Ako ste vaše baby naučil ťapusky a dať pa pa?

slavkakap
6. jan 2019

Ahojte mamičky . Mám otázku. Mám doma 9 mesačne dieťatko a vôbec ho neviem naučiť tlieskať teda vôbec o to nejaví záujem ... Už mi aj každý hovorí že ho to mám učiť . no mne už to začína liest na hlavu že to a to ma vedieť. Robím niečo zle? Či sa mám aj na takéto názory ostatných vykašľať? Ďakujem za skusenosti s vašimi deťmi 🙂

beky1813
6. jan 2019

Ved ma len 9 mesiacov 😒

kengurica
6. jan 2019

@slavkakap je maličké ešte. Ale prvé by si ho mala naučiť ponúkať prstom na čelo "čo si šiši". Aby si dotyční uvedomili, že dieťa nie je cvičenia opička . Jasné že sa vykašli na vety typu "to už mal vedieť "...

kikidee
6. jan 2019

@slavkakap kasli na to, kazde dieta je predsa ine. Urcite mu davaj podnety, tlieskaj, hovor nanho, spievaj, proste ukazuj a chyti sa kedy same bude chciet..

ellieellie
6. jan 2019

Áno, podľa tabuliek už by to malo dieťa vedieť.. Nás sa tiež doktorka v 9 mes. pýtala, či vie ťapušky, papa, aký budeš veľký, poslať pusinku, robiť zvieratká, schádzať sám z postele atď. Ťapušky tiež nevedel, aj keď som mu to stále ukazovala.. Doktorka sa dokonca 3x neveriacky pýtala, že fakt to ešte nevie? 😂 Prišli sme domov, asi prvý raz som mu pustila telku - z youtube Paci paci, pozrel si to 2x, na druhý deň 1x a už ťapkal spolu s detičkami 😀

patrica8
6. jan 2019

Len mu treba ukazovat, spievat a pod.
Ale vobec neries reci ostatnych.
moj starsi bol velmi sikovny on vsetky tieto riekanky a ukazovacky vedel velmi skoro, ale mladsi to je uplny opak, tapusky sa naucil snad az po nejakom roku, jeho toto vobec nezaujimalo.

mirola
6. jan 2019

@slavkakap ja neviem tap tap tapusky.. preco to musi vediet moje dieta?

ellieellie
6. jan 2019

@mirola Nevieš zatlieskať - dlaňami udrieť do seba? Lebo práve to sa tým myslí... Nie že má 9 mesačné dieťa v rytme vytlieskavať celú básničku 😀 Nebodaj to celé aj odspievať.

mirola
6. jan 2019

@ellieellie prave to som tym myslela, cele tap tap tapusky.. zatlieskat viem samozrejme... 😂😂..

ellieellie
6. jan 2019

@mirola Ale veď ani doktorka nečaká od dieťaťa vytlieskavanie v rytme a spievanie 🙂 Iba aby dieťa vedelo ťapnúť rúčkami o seba, to je celé.. Takže áno, mala by si to vedieť aj ty, aj dieťa 🙂 Samozrejme, každý zdravý človek sa to raz - skôr či neskôr naučí, takže robiť z toho stresy, či v 9 mesiacoch alebo v 11 mesiacoch.. je zbytočné. Ale chápem autorku, lebo aj mňa samú doktorka zneistila.

natalianm
6. jan 2019

treba staale ukazovat rozpravat sa, spievat, stale dokola pri vsetkom... ked nieco urobi dobre zatapkat, pochvalit... za chvilu to bude vediet... ja som sa nikdy neporovnavala neriesila som co vie ine dieta riesila som len to svoje. my sme v9 m vedeli : taka budem velka, ako sa mas tak tak vselijak, dat papa, a poslat pusu sa naucila az teraz okolo roku, a stale sa zdokonaluje vo zvieratkach... pomaha nam celkom aj youtub, videa ako robia zvieratka a knizky zvukove s obrazkami

malinajahoda
6. jan 2019

@slavkakap naša má 10,5m. Ťapušky sa naučila úplne sama od seba nejak po 9m. A dat papá? To nevie doteraz 😁.

evkamotka
7. jan 2019

Moj ma 15m a chyta sa az od roka, aj na papa, tapusky, aky velky narastie...zvieratka vie iba mnau, a funiet ako jezko. Ostatne nezajem. Hrozne ho bavi technika, darmo mu zvieratka ukazujeme, cvicime. Pyta si vysavac, sam od seba napodobnuje zehlicku, mixer, srobuje ako ocko atd

tomeckovas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz