Ako ste uspávali 8 týždňové bábo?

cicamica1980
14. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte,

prosim o radu.
mam o tyzdnovu bambulku.
1-5 tyzden mi zaspavala okolo 20:00-21:00 /na prse/, vtedy cez den spavala malo

potom som zistila, ze cez den sa jej dobre spi vonku a davam ju spat von v kociku 10:00-13:00, 15:30 - 17:00 /prechazka/ - casy su orientacne
ked som zacala realizocat toto, vecer mi zacala zaspavat okolo 22:00 /na prse/

posledne dva vecery nemohla zaspat na prse, prebalena bola, napapana bola dostatocne.
takze sa obavam, ze vecery sa nam zmenili.
oba vecery ju manzel najprv nosil a potom ked uz nevedel co s nou, suchol ju do kocika a tam zaspala.

prosim poradte mi, ked vam tak male babo nezaspi pocas papania na prsniku, ako ste ho uspavali?
/kocik sa mi moc nepozdava, chcem mat malu pri sebe v izbe a kocik nemoze ist do izby, lebo je to po uzkych schodoch v dome/

dakujem pekne za rady

kaila1
14. apr 2013

Fíha.A to je od tej 17-tej do 22-hej hore?Moja má 9 týždňov, ale po cca hodinke bdenia chce spať, začne byť mrzutá.Má reflux, takže kvoli papaniu sa nám ten čas bdenia natiahne niekedy aj na 2,5 hod. (kým odgrgne, zase cucne, štikúta, prdíky, a tak dookola), ale má cumlík na zaspávanie, ponosíme ju na rukách, zadriemka a šup s nou do postielky. 😉 Občas sa podarí dať ju do postielky ospalú a ona sa ududliká.Aj ked snažím sa jej ked zaspinká cumlík vytiahnuť, aby sa nám nepredlžovali intervaly papania, lebo nám aj málinko priberá...Ale to už je iná téma! 😉

jesi25
14. apr 2013

my sme uspavali v kociku a potom preniesli do postielky,ked uz tuhsie spala🙂

matozazzo
14. apr 2013

Ahoj,nezaspi,lebo je mrzuta,unavena... Take male babo spi skoro stale,bdenie su tak 2-3hod. Skus vecerny ritual. Okolo pol 7 kupanie,kym skoncis je 7 a nakojit a dat spinkat. O pol 8 uz bude spinkat a zrejme si posunie nocne kojenie alebo mozno nie. My stale,od malicka,ked davame spat deti,stahujeme zaluzie,aby bolo pritmie a vedeli,ze je cas "spat". vecer uz klud,nesalit sa,kupani alebo sprcha,alebo len poiierat babatko,v pritmi nakojit a dat spinkat (my stale do postielky). Ak,tak cvilku pri nom posed,zaspievaj potichuky,nech vie,ze si tam a malo by zaspat. My mame na posielke natahovaciu hracku,hraje potichy,vzdy,ked ide mala spat,natiahnem ju,teraz si ju natahuje sama... Niekedy staci raz,inokedy natiahnem aj 5x a zaspi. Starsia nemala cumlik,mladsia ma.

madono
14. apr 2013

my sme uspavali na rukách, postupne keď mal cca 5 mesiacov a bol tazky tak sme prešli na spoločné zaspavanie v posteli, ale náš je veľký spachtos.

ekinkala
14. apr 2013

@cicamica1980 fuuuu ani nechci vediet asi do 5mesiaca som maleho uspavala ja alebo manzel sme ho cicikali na rukach a spievala som mu barsco alebo si sadni do takeho pololahu daj si ju na seba aby mala hlavicku na tvojom srdiecku a hladkaj ju pomaha ked dieta pocuje srdiecko

cicamica1980
autor
14. apr 2013
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

OPRAVA> ma 8 tyzdnov a spi ca. 8 hod v noci a cez den ca 5 hod. - je to malo?

vecer, ked ju neviem uspat tak, je uz taka nervozna, nechce uz ani papat, je prebalena ani spat nechce.

skusim nieco z vasich rad.
ja snou idem okolo 20:00 do izbicky ale posledne 2 dni nezaspala ani do tej 22:00

p3tuliatko
14. apr 2013

My sme ho uspávali len na rukách inak nechcel vobec v kočiku nechcel byť vobec iba ked sme boli vonku. vnutri nehrozilo, v postielke alebo s dudlom tak isto nehrozilo takže nič ine neostavalo len v zavinovačke ho uspavať na rukach a hojdať. inak stale plakal. potom som to riešila tak že som dala deku do vajička a tak som ho upspavala, že som ho hojdala. aspon sa mi na rukach ulavilo predsa 2mes. babo už ma ako taku vahu ... a keď mal cca 2,5mes. len tak sme vyskušali ho dať do psotieľky čo to spravi. a zaspal. od vtedy vie že ked sa okupeme, napapme ideme spinkať 🙂 🙂 🙂

albao
14. apr 2013

@cicamica1980 joj, mam dojem, ze toto je klasicky pretazene babo. Moje prve dieta bolo tak narocne, ze som si musela hodne nastudovat teorie aby som ju udrzala ako tak v pohode. Tak ti sem napisem nieco z mojho "samostudia", snad ta to k niecomu inspiruje a pomoze 😉
V skratke o spanku deti. Vo veku okolo 8 tyzdnov deti konecne dozreje mozog a deti rozoznaju kedy je noc a tym padom sa na nocny spanok zacinaju postupne ukladat skor, az nakoniec je vhodne ich ukladat okolo siedmej, niekto odporuca uz o siestej. Za druhe - takto stare dieta by malo ist spinkat po hodine, maximalne dvoch, v dobe ked este nemrnci, ked ma akoby sklenny pohlad. Ak mu to nie je umoznene (lebo uz prislo do veku ked vnima okolie a len tak obyvacke nezaspi), tak sa dostane do excitovaneho stavu a je nabudene hormonmi, pretazene. Ak to trva par dni, stane sa chronicky unavene. Uspat pretazene babo je velmi narocne a chronicky pretazene uz fakt narocne. Spravne unavene dieta zaspi casto samo (ak nema koliky, bolestivy reflux alebo ine trapenie).
Ja som po tomto zisteni isla na to tak, ze som malu vzdy po hodine nalozila do kocika a vozila kym sa nevyspala. Po par dnoch (4-7) uz by dieta malo mat dospany ten chronicky deficit. Potom je dobre prejst na domaci rezim. Zistit, kedy je presne najlepsi cas na uspatie - to je zaklad zaspavania bez placu. Je to 95% uspechu! Skusaj nieco medzi tou hodinou-dve, ale su deti, ktore potrebuju este menej bdenia. Potom treba zalozit ritual. Ja napriklad ulozim do postele, zalozim ciapku, po leziacky ju nakojim, zaspievam uspavanku a odchadzam. Upokojena sama bez placu zaspi.

Metod uspavania ti urcite poradia vela, ale z mojho pohladu je vas problem inde. 2 denne spanky mavaju tak 9-18 mesacne deti, nie 2 mesacne. Tam ma dobre odpocinute babo tak okolo 4-5 spankov, dlhsie ci kratsie a vecer zaspava okolo tej siedmej. Preto aj odporucam ja uspavat vo velkej manzelskej posteli - ked sa babo zobudi, trebars 19:30, tak len potichu nakojim a spi dalej. 😉

Ale tak hlavne aby ste mali stastne a dobre odpocinute babetko 😉

cicamica1980
autor
14. apr 2013

@albao dakujem pekne. mala spi so mnou v izbicke. ako si uspavala cez den?

albao
14. apr 2013

@cicamica1980 starsia mala bolestivy reflux, kedykolvek isla do rovnej polohy, plackala. Ju som uspavala v kociku, a neskor som presla na ten postup co som popisala (v posteli so mnou, prsnik, uspavanka, a odisla som). Lenze v posteli sato dalo az v cca 5 mesiacoch, ked uz ju to tak nebolelo, ked zacala s prikrmami. Druhe babo mam v pohode, ziadna kolika, reflux, ci ine trapenie. Ona zaspava od 2 mesiacov v posteli (prsnik, uspavanka, odchadzam a sama zaspinka). Dovtedy bola vlastne stale v satke, takze spala ked chcela, bdela ked chcela, upokojovalo ju pocutie mojho srdca a hojdanie pri chodzi. Niekto potom spiace abo zo satky prelozi do postielky.

Ako som ti pisala, ja na tvojom mieste by som si prvy tyzden dala "regeneracny" a uspavala ju po hodine hocijako to ide a ako dlho len bude treba. Na sposobe nezalezi - auto, kocik, chodenie s babysatkou, hojdanie na fit lopte, hojdacia siet, koliska, na rukach, ... (pri kazdom treba vydrzat aspon 10-20 minut, nech je to monotonne, a az potom vymenit sposob ak nezabera). A ked po tyzdni si dobehne nedostatok spanku, tak si nieco vyber, sposob ktory zabera a vyhovuje a to bude vas uspavaci ritual, ktory nemen. Ako som pisala, ja ulozim (prsnik, uspavanka) a odidem prec, sama zaspi. Ale niekto skor zvoli, ze babo ostane na prsniku az kym tvrdo nespi. To uz je na tebe. Celkom dobre funguje ta hojdacia siet inak 😉 A prsnik samozrejme, aj ked su niektori, ktory uspavanie na prsniku neodporucaju, ja nemam s tym zlu skusenost.

cicamica1980
autor
14. apr 2013

@albao prosim ta este kjednu vec, kde si mozem nastudovat o spoanku malzych deti - kde si si to nastudovala ty? dakujem pekne za info

albao
14. apr 2013

@cicamica1980 ja som si objednala knizky z USA, v anglictine, ale nieco malo je a aj tu:
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/
Aspon take zakladne veci tu su 😉

cicamica1980
autor
14. apr 2013

@albao teraz citam ten tvoj druhy prispevok, dakujem pekne - praveze mne do paitku fungovalo uspavanie na prsniku. len posledne 2 dni nie. ja som uspava;a na prsniku koli tomu, ze mala aj pri uspavani trosku sala/dudlala a mam malo mlieka, tak aj laktacna mi odporucila, ze malej mam nechat prso v puse tak dlho, kolko chce.

takze podla teba je malo, ked mi spi 8hod v noci, a cey den 3-3,5 hod a 1,5-2 hod? t.j. dokopy 13 hod? je to naozaj malo na 8 tyznove babo? kojim ju denne kolko chce, jedno kojenie trva aj 30-40 min, samozrejme intenzivne saje 5 min, potom uz len tak slabo a drieme pri tom.

budem ti vdacna, ak mi posles nejake linky, kde si mozem precitat o spanku.
a este raz ti dakujem

cicamica1980
autor
14. apr 2013

@albao das mi aj nazvy+autora tych US knih? resp. tu, co ti najviac pomohla. dakujem
inak este napise, ze uspat ju na tie 2 denne spanky nie je problem > 10-15 min hojdania v kociku a spi jak dudok, len ten vecer je neskutocne mrnkava. v noci sa mi bude na 1 kojenie, vtedy tiez nema probme zaspat

aristka
14. apr 2013

to nie je o tom ,kedy ona zaspí,ale kedy ju dáš spať,ja moje tri deti som odmalička učila byť o 20 hod.v spálni a ukladať sa na spánok,či sa im chcelo alebo nechcelo,musíš si ho to naučiť,o 19 hod.kúpeľ a o 20 hod.už kľud a prítmie v spálni,malinké som nakŕmila,dala do postieľky a bola pri ňom,treba to takto robiť pravideľne,aj keď nezaspí treba byť v tej spálni,v žiadnom prípade nejsť na svetlo do obyvky,preberie sa,ak nepomáha môžeš drobca ukľudniť hladkaním na ukľudnenie a to z vonkajšej strany rúčky na vnútornú,po tvárička od čielka dolu k ústam,chrbátik z vonku ku chrbtici,je to veľmi dobrá technika ,účinná a dieťa skľúdní,treba vydržať a sam uvidíš ako sa malé naučí 🙂

molniak
14. apr 2013

no dievcence ja som pri prvom dietati uspavala tak ze som s nim lezala v posleti a on ma drzal za prst to ho ukludnovalo ale bolo to pre mna strasne obmedzujuce tak som si povedala ze uz nikdy viac ak budem mat raz dieta
tak ked sa mi narodilo druhe od zaciatku som to riesila tak ze som ho okupala nachovala a polozila do postielky a zavrela dvere a sam zaspal teraz uz ma vyse 3 rokov a funguje to stale sam bezi do postele zakrijem dam pusu zavrem dvere a odidem a zaspi sam niekedy pocujem ze si este polhodku somre ale necham ho nech zaspi sam obcas nakuknem cez klucovu dierku 😀 ci nevyliezol s postele a nehra sa 😉

albao
14. apr 2013

@cicamica1980 http://www.amazon.com/Healthy-Sleep-Habits-Happ...
Ale hrozne sa to cita, ma to vyse 500 stran, lenze autor je vyslovene odbornik bez talentu na pisanie 😀 Hlavne teraz je pre vas dolezite radsej vela spankov a kratkych ako dva dlhe. Tieto deti bezne spavaju 30-45 minut. Ale ak pises, ze drieme na prsniku, zrejme si tym vykryva svoj spankovy cas. No tazko takto radit, nechaj sa viest intinktom, to je aj tak najlepsi radca 😉

adkasmolka
14. apr 2013

@albao perfektne napisane 🙂

adkasmolka
14. apr 2013

@cicamica1980 ahoj, u nas to bolo takto: v den, ked som prisla z porodnice domov som uz stanovila ritual. Maleho sme okupali o 18hod o 18:30 som ho nakojila, dala od perinky, do postielky, zazelala dobru noc. Ziadne uspavanie na rukach, hojdanie, spanie v obyvacke, pri hudbe, pri telke a atd.. Pretoze som vedela, ze pojdem proti sebe a sama sebe tym robim zle. Maly sa mi vtedy budil kazdu hod a pol - 2 hodky na papanie. Neskor 2 tyzdne nato dostal koliky, takze bolo to vesele, ale zvladli sme. Ale nikdy som nepopustila z tych ritualov. Ani som mu neposuvala cas vecerneho spania. Sama vidis na dietati, kedy je uz unavene. Este ma napadlo, ked uz sa schylovalo k vecernemu spaniu, este pred kupanim sme vypli telku, aby bol klud, a pri kupani sme sa mu s muzom prihovarali, spolu sme ho aj obliekali. Ked som isla kojit, zapapalila som si len nocnu lampicku a bola snim sama v spalni. Dieta sa po case nauci na tieto rituali a samo pride nato, ze uz je cas spania. Ja som si ho zase neucila uspavat na prsniku. Ale to je vec kazdej maminy. Vela stastia 🙂

marianka0101
14. apr 2013

@cicamica1980 takže... moje 1. dieťa: o 20:00 som ho položila do postielky, popriala dobrú noc, zapla kolotoč nad postielkou a väčšinou ako dohral, už aj spal 🙂 Cez deň mi pekne spával každé 2 hodinky, no ukážkové dieťa 🙂 moje 2 dieťa: prvé 3 mesiace chodila spať medzi 23:00 a 01:00 a to nezaspala inak, ako na rukách. Ráno vstávala o 10:00, od narodenia mala pretočený režim ☹ cez deň mi spala asi 3x po 15minúť a to bolo všetko. Teraz máme 6 mesiacov a konečne sme vo fáze, keď chodí spinkať o 20:00, zaspáva ale iba na rukách, keď som skúšala, nechať ju tak, alebo iný spôsob, tak nič, žiadny úspech a tak sa prebrala, že bola zase hore až do tej 22:00-23:00. Niekedy sa inak nedá, iba ísť s ňou spať o 20:00, lebo inak ako ju položím, tak spustí plač. Začala mi robiť aj také, že spustí plač a keď neprídem za chvíľočku, pogrcia sa mi ☹ čiže akonáhle počujem plač, letím do izby. Ráno sa mi budí medzi 7:00 a 8:00, cez deň mi spí ráno od 10:00 do 12:00 a poobede niekedy 1, niekedy 2, také 15 minútové spánky, to je všetko. Takže, každé dieťa je iné, každé vyžaduje inú pozornosť. Nám neostáva iné, iba sa im prispôsobiť, zladiť sa. Ono sa to stále mení, raz je lepšie jedno, raz druhé.

cicamica1980
autor
15. apr 2013

@albao
este otazka
nase spanky su:
22:00 - 6:00
10:00-13:00
15:30 - 17:00

ak to upravim takto,
20:00 - 6:00 /vcera sa podarilo zaspat o 21:00:-)/
*7:30-8:30
10:00 - 13:00
15:30 - 17:00
*a este jeden kratsi spanok medzi 17:00 - 20:00 - aspon na prse

spanky s * som pridala
myslis, ze takto by mohla dospat ten deficit /ak ho ma?/

casy su orientacne

dnes mi spala aj od ca. 7:15-8:30 /boli sme autom u lekara, preto zaspala/ a teraz spala od 10:00 - 11:20/ prave sa zobudila

cicamica1980
autor
15. apr 2013

este ma napadlo, ked spi 10:00-13:00 nebudem ju skorej budit, aby mala kratsie spanky. ten jeden dlhsi spanok je dufam ok

albao
15. apr 2013

@cicamica1980 jasne, nebudit, nech si teraz hlavne dospi co potrebuje. Kazdy spanok nad 30 minut sa pocita. Spanok do 30 minut sa nazyva "stresovy" a ak sa babo fakt zobudi napr. po 20 minutach, tak je to len dalsi znak pretazenia. Ak bude spinkat ako pises, urcite si dozenie spankovy deficit. Len daj pozor, ci zaspava s placom. Ak ano, tak prestavka 1.5 hodiny je vela, treba uspavat skor.
Ja mam 4 mesacne babo doma a chodi spat po 1:10. Zaspava tak 5-15 minut potom este. Ak mi place, tak viem, ze som jej cas presvihla, co je moja chyba. Ked ju zabavam, vydrzi byt ok aj 2 hodiny, lenze to nestoji za to, lebo potom musim narocne uspavat. Takto spi aj 3x, niekedy 5x denne, zalezi ako dlho taha spanky. Ale zhruba vo veku 12-16 tyzdnov sa zvykne prvy ranny spanok ustalit a dalsie spanky sa ustalia vekom. Zhruba v 6 mesiacoch zvykne byt vacsina deti na 3 spankoch plus/minus v podobny cas kazdy den. 😉

cicamica1980
autor
15. apr 2013

@albao dakujem budem skusat pridavat spanky

zuzanababalu
19. apr 2013

Ahojte,
citam tu vase prispevky a chcela by som vas poposit o radu.
Ja mam 6 tyzdnove babo a doteraz sme nemali ziaden problem so spanim, alebo papanim. Cez den sme papali kazde 3 hodky a v noci drobec vydzal spat zalezalo 3-4-5 hodin. Teraz sme boli u lekarky v poradni a povedala nam ze sa jej zda ze drobec malo pribral, ze by mal viacej papat. No a odvtedy sa nam nas ritual uuplne poplietol, teraz mam pocit ze je stale hladny tak mu davam stale jest, to znamena, ze nas spankovy ritual sa uplne vytratil, teraz mi v byte ledva vydrzi cez den spat hodku,t akze musim s nim chodit stale vonku a v kociari vydrzi spat aj 4 hodky (dokonca minule spal skoro 6 hod)
Neviem ci to suvisi s tym, ze ja mam pocit, ze mam menej mlieka ( aj ked som citala prispevky, ze nalievanie prsnikov sa upravi a uz to nieje tak ako v prvom mesiaci, ze teraz sa tvori mlieko tolko kolko je treba a prsniky sa uz tak nenalievaju), alebo ja som uz tam vystresovana z toho mlieka, ze uz si neviem nastavit rezim. Ja proste nemam teraz pocit aby som presne vedela napisat tak ako vy, ze drobec mi spi od vtedy - do vtedy, proste u mna je to individualne.
Myslite si ze robim niekde chybu, alebo ako si mam opat nastavit rezim?. Je to moje prve dietatko takze vsetko sa ucim.
Dakujem velmi pekne za rady🙂

iv01
19. apr 2013

@zuzanababalu najlepsie je dojcit na poziadanie, i ked ti to pripada, ze je to cely den aj noc v kuse.... ja mam 8m babo a v noci sa kojime cca 5x, boli casy ked to bolo 7-8x. A nastavovat rezim? Preco? Skus si precitat http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...

adka22
19. apr 2013

@zuzanababalu viem, ako ti je lebo prvu dcerku som mala tak, ze prvych 5 tyzdnov bola ukazkove babo, budila sa len na kojenie a prebalenie a potom zase hajala.Som sa doslova nudila na materskej.po 5 tyz. obrat .dcerka bola stale hore, kazdu hodinu sa kojila, spala velmi malo niekedy len 20 minut aj to len na rukach.Tiez priberela poslabsie ale stale bola v norme.dokonca mi jeden mesiac uplne stala na vahe.Nemyslim si ze robis nieco zle, jedine nad tym tolko nerozmyslaj,lebo deti sa stale menia ani toto obdobie nebude trvat stale.Ale su take deticky co sa potrebuju kojit castejsie.takze dojci na poziadanie a neboj to sa neskor utrasie.ked ti mozem poradit mne na mliecko vzdy zaberu homeopatika ricinus comunis ale su aj rozne ine skus poopozerat na nete a samozrejme kojit a kojit a kojit alebo skus pripadne este aj doodsavat ked nakojis aby sa zvysila tvorba mlieka.Ber to ako to pride a nesnaz sa dostat umelo do nejakeho rezimu je to na este velmi skoro.drzim prsty 😉

zuzanababalu
20. apr 2013

@adka22 tak sa mi zda ze mi zbera benedikt lekarsky a senovka grecka, zatial to uzivam iba 24 hod, ale krpec uz saje z prsnika. Aj ked rano som si myslela ze malo papal z prsnika tak som mu dala to co som mala odsate a chudatko to kro secko vygrcal. Takze nebudem sa stresovat lekarkou (ve asi by som vedela ze ci je drobcek este hladny alebo nie) a davammu apat iba z prsnika a ked zacne plakat tak mu dam druhy prsnik a ked ani to nezaberie tak to beriem, ze uz nechce. Ja som doteraz bola zvyknuta na 2x10 min a teraz mu niekedy staci 10 alebo 15 min lebo aj menej ako 10 min, no a pred spanim mu tiez dam cucnut ( vtedy som to nerobila).

zuzanababalu
20. apr 2013

@iv01 no mna hlavne vystrasila lekarka ze malo pribral, tak som ho vazila pred a o kojeni a vlavne som si zacala mysliet zenemam mlieko, resp ze mam malo mlieka. Podla mna to bolo hlavne preto lebo drobcek strasne narastol ( za 6 tyz 9 cm) Teraz uz davam na poziadanie a tolko kolko chce uz neriesim ziadne 2x10 min. 🙂