Ahojte, prosim maminy ktorych male deticky maju okuliarky, ako ste zistili ze ich treba? Malemu slzia ocka aj ked vecer pred spanim 5min pzoera rozpracku, pripadne ak dlhsie citame knihu. Planujem.ist k ocnej.
Náš strašne silno žmurkal. Tiež v troch rokoch začal nosiť okuliarky.
@gennara ahojcek okrem zmurkania mal este nieco? Ma do dialky ci blizka?
lekárovi sa niečo nezdalo...
Bolela ho hlava.
Brat aj ja noaime okuliare od skolky. U nehonto mama zistila tak ze pozeral na hracky a na vsetkonstrasne zblizka a mna bolievala hlava...
silno zmurkal, bolo leto, pediatricka tipovala alergiu, ale chcela vylucit ocneho. A tam zistli, plusky aj minusky dokopy, astigmatizmus.
Dakujem babulky, mne sa nezda to nase slzenie
mojmu uchodili ocko okuliare nosi od 3 rokov teraz ma 21
Dcére tiež slzeli hlavne pri pozeraní TV, potom si dávala na oči vankúš
Naša zmurila oči, ked sa na niečo zapozerala a tiež jej uteká oko..nosí od 2 rokov plusky
@eriksonka1234 ahojcek, cize slzili a okrem toho este dake priznqky? Ake nosi okuliarky, do dialky ci do blizka? Dakujem
Ma do blízka, po čase začala veľmi zmurkat, ale už to nerobí
@eriksonka1234 dakujem dali aj prognozu lekari, ze casom sa to upravi a okuliarky nebude treba?
Môžete mať len problém so slznym kanálikov a to sa dá vyriešiť preplachnutim u očnej moja mala to isté ale zároveň jej potom zistili ze nevidí do diaľky ale to preto ze sme boli na očnej klinike a tam jej aj toto vyšetrenie urobili navyše a to mala 21 mesiacov teraz ma 11 rokov a nosí stále okuliare ale už sa jej zlepšil zrak a mne lekárka povedala ze jej o ka slúžia aj preto ze mala úzky slzný kanáli a bola to prvá dá vekom to vymizlo mala obdobie kedy jej ocko slzilo aj 2 mesiace stále a potom pár mesiacov vôbec a myslím ze od 8 rokov jej neslzilo myslím intenzivne vôbec len klasika keď človek plakal tak skus očnú a uvidíte co vám povedia nemusí to skončiť okuliarmi ináč keby moja nemala tie problémy so slznym kanálikom tak by sa na problémy s očkami ani neukázali a to mala silné dioptrie-8 a - 5 ani teraz bez okuliarov nevidí viacej ako meter a to si tak zvykla že nikdy nenaburala do steny nikdy nehmatala okolo seba ale keď dostala okuliare konečne začala vidieť tak jak mala nosí ich rada a vsede len na športoch ich už nenosí
To nevieme, skôr sa to bude v puberte zhoršovať povedala Dr., najprv jej zvyšovala dioptrie, tento rok už našťastie netrebalo
@andrejka1974 dakujem, no maly nevyzera ze by nevidel, ako k telke pride blizsie ale asi to kazde male dieta. Slzia mu ale len pri tv, alebo ked pozera knizku a sustredi sa velmi. Inak bezne nie...zato sa mi zda ci dobre vidi... :/
@eriksonka1234 dakujem za info :*
No ja mam okuliare tiez tuším od 4 doteraz. Cotipoviem okuliarov sa už asi nezbavis. Ale napr sestra ma cca od 12 a už stále. Ked už raz su okuliare asi sa z toho moc vyrásť neda.
To sa aj mne zdalo u dcéry a v 6 jej namerala 2ky. Ale je tvrdohlavá zatajuje sa a v skole nosiť nechce. Ale co s nou narobím . Zase klamať jej ze okuliaky liečia oči nebudem lebo to pravda nie je.
Moj takmer 4 rocny ma uz tyzden +1,5 okuliarky. Konecne. Pozna uz rok a pol pismena a cisla a v niektorych situaciach, napr.ked cital spz vozidla pred nami, tak motal pismena, mala som pocit, ze si vymysla, ze tam nedovidi. Tak som sa vypytala k ocnej a namerala mu +2,95. Sice je to este v norme, aj rozmyslala, ci mu dat skulky, no som rada, ze ich mame. A do par rokov, cca do 6r.dietata, sa to zvykne upravit
Ako sa prejavilo ze vase dietko zle vidi?