Ako stráviť deň so 4,5 mesačným dieťaťom?

miraklemeister
17. feb 2014

Caute.ako je to u vas s dennym programom? Potrebujem zamestnat babo, nech nevisi nonstop na prsniku. Kocikovanie je neuspesne.max hodinka denne.spanok cez den 2x 2o min.striedame hranie.papanie a prebalovanie.

sheila72
17. feb 2014

Ahoj, našu celkom zamestnala hrazda, alebo lampička, čo premieta hviezdy, ale tiež to zas nezamestná na pol dňa :D niekedy stačí aj zmena prostredia, ísť napr.ku starej mame. Aspoň u nás to tak bolo 🙂

emocia
17. feb 2014

Ahoj miraklemeister. Také malé dieťatko potrebuje tvoju blízkosť, nie sa hrať, ale byť s tebou, byť tvojou súčasťou. Počula si už, že deti milujú byť nosené? Kúp si šatku a naviaž dieťatko na seba, tak ako to robili naše pra-pra-pramatky. Vedeli čo robia a fungovalo to, tak prečo sa k tomu envrátiť? Dieťatko vo veku tvojho je nielen dojča, je aj nosenča, je to odborný výraz. Nosenie v nosiči, ale lepšie v šatke, kde sa môže hocikedy prisať, bez toho, že by to mamičku, teda teba 🙂 obmedzovalo. umožní dieťaťu sa upokojiť, lebo je nielen prisaté, ale cíti v dlhých časových úsekoch matkine telo, a je ním sýtené, čo mu pomôže aj veľmi spokojne zaspať. Nosené detičky viac spia, majú dlhšie spánky a sú oveľa spokojnejšie ako nenosené deti. Nosenie dieťaťa do 9 mes. má byť normou, ale aj neskôr je dobré šatkovať dieťa, a teraz je ešte stále častejšou normou to, že dieťa je nenosené a veľa matiek si myslí, že sa má vedieť hrať ☹ Je to nedorozumenie... Nie je to vek na to, aby to dokázalo, ani ročné dieťa sa ešte nevie hrať. Čo potrebuje dieťa 4,5 mesačné, no aj ročné, je neustále blízkosť mamičky. O ňu sa opiera vo všetkom, ňou sa sýti po každej stránke, k nej gravituje. Ak by si potrebovala info o šatkách a viazaní, úväzoch, môžeš sa mi príp. ozvať, dole na mojich weboch nádješ kontakt. Držím ti palce! Srdečne poradkyňa Alena

jabadaba
17. feb 2014

@miraklemeister jejda, odpust, ale trosku priskoro mas potrebu zamestnavat dietatko...ved je to miminko, potrebuje Ta. Aj nosit, mojkat, tulit. Na to Ta ma. Samostatnost prichadza az neskor, vtedy sa dieta zamestna aj samo, resp. s tvojou pomocou. Ale teraz je priskoro.

miraklemeister
autor
17. feb 2014

@emocia Ja dieta nechcem odlozit. Mame aj satku aj nosic.ale pokial nonstop nekracam po byte, tak je mala nespokojna. Von sme zatial neboli.

jabadaba
17. feb 2014

@miraklemeister akoze ste este neboli vonku? Vobec? 😲

miraklemeister
autor
17. feb 2014

@jabadaba 🙂 ale co robit ked po chvili spolocneho hrania mrnci.zmenime cinnost.po chvilke zas mrnci.nosime sa na rukach pohoda.potom mrnci.kojime sa .je spokojna.pocas celeho dna spi velmi kratko.ja som s nou nonstop.

miraklemeister
autor
17. feb 2014

@jabadaba v satke a v nosici kvoli prilis naobliekaniu bola v nosici totalne natlacena a nespokojna.ale zajtra davame prvy vyjazd bez kociara

jabadaba
17. feb 2014

@miraklemeister z mrncania sa nestresuj, mimino komunikuje. Neznamena to, ze nutne nieco postrada. 😉

miraklemeister
autor
17. feb 2014

@sheila72 toto je odpoved kt.mi aspon trochu pomohla 🙂

sense
17. feb 2014

no ja som travievala niekolko hodin vonku , spava len vonku (okrem noci), a preco v kocari max. hodinku? ...

jabadaba
17. feb 2014

@miraklemeister ach tak, ja ze ste neboli vonku vobec. Tak skus nosic, pocko je optimalne, netreba sa tak obliekat. JO a ak mas hraciu podlozku, daj mimi na nu na zemi, vedla si Ty pekne lahni s dobrou knihou a takto si hovkajte. Neverim, ze bude mrncat nespokojnostou. Uvidi Ta, bez kontaktu neostane a aj Ty si trosku zrelaxujes. 😉 Cochvila snad bude jar, ja som sa tesila na prechadzky, dieta pospalo, ja som sa slnila na lavicke s kavou.

miraklemeister
autor
17. feb 2014

Dik.
@jabadaba o..deku zatial nema.vyskusame ako prestavku medzi nosenim.

vandaebie
17. feb 2014

ahoj, my sme na tom boli podobne, tiez spanok max 2x20min, niekedy menej, noci zle a cez den pokial syn stale nemenil polohy, miesta atd, bol nespokojny. vkociari plakaval, takze niekedy ani von...tak som si spravila v byte "stanoviska", pri kazdom som sa snazila, aby boli rozne farebne, pripadne na jednom hrala hudba, na druhom pocul zvuky z tv atd.. na jednom som dala na zem hrazdicku, v inom kute rozlozila hracky, v dalsom sme mali cas na "cvicenie" pri dalsom sme lezali spolu a spievala som mu pesnicky alebo sa iba tak s nim zhovarala a on vnimal moj hlas..bolo to rozne a kazdy den mal naladu na nieco ine, niekedy som ho nechala sameho a trosku si aj poplackal, ved to nie je nic zle pri takych malych krpcoch🙂..v podstate to pomahalo aj mne, lebo som nebola v neustalom stereotype-ale v kazdom pripade toto obdobie, ked dietatko uz vnima ale este nekomunikuje tak, aby ste sa hrali, musis len preckat a tesit sa na to dalsie ( ale ver mi, ze ked zacnete chodit, budes s radostou spominat nato, ako iba lezkal, kde si ho polozila🙂)

marcelatje
17. feb 2014

@miraklemeister len to bábätko strašne ľúb 😵 😵 😵 bude mrnčať, plakať, dožadovať sa pozornosti, "rušiť" ťa pri bežných činnostiach, skúšať tvoju trpezlivosť ale vydrž bude lepšie 😉 moja malá prvý polrok plakala deň/noc, spala zásadne na rukách a nie viac ako 20 minút, akonáhle ju zobral niekto druhý ako ja spustila sirénu že okná praskali. Na prse je non stop doteraz ...boli chvíle keď som myslela že už to nevydržím ale dieťa posúva tvoje hranice 😅

anicka246
17. feb 2014

Ahoj teraz budem možno zlá matka, ale napíšem ti to tu aj tak. Malý mal 3,5mesaica koliky cez deň aj v noci len sme ho museli nosiť a nosiť aj tak reval.. teraz má 5mesiacov a na ruky ho beriem len keď začne plakať, keĎ mrnčí trocha na hracej deke nechávam ho tam až keď normálne nezaačne revať a samozrejme že sa aj mojkáme ale s týmto že nosiť nosiť nosiť ja nesúhlasím.. a zamestnávam ho teda na tej hracej deke tam sa vie pekne dlho pohrať, potom máme kresielko vybračné kde má navešané hračky, hojdačku ktorá sa hojdá na baterky aj do strán aj hore dole plus kopec hračiek (najračej má šuštavé) A čo sa týka toho spánku to isté 2x po polhodinke doma v kočíku teraz už aj tie 2 hodky inak non stop hore... takže asi tak .. držím palce 🙂

katrinka8
17. feb 2014

@miraklemeister - ahoj, baby Ti tu popisali, co a ako ohladne blizkosti, nosenia a tulkania atd. same dobre veci 😉 Suhlasim s nimi. Ja este dodam, ze mne pri dcerke, ked takto malinko spinkala pocas dna, pomohlo pozriet si veci okolo spanku a zistila som, ze ju ukladam na spanok v zlom case. Ked som to upravila, zacala spavat z 20 - minut na vyse hodinove spanky: https://www.modrykonik.sk/spanok-deti/
Inak, teraz mam takmer 3-mesacneho chlapceka a 3,7 rocnu dcerku a niekedy sa malinky "musi" zabavit sam, alebo ako to povedat (kedze dcerka je teraz navyse chora doma a nechodi do skolky), a ns moje prekvapenie, dokaze sa zabavit s hrackou zavesenou na hrazdicke uplne sam aj zo 15-20 minut, a to uz niekolko tyzdnov. Bucha si do nej, obzera, snazil sa chytat, teraz si uz chyta, taha, dava do pusy... Je to asi aj o povahe dietatka, dcerka sa nedokazala zabavit dlhsie ako 3 minuty. Malicky je uplne ina povaha. Dcerka sa nosila rada a vela, vtedy sme netusili, ze existuju nejake satky ci manducy, ked sme prisli na to, mala uz 6 mesiacov a byt tam nechcela, tak sme ju vlastne odnosili na rukach 😀 Tu som sa vyzrbrojila uz pred narodenim, kupila som zumbuccu, ze budeme sa nosit. A malinky je taky "polonosivy" typ 😀 Takze striedame hranie spolocne s hrackami, rozpravanie, nosenie po byte a ukazovanie, tancovanie spolocne a taketo aktivity, ked potrebujem sa povenovat dcerke, tak sa hra sam s hrazdickou alebo si lezka vo vibracnom lehatku pri nas, ked jej chystam jest (ale to len par minutiek nevyhnutne, ked je nespokojny sam), potom sa vyslovene potrebuje nosit takych 15-20 minut pred spanim, a ked uz chce zaspat, tak to uz musi lezat, nema rad zaspavanie na rukach, nejak mu to vadi. Hneva sa a dozaduje sa postielky, proste potrebuje lezat pri zaspavani. Malokedy zaspi na prsniku (ale to ani dcerka mi tak nezaspavala)... Akurat cez obed spinka v kociari take 3-4 hodinky vonku. Ako kedy 🙂 Ked sa mi neda ist von (kvoli chorej dcerke alebo ked jej vyjde spanie naraz so syncekom), tam nas zachranuje balkon, tam ho povozim a zaspinka 🙂

livocka21
17. feb 2014

moj maly syncek ma takisto 4,5 mesiaca a spi hodinku doobeda a 2-3 hodinky poobede v kociari, v noci sa budi kazde tri hodinky....je vecne na rukach...asi polhodinky sa pohraje s hrazdickou....a ked varim mam ho na stole v kuchyni vo vajicku s hryzadielkom v rucke....inak je nonstop na rukach.... a ja mam posilovnu... nepouzivam ani satku ani nosice a syncek je spokojnucky 🙂 ... musis to proste vydrzat 🙂
@miraklemeister