Ahojte, podeľte sa so mnou prosím o vaše príbehy, ako ste učili vaše detičky na šerblik.. Koľko mali rokov ? Ďakujeeem
Nijako. Chodili od zaciatku na wc. mali vsade redukciu a schodik. Prvy dvaja odplienkovani v ca. 2 rokoch, treti presne na 3tie narodeniny, posledne dve v 1.5 roku. Nic som ich neucila, ked boli deti zrele a pripravene zacali same naznacovat/hovorit.
Vždy sme odplienkovávali v lete, chodili doma ba holo, nočník bol nonstop na očiach. Nepýtali sa, proste išli a hotovo. Sem - tam sme sa spýtali, či ntreba už ísť. Pár nehôd bolo, ale minimum.
Nechcela tam sedieť, rovno na WC a nemusela sa nič učiť
Minulý rok sme kúpili nočníky pod stromček.. pomaly sme skúšali.. 8mesiacov nič..rev hukot, sadli si maximálne oblečení (dvojičky) .. nechali sme to tak. Boli sme na dovolenke v Chorvátsku, tam boli bez plienky, cikali na travičku.. keď sme prišli domov, nedavala som už plienky, cikali na šerblik. Mali 2roky a 5mesiacov cca, keď uz nadobro prestali mať plienky. S kakanim bol trošku problém, ale naucili sme ich robiť slimaka.. to sa im zapáčilo, tak robia slimaka.. kakaju aj cikaju na šerbliky primárne, ale dokážu to s redukciou aj na wc (na návšteve)
Pred 2 rokom. Vsetky 3. Poslednemu to ide najlepsie. Do tyzdna uz nemal plienku ani na spanie. Nepije mlieko...
Mal 2r a 3mes, ked si to uvedomoval a isiel cikat. Vzal som plienku a povedala, ze teraz bude chodit na nocnik, ked bude chciet nech povie, cvrkol si a hned ukazoval, takze si to uvedomil a isiel na treti den uz bez nehody.
Skusali sme aj predtym asi ako dvojrocny, ale vtedy sa uplne pocikal, nevadilo mu to, nevnimal, takze vtedy este nebol pripraveny.
Toto leto 2,5 roka..dávala som ju sadat na nočník cca každu hodinu a vždy som jej povedala,aby sa vypýtala,ak potrebuje..po dvoch dňoch sa pýtala sama..akurát že "cikam" používala aj na kakanie 😁 takže vonku to bolo občas zaujímavé 😁
Na serbliku nas sedel asi 5x po 5 sekund. Ked sme zistili, ze je cas na odplienkovanie hned chodil na WC. Mal asi 2 a pol roka