Ako ste zvládali tri deti?

majka137
24. okt 2020

Ahojte maminky. Mám na vás otázku,ako ste zvládali tri deti .Ja mám najstaršiu 7 r. prvacku, druhá má 5 chodí do škôlky a tretia najmenšia má 9 mesiacov. V takýchto dňoch ako je tento dnešný mám pocit že sa zbláznim treba sa mi učiť so staršou (nechcem niečo zanedbať tak trénujeme písanie každý deň aspoň dve strany keď sa dá plus matika) a tiež sa treba venovať dvom mladším navyše najmenšej sa prerezavaju zúbky a je strašne mrzuta manžel je v práci a všetko je na mojej hlave . Dá sa to všetko zvládnuť? Ako ste to zvládali vy?

almarka
24. okt 2020

@majka137 ahoj, no mam tiez tri dcerky a vzdy ked bolo toho uz na mna vela som si povedala ze je to iba obdobie, ktore prejde. Neprezivaj tak tu prvu triedu, trosku by som ubrala, hlavne ty musis byt v klude. Neboj, nic nezanedbas. Ja sa skor pokusam v tomto korona obdobi trosku spomalit a viac si to s detmi uzit. Drzim palce a vela sil!

deti95060810
24. okt 2020

tiež máme 3 dievčatá... keď sa narodila posledná dcéra, troška staršia mala 18 mesiacov a tá prvá rovné 4 roky.... a to sme ešte stavali aj doma....
V súčasnosti má najst. 14 r. a všetky už chodia do školy... Vôbec nemám pocit žeby mi práce ubudlo.... Varím obrovské hrnce, lebo deti dorastajú a hladné sú stále....

pieksamaki
24. okt 2020

@deti95060810
To je take pravdive a to ma asi caka.....dobre vystihnute....ze prace neubuda

horalka1986
24. okt 2020

Ja mam 2r, 6r a 9r. Ono, zo zaciatku to bolo tazke a velmi no ja som dost taka rezimova. Vsetko musim mat naplanovane. Kazdu minutu pomaly a takto to ide s nimi bez vacsich problemov. No, ak mi nieco narusi plan tak konecna. To sa idem snimi zblaznit. 😄

cariad
24. okt 2020

@majka137
Pohár vína a strášne veľa trpezlivosti.
Ja mám presne ten istý vek 7r,5r a 1r iba teraz. My sme mali počas lockdown (nežijem na Slovensku) denne úlohy z oboch tried a nie len dve strany písania (môj sedem ročný rozumný už chodí to tretieho ročníka-nadané dieťa), mladšia je už prváčka,takže učiť som sa musela s oboma denne viac hodín,do toho teraz už 1r bola zatvorená od 5m (zhruba) a prešli sme si všetkými babatkovskými fázami (lezenie,zuby,očkovanie a podobne) plus našu mačku nám prešiel niekto autom a skoro zomrel, ale dal sa po niekoľkých mesiacoch a operáciách dokopy (využil 5 zo svojích 9 tých životov a to som ho musela voziť do nemocnice 30km od nás niekoľkokrát do týždňa aby prežil s deťmi v aute samozrejme), takže ti poviem dá sa to zvládnuť, ale musíš mať režim a ochotu tých starších detí počúvať.
Môj pán manžel pracuje mimo krajiny kde žijeme, čiže ja som úplne na ne sama odchádza aj na 6-8 týždňov. Potom je on doma obyčajne 4 týždne,ale aj z tých štyroch týždňov obyčajne cestuje niekde takže teoreticky a aj prakticky čo je doma by mohol byť 10 dní preč (ale mi to tiež berieme že je doma lebo je iba 4 hodiny lietadlom preč 🤪). Počas toho hlavného lockdown bol doma tri mesiace hneď ako otvorili hranice on cestoval.
Ako som povedala dá sa to zvládnuť len treba strašne veľa trpezlivosti. Ešte poviem, že ja ti nemám žiadnu opatrovateľku či výpimoc (nanajvýš mi svokra postráži v sobotu to najstaršie dieťa na 3 hodiny-lebo nemusí v podstate nič robiť).
Držím všetky palčeky. Bude lepšie. Veľa energie. Veľa šťastia. 😍🎈💕

majka137
autor
25. okt 2020

Ahojte maminky ďakujem vám všetkým za podporu a povzbudivé slová cariad asi sa fakt dám na to víno Ono je to tak niekedy mám dni že sa idem zblázniť a niekedy ma nerozhádže nič asi je to fakt o tom že si treba vytvoriť nejaký režim a ako tak sa ním riadiť a nerobiť si zo všetkého veľkú hlavu . Ešte raz Vám ďakujem za odpovede a povzbudivé slová veľmi mi to pomohlo a povzbudilo ďakujem s celého 💓🙂

cariad
25. okt 2020

@majka137
Vieš čo ja ti ordinujem víno ale sama som sa alkoholu nedotkla už asi 2,5 roka.
A ako hovoríš také stavy,že sa z nich ideme zblázniť a trháme si z nich vlasy boli a aj budú. Ako sama hovoríš nieked je to o držku niekedy lepšie. Nebude to takto večne. V zlých dňoch a večeroch (živo si pamätám nočné budenie na mlieko) sa musíme iba zhlboka nadýchnuť a nejako to vydržať. Naozaj prajem iba to najlepšie. 💕🎈🌈

majka137
autor
26. okt 2020

No idem si sem opäť po radu staršia dcérka keď som jej dnes diktovala písmená mi ich začala písať zrkadlovo pomali druhý mesiac čo chodia do školi a ona mi napíše písmeno A a E opačne čo na to poviete aký mate na to názor?

pieksamaki
27. okt 2020

@majka137
To deti robia...v prvom rocniku bezne...ukazuj s pokojom ako spravne napisat....to sa upravi...aj moje tak pisali..a je to naozaj bezne...

majka137
autor
1. nov 2020

@pieksamaki ďakujem pekne za povzbudenie všimla som si že to robí len keď je na ňu toho priveľa a jej sa už nechce tak proste takýmto spôsobom trucuje