicu, ale s malym dietatom ani nahodou..Ked si predstavim, kolkokrat som sa vratila s malym z prechadzky a on este spal, odparkovala som ho doma v chodbe a tam este dospaval, takto by som urobila co? Zobudila ho, aby som ho vyniesla hore? Nehovoriac o tom, ze som velakrat vramci prechadzky isla aj na nakup, casto som ledva ten nakup narvala do kosika na kociku a bez vytahu by som to musela vynasat aj na 3-krat..Takze za mna dom bez vytahu pri dietati uz urcite nie, nestalo by mi to za tie nervy..
no ja napr. nezvladam ano po 4 schodoch vyniesť kocik 😀😀 nie to ešte cele poschodie a to myslim.ze nemame kočík z tych nsjtazsich
@haileybaileys Tiež sme nemali výťah. Tak sme kúpili kočík s veľkými nafukovacími kolesami. Tými v pohode zídeš dolu schodami(schod po schode) a aj hore to ide dobre. Len nesmieš mať 20kg kočík 🙂
My nechávame kočíky vo vchode normálne zámkom na bicykle cez rúčku ich máme zaistené o zábradlie schodiska 😀
@karmen118 no ale ak by niekto velmi chcel odklikne vanicku alebo sportovu cast a zdrhne s nou nie?ved zamknuta je iba konstrukcia..
My sme mali garaz ale ked som prisla z prechadzky a mala este spala nkrmalne som vyskakala s kociarom na poschodie mala som polske tako kolesa boli nafukovacie otrasy minimalne ani raz sa mi na to nezobudila.ale popravde si to neviem predstavit denno denne 4x. To uz radsej fakt ten nosic.a kocik na spanie na balkon.
@saxana000 máme dva kočíky jeden športový britax, tam nie je čo odkliknúť, a čo sa týka trojkombinácie, to ide veľmi ťažko aj nám keď potrebujeme - záleží asi od kočíka. Ale aj suseda tak má kočík zabezpečený a zatiaľ všetko v poriadku. ďalší majú detské bicykle vo vchode nezaistené, len uložené tak aby ich nebolo z vonkajšej strany vidieť. Dvere sa zabuchujú ak treba sa zamkne, zatiaľ nič nezmizlo nikomu.
@haileybaileys konštrukciu nechaj dolu vo vchode a dcéru vynes vo vanicke. Neviem aký je to vchod alebo co za susedov maté ale tak snáď sa niekto neulakomi na samotnú konštrukciu 🤔 inak jedine vynášať najprv malú a potom kočík.
@haileybaileys Ahoj, my bývame na 4tom bez výťahu, babo budeme mat čoskoro a bedeme to robiť tak, ako ostatné mamičky v našom bytovom dome 🙂
Kočík bude dole vo vchode a hotovo. Nemienime z toho robiť vedu 😉 A už vonkoncom nemienime vláčiť kočík do bytu na 4te, ved je to len vec... 🙂
No u nás sa normálne nechával kočík vo vchode lebo sa to nedalo, keď som ešte dva - trikrát za deň von tak by ma porazilo keby mám zakaždým ťahať kočík hore a dole
dakujem vsetkym 🙂 asi ten byt nakoniec nevezmeme aj tak, aj kvoli tomu tahaniu kocika hore dolu. ten vchod ani nie je zamknuty a kocik by som tak nenechala. prajem vam pekne sviatky baby 🙂
Za mna nie, byvame na siestom, kociar v aute- v kufri podvozok na sedačke spolujazdca sportova cast, ked ide muz z domu kocik mi da ku schrankam do vchodu a sama zniest maleho zvladnem ale akonahle urobim nakup tak je to o hubu v jednej ruke maly (10kg) a v druhej nakup, ked je doma ideme dole obaja, ja mam maleho na rukach on posklada kocik, je to ostara nehovoriac o tom ze v aute miesta minimum kedze tam je estw autosedacka a to mame combi. No des.
My sme mali byť na 1. poschodí a bola to otrava vynášať kočík hore dole niekoľkokrát za deň. Teraz máme výťah a paráda. Stačil úraz kolená a po schodoch som v prvom byte chodila tak, že som sa ťahala rukami o zábradlie aby som sa vôbec posunula vyššie. Vtedy som bola vlastne uväznená v byte aj s malým až kým muž nedošiel z práce, hrozné. A to som len zle stúpila a ruplo mi koleno. Ja už by som byt bez výťahu nechcela ani zadarmo.
Ja som v jednom cinzaku videla také pekné riešenie- pán manzel urobil na schody takú odklapaciu rampu. Normálnu drevenú dosku ktoru si mamička odklopila zboku zo steny na schody a po použití ju vyklopila nazad aby nikomu nezavadzala.
Inak poznám jedných co bývali na štvrtom bez výťahu...narodilo sa im trocha postihnuté dieťa a teraz si viete predstaviť chuderu ako musela vlacit svoje veci, dieťa, kočík, nákup...až asi do troch rokov kedy mala začala konečne chodiť.
Akonáhle sa dalo kúpili si dom.
A ktoré poschodie? My síce výťah máme, ale aj tak k nemu musím prejsť po schodoch, vybrala som si kočík, ktorý je ľahký a viem ho aj s malou po tých schodoch vyniesť a zniesť.