Ako stíhať venovať sa bábätku aj staršej dcérke?

jankak50
8. júl 2022

Ahojte. V marci sa mi narodil úžasný chlapček. Akurát ma hrozne mrzí, že na staršiu dcérku nemám toľko času ako predtým. V septembri nastupuje do školy a bojím sa že učenie nám pôjde ťažšie ak sa jej nebudem venovať. Synčeka mám s novým partnerom. Takže vyžadovať od neho aby mi s dcérkou pomáhal nechcem. A ani dcérka s ním samozrejme nemá taký vzťah ako somnou. Je na mňa naviazaná a toto puto nechcem nijako pokaziť. Dcérka sa z brata teší ale mám problém že si pri nich neoddýchnem. Keď spí malý tak dcérka nechce a keď spí dcérka budí sa na plač malého a to aj v noci. Plus práce v domácnosti keďže partner pracuje dlho a zostáva to všetko na mňa.

ivangeline
8. júl 2022

Staci raz za tyzden kvalitny cas len vy dve spolu. Vraj.

mogaa
8. júl 2022

@jankak5neboj sa, nájdeš si systém.....no s dcérkou sa budeš musieť učiť keď malý zaspí alebo ho necháš na tú polhodinku v ohrádke....úlohy si bude tiež musieť písať sama, ty jej to môžeš len skontrolovať, čítať ti môže aj keď máš malého na rukách, detto počítať s ňou môžeš aj s malým na rukách....zase musela by si mať veľmi náročné dieťa čo stále len plače, vtedy by to naozaj bolo náročné, ale drobec v septembri už bude väčší, takže sa trochu prehrá aj sám a domácnosť nemusí byť vždy tip-top....nehovorím že prváčka si bude vedieť robiť úlohy sama a sama sa aj učiť, ale to sú také veci, že to zvládneš aj s malým na rukách.....alebo ho dáš do ohrádky, na deku.....takže čo sa týka učenia to určite zvládneš a potom už záleží ako sa zariadiš ty....ideálne raz za čas si urobiť čas len a len pre dcérku, len vy dve - či zobrať ju do kina, či ísť s ňou do cukrárne....takže malého necháš mužovi, či babke a budeš sa v ten čas venovať len dcérke.....

guiseppinka
8. júl 2022

Novy partner by mal aspon ako tak participovat na starostlivosti o deti z predchadzajucich vztahoch. Zeny sa musia starat o chlapove deti a chlapi nie? Pokial je doma, tak ti moze pomoct pri uceni - ak by si ty nemohla nieco robit, tak jej moze vysvetlit matematiku alebo ukazat ako sa ktore pismenko pise... Ale neboj, zvladnes to, najdes si rezim a pojde to...

drzaopica
8. júl 2022

S prvackou sa budes vela ucit.Novy rezim pre celu rodinu.Deti su vase spolocne preco to delis?

diamond007
8. júl 2022

@drzaopica dcéra je iba jej pise

rivini
8. júl 2022

@jankak50 ja hlavne nerozumiem, preco by sa novy partner nemohol venovat tvojej dcere z predosleho vztahu. Ak som to pochopila spravne, zijete spolu, ste rodina…tak snad si si vybrala muza, ktory vedel, ze dcera je sucastou „balika“, tak preco by sa nemohol povenovat nevlastnej dcere? Chuda dieta, to akoze sa ma teraz partner venovat len pokrvnemu synovi? Chuda dcera…

danica2711
8. júl 2022

ako to budeš stíhač? Jednoduchá odpoveď: s vyplazeným jazykom. Ale s tým si predsa musela dopredu rátať a mala si na to počas tehotenstva pripravovať aj dcérku. A navyše, teraz to plánuješ s hrôzou v očiach, ale ono sa to celé nejako utrasie, pri dcére môžeš pri písaní tých prvých čiarok a vlnoviek sedieť aj s bábňtkom na kolenách, nebude tak zle... A že si neoddýchneš? No, neoddýchneš. Životná fáza s malými deťmi nie je časom, kedy sa ráta s veľkým oddychom. Na oddych máš večer, keď deti spia, resp víkend, keď pomôže manžel, si mladá, niečo vydržíš!

drzaopica
8. júl 2022

@diamond007 snad ziju spolu?su to spolocne deti uz teraz ma stres, ze nebude stihat, lebo ma 2 deti, chlap doma nepomoze...pockajme co bude o 3 roky, ked nastupi do prace.

amelie2017
8. júl 2022

Ja mam rocneho a 4 a pol rocnu. Prveho pol roka to bola lahoda. Maly bud spinkal alebo lezkal vedla nas, mohli sme sa hrat, tvorit..teraz vsade lozi, berie hracky, vyzaduje pozornost a naozaj nemam na dceru doma tolko casu. Uz ani nepamatam, kedy sme nieco spolu tvorili. Snazim sa aspon zahrat nejake clovece ci pexeso tu pol hodku, co spi. Ale vonku sa jej snazim venovat naplno, preto sme momentalne skoro stale von. Bud na ihrisku alebo v bazene. Maly si lozi po piesku a my si staviame hrad, varime,...v bazene je maly v kolese pri nas a dcera sa po mne stvera alebo planujem kupalisko tak, aby spal. Vonku pospi dlhsie, tak mame na seba cas. Tiez mi je to luto, ale ako vsetko pri detoch, je to len obdobie. O rok, dva bude maly kreslit s nami. A aspon raz supnem maleho k svokre a ideme sa vyblaznit len my dve.

janinah
8. júl 2022

Navarí si skoro ráno kým deti spia
Keď synček spi cez obed tak sa venuje výlučne dcére.bech je to čas pre mamu a dcéru a nech je to pravidelne.nemusi to byť dlho...nemusíte spolu len čiarky písať kľudne aj upratovať.ale nech ona vie .že je toto čas pre vás dve.

jankak50
autor
10. júl 2022

@janinah Snažím sa o to. Ale ráno som dcérku musela chystať do škôlky. Malý mi už plakal od hladu. Kým som oboch nachystala. Odviezla dcérku a vrátila sa domov tak pomaly 9.30 a to sme len prišli. Nič uvarené, nič upratane. Teraz je dcérka doma. Nemusím ráno nikam ísť ale zase vyžaduje si ma aj jedno aj druhé dieťa. Ja nič neľutujem bože chráň. Len je toho sem tam už teraz veľa.

janinah
10. júl 2022

@jankak50 môj režim dňa pri dvoch deťoch.rozdiel 21 mes.medzi nimi.Okoli 6 som vstala a varila.aspon polievku na dva dni.Pitom vstali deti.ranajky.upratat trochu.okolo 9_10 v lete sme už boli vonku.kym nebola horúčava.to sme aj nakúpili cestou.Pitom domov.obed.dovarila som mne ohromné pomohla veľká ohrádka v kuchýň.kde sa obe spokojné hrali.lebo má videli..mala spať.starsia nespala od dvoch rokov cez deň.tak spolu s ňou sa hrať alebo niečo urobiť doma.neskoro popoludní zas vonku.potom večera.kupanie.uspaval manžel.ale ten sa doma vyskytoval málokedy kvôli práci.akonahle si nájdeš režim.ktory bude vyhovovať všetkým.tak to bude lepšie.Este budeš na tie časy rada spomínať.

sakaca
10. júl 2022

@jankak50 mne v tom pomohol nosič..mladšia si pospala, mohla som ju v ňom aj nadojcit aj ísť von na záhradu, na preliezky so staršou, čo by sa keby ju mam len na rukách alebo v kočíku nedalo. Za mňa bola investícia do nosiča super. Vybrala som si Rischino a super, spokojnosť.

lucia147852
10. júl 2022

@jankak50 tak snáď máš partnera. Keď si už mala prvé dieťa, treba hľadať niekoho, kto bude ak otcom môjmu prvému, nie len muzom pre teba. Netreba robiť rozdiely. Zapojiť ho do starostlivosti o obe deti

jankak50
autor
12. júl 2022

Partner je v práci skoro celý deň. Má prácu kde sa musí sústrediť a teda aj dobre vyspať. Veľa času na Nás či práce okolo domu nemá. Ale samozrejme zvládam to len mám občas slabú chvíľu. Vždy som si želala viac detí a ak sa toto utrasie snáď sa ešte jedno podarí. Staršia dcérka samozrejme má otca. Ale celé roky bola somnou doma do škôlky som ju dávala keď mala 4 roky. Keďže ja som bola doma nevidela som dôvod na to oddeľovať ju odomňa. K otcovi chodiť nechce a mne to tak aj vyhovuje. Jemu nie. Rieši to súdne ale to je na iný príspevok.