Ako ste začali dávať dieťa na nočník?

1. dec 2024

Ako ste začali dávať na nočník v ktorej izbe je najlepšie a koľko krát za deň stále v jednej izbe ? Proste mi napíšte ako ste to robievali ..po prebudení po jedle atď.....
+ v akom veku dieťaťa
Dakujem

angel993
1. dec 2024

Jedno dieťa v 18 mesiacoch, druhé krátko po 2. narodeninách. Nočník bol v izbe kde sa najviac zdržiavame. Neposadzala som, ale cítila som kedy sú na to pripravení. Proste keď nechceli plienku, tak sme ju nedali. Najstarší sa odplienkoval za deň bez nehody. Mladší síce nechcel plienku ale mal pár nehôd kým dobehol. Ja som bola tak nastavená že keď dozrejú tak to príde. Ak sa stala nehoda, tak som povedala, že to je v poriadku, nevadí, utrela som, prezliekla a ďalej nekomentovala.

viestta
1. dec 2024

My sme cakali kym dozreje nervova sustava a zacne si uvedomovat, ze bude pisat, kakat. Potom to bolo vybavane za par dni bez nehod. No a nas na nocniku posedel 2x po 5 sekund aj to s velkym revom, tak sme ho ani nepouzivali. Od zaciatku chodil na WC

lucia13022023
1. dec 2024

Začalo to v 18m. Bolo leto, malý behal bez plienky. Uvidel, že cika. Došlo mu co to je asi. A tak to začalo. Už chcel cikat len bez plienky, ťahal si ju dole, mrncal keď ju mal. Tak som mu povedala, toto je nočník, sem sa chodí cikat. A on to pochopil na 1x. Doma úplne v pohode plienku nemal, len na noc, potom už ani to. Von som sa trocha bála chodiť bez plienky, ale nemala som sa čoho. Syn pekne rozprával, čiže vždy sa vypýtal.
Žiadne posadzovanie na nočník od štyroch mesiacov som nerobila, nepýtala som sa 10x za minútu ci mu netreba cikat, netlačila som na neho. Proste na to dozrel.

biglovemom
1. dec 2024

Nedávala som na nočník. Naco? Kusok po 2r som zobrala plienku , dala nočník do obývaku, doobeda to dala do gatí od poobedia bola na 100% odplienkovana.
Dieťa som neučila na stoličku , ani na pohár ani na lyžičku pre mna je to nezmysel učiť na nočník 🤷🏼‍♀️