Ako ste zistili, že vaše 3-ročné deti potrebujú okuliare ?

30. jan 2020

Ahojte, prosim maminy ktorych male deticky maju okuliarky, ako ste zistili ze ich treba? Malemu slzia ocka aj ked vecer pred spanim 5min pzoera rozpracku, pripadne ak dlhsie citame knihu. Planujem.ist k ocnej.

autor
30. jan 2020

Ako sa prejavilo ze vase dietko zle vidi?

gennara
30. jan 2020

Náš strašne silno žmurkal. Tiež v troch rokoch začal nosiť okuliarky.

autor
30. jan 2020

@gennara ahojcek okrem zmurkania mal este nieco? Ma do dialky ci blizka?

deti95060810
30. jan 2020

lekárovi sa niečo nezdalo...

zara0201
30. jan 2020

Bolela ho hlava.

veronice
30. jan 2020

Brat aj ja noaime okuliare od skolky. U nehonto mama zistila tak ze pozeral na hracky a na vsetkonstrasne zblizka a mna bolievala hlava...

gennara
30. jan 2020

silno zmurkal, bolo leto, pediatricka tipovala alergiu, ale chcela vylucit ocneho. A tam zistli, plusky aj minusky dokopy, astigmatizmus.

autor
30. jan 2020

Dakujem babulky, mne sa nezda to nase slzenie

vamajka
30. jan 2020

mojmu uchodili ocko okuliare nosi od 3 rokov teraz ma 21

eriksonka1234
30. jan 2020

Dcére tiež slzeli hlavne pri pozeraní TV, potom si dávala na oči vankúš

daniela2227
30. jan 2020

Naša zmurila oči, ked sa na niečo zapozerala a tiež jej uteká oko..nosí od 2 rokov plusky

autor
30. jan 2020

@eriksonka1234 ahojcek, cize slzili a okrem toho este dake priznqky? Ake nosi okuliarky, do dialky ci do blizka? Dakujem

eriksonka1234
30. jan 2020

Ma do blízka, po čase začala veľmi zmurkat, ale už to nerobí

autor
30. jan 2020

@eriksonka1234 dakujem dali aj prognozu lekari, ze casom sa to upravi a okuliarky nebude treba?

andrejka1974
30. jan 2020

Môžete mať len problém so slznym kanálikov a to sa dá vyriešiť preplachnutim u očnej moja mala to isté ale zároveň jej potom zistili ze nevidí do diaľky ale to preto ze sme boli na očnej klinike a tam jej aj toto vyšetrenie urobili navyše a to mala 21 mesiacov teraz ma 11 rokov a nosí stále okuliare ale už sa jej zlepšil zrak a mne lekárka povedala ze jej o ka slúžia aj preto ze mala úzky slzný kanáli a bola to prvá dá vekom to vymizlo mala obdobie kedy jej ocko slzilo aj 2 mesiace stále a potom pár mesiacov vôbec a myslím ze od 8 rokov jej neslzilo myslím intenzivne vôbec len klasika keď človek plakal tak skus očnú a uvidíte co vám povedia nemusí to skončiť okuliarmi ináč keby moja nemala tie problémy so slznym kanálikom tak by sa na problémy s očkami ani neukázali a to mala silné dioptrie-8 a - 5 ani teraz bez okuliarov nevidí viacej ako meter a to si tak zvykla že nikdy nenaburala do steny nikdy nehmatala okolo seba ale keď dostala okuliare konečne začala vidieť tak jak mala nosí ich rada a vsede len na športoch ich už nenosí

eriksonka1234
30. jan 2020

To nevieme, skôr sa to bude v puberte zhoršovať povedala Dr., najprv jej zvyšovala dioptrie, tento rok už našťastie netrebalo

autor
30. jan 2020

@andrejka1974 dakujem, no maly nevyzera ze by nevidel, ako k telke pride blizsie ale asi to kazde male dieta. Slzia mu ale len pri tv, alebo ked pozera knizku a sustredi sa velmi. Inak bezne nie...zato sa mi zda ci dobre vidi... :/
@eriksonka1234 dakujem za info :*

katulienkax
1. feb 2020

No ja mam okuliare tiez tuším od 4 doteraz. Cotipoviem okuliarov sa už asi nezbavis. Ale napr sestra ma cca od 12 a už stále. Ked už raz su okuliare asi sa z toho moc vyrásť neda.

katulienkax
1. feb 2020

To sa aj mne zdalo u dcéry a v 6 jej namerala 2ky. Ale je tvrdohlavá zatajuje sa a v skole nosiť nechce. Ale co s nou narobím . Zase klamať jej ze okuliaky liečia oči nebudem lebo to pravda nie je.

jamidea
2. feb 2020

Moj takmer 4 rocny ma uz tyzden +1,5 okuliarky. Konecne. Pozna uz rok a pol pismena a cisla a v niektorych situaciach, napr.ked cital spz vozidla pred nami, tak motal pismena, mala som pocit, ze si vymysla, ze tam nedovidi. Tak som sa vypytala k ocnej a namerala mu +2,95. Sice je to este v norme, aj rozmyslala, ci mu dat skulky, no som rada, ze ich mame. A do par rokov, cca do 6r.dietata, sa to zvykne upravit