Ako ste riešili nočné odkopávanie sa u dvojročných?

euka210
24. sep 2013

Ide zima, v RD uz nam klesa teplota pod 20C, spi sa dobre, len maly ked zaspava ani za svet nechce byt prikryty. Ked zaspi tak ho prikryjem. Zatial spi s nami, tak v noci ked sa zobudim, tak skontrolujem a ked treba tak prikryjem, lebo on sa vseliako kruti. Kvoli ocakavanemu surodencovi ale coskoro musi do vlastnej izby a bojim sa, ze mi ochorie ked bude pol noci neprikryty. Na spaci vak je uz velky. Co pomohlo vam? dakujem

elienka
24. sep 2013

@euka210 ja som mojej dcére ušila z deky také dlhé šaty až po kotníky - nič zložité z fleecovej deky len vystrihnuté a zošité na bokoch (vyzerá akoby spievala v americkom zbore 😀 ) a dávam ponožky, odvtedy je teplučká aj neprikrytá. Spací vak nechcela, vadili jej tam zazipsované nohy. Inak synovec spával vo vaku do 4 rokov

katren
24. sep 2013

@euka210 dala som velky paplon a zalozila pod matrac 😉

katren
24. sep 2013

@euka210 a tiez existuju take velke spacie vaky, treba len popozerat.....napr. H&M ma velke 😉

martija
24. sep 2013

@euka210 mne maly nechce byt prikryty, dokonca vnoci,ked spi a ja ho prikryjem,tak behom chvilocky zacne kopat ako divy a perinu dava prec, aj sa mi zle spi,ked ja po krk pod perinou a on uplne odokryty, ja spim s nim,nuz ale ked nechce,tak ho nechavam tak ...co uz 😒

moonglow
24. sep 2013

jedine, co u nas pomohlo, bolo teple pyzamko - flisove a ponozky ... teraz som bola nakuknut na deti... obaja su odkopani a spokojne odfukuju ... ak ich zakryjem, hned sa odkopu, v horsom pripade zobudia, takze to uz ani neskusam ... a spacie vaky nemaju radi, lebo sa do nich vzdy zamotaju

briketa
24. sep 2013

@euka210 len k tvojim obavam - dieta neochorie z toho ze je odkopane. pri tych teplotach co pises uz vobec nie. tie bezne prechladnutia su z virusov, ktore s tym nemaju nic spolocne

cherry1981
24. sep 2013

U nas je to iste, dcera hned ako ju zakryjem uz sa hneva a odkopava, vo vaku spat nebude nikdy nechcela, a u nas v dome tiez nieje najteplejsie, ja som jej teraz kupila taky teplucky overal na spanie inak to vyriesit neviem, ona aj cez den spat nebude zakryta len odokryta.

sedem
24. sep 2013

@euka210 tak hodim sem nas zlepsovak 😀 v lidli sme kupili taky flisovy golier, sal ci ako to pomenovat, bolo to pre dospelakov, zapina sa na suchy zips, vzadu je to sirsie, no a baby z toho maju perfektny ladvinovy pas - kedze u nas bol vecne problem, ze pyzamko-vrchny diel -vyliezlo z gati a hole krize...takze teraz, ked sa ochladi, tak davam ponozky + ladvinak 🙂

euka210
autor
24. sep 2013

so spacim vakom sme bojovali uz minulu zimu, takze nie a ani overal. Ma uz 2dielne pyzamo, lebo je uz bez plienok a obcas sa v noci aj pyta ked sa zobudi.

viera77
24. sep 2013

u nas od narodenia v obdobi od jesene do jari len spaci vak, stačia 3 sekundy a hned je odkopana, trenuje nozicky o sto šesť......velakrat sa stalo, ze dcerka bola nadranom studena ako žaba a veru, bolo unavne celu noc k nej vstavat a prikryvat ju, ved nenecham ju spat taku studenu......dcerka ma 2,5 roka a prave pred tyzdnom sme opat vytiahli vak, tento treti v poradi ma dlzku 110 cm a je super hruby a teplucky, v zime dame aj rukavy 🙂

dendy1
24. sep 2013

@martija presne ako u nás. ja mám po ruke ľahkú deku a tou potom malú prikryjem a spí dobre. Ponožky tiež neznesie.
Ale ja až po uši perinu a ona nohy na nej 😀

katren
25. sep 2013

@euka210 a co tak este na noc prikurit? teda neviem ako vy, ale my na noc uz kurime 😉

jaako
25. sep 2013

@euka210 ahoj
môj zlepšovák:
od narodenia nezakrývam, obe deti stále ,,cestujú,,
keď zaspia a sú v tuhom spánku, oblečiem ich. čiže spia oblečení
body s krátkym rukávom, pančuchy, ponožky, tepláky, tričko s dlhým rukávom, bavlnený svetrík
množstvo oblečenia dávam podľa teploty v miestnosti
deti sa nepotia, majú príjemne teplé ručičky, všetko oblečenie bavlnené, žiadnu umelinu

mám to overené tri roky a fungujeme 🙂
to obliekanie je síce otravné ale v noci je potom pokoj
niekedy sa stane, že sa pri obliekaní trochu preberú, ale hned potom zaspia.

janinka444
25. sep 2013

Ahoj, ja som práve mojim 3-ročným dvojčatám kúpila tieto spacie vaky: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6926750&tab=0
Sú vhodné od 3 a do 6 rokov, používame ich 1 mesiac, ale sú perfektné, každému doporučujem. Stojí to ozaj za tie peniaze, keď ich určite využijem minimálne do 6 rokov. 🙂

janinka444
25. sep 2013

@euka210 Ahoj, ja som práve mojim 3-ročným dvojčatám kúpila tieto spacie vaky: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6926750&tab=0
Sú vhodné od 3 a do 6 rokov, používame ich 1 mesiac, ale sú perfektné, každému doporučujem. Stojí to ozaj za tie peniaze, keď ich určite využijem minimálne do 6 rokov. 🙂

katkas1
25. sep 2013

neboj sa neochorie, moje deti spia zasadne odkryte, len co za nimi zatvorime dvere na detskych uz je paplon na zemi

dejka77
25. sep 2013

Dcera spi vacsinou neprikryta, spi s nami na posteli tak ju priebezne prikryvame, ale boli casy ked nebola vobec. Tiez to nema vyznam lebo sa cely cas prevaluje. My zase nemame v izbe nejako chladno (kvoli manzelovi 🙂 ) a nebyva chora.

zaza218
25. sep 2013

Ja to neriesim vobec,nechodim ich ani kontrolovat v noci. Moj syn by sa hned zobudil keby vosiel niekto do izby. Ale moja svokra ich chodievala kontrolovat ked bola u nas. maly sa zakazdym zobudil tak sme sa pohadali kvoli tomu. Dcera ma 3 a ked je jej zima tak sa uz pikryje aj sama.

tilly
25. sep 2013

ja toto teraz tiez riesim, nejaky spaci vak nehrozi, pyzamka kupujem len overalikove, len som na nervy, lebo on sa spoti ked zaspava a hned potom sa odkope a ja ho chodim v noci zakryvat, v poslednych dnoch som viac nevyspata ako ked som mala babo doma... 😝

bianka0111
25. sep 2013

@euka210 ahoj, odkopávanie je veru problém aj u nás...Vyriešili sme to pyžamom- overalom ja to volám ruka-noha pyžamko 😀 , vieš si zohnat na jesenné aj na zimné obdobie..mylsím materiálovo..videla som aj overal flísový, ale to mi už príde moc teplý... 🙂 ja vždy kupujem o číslo vačšie, lebo dole to má gumičku, a má to na dva roky.. 🙂

tilly
25. sep 2013

moj maly miluje toto pyzamko https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-pyzama/i... mame ho este vo vacsej velkosti

babula.hrubalova
25. sep 2013

@euka210 my sme mali podobný problém a vyriešili sme to teplým flisovým pyžamkom a ponožkami 🙂

kuka221
25. sep 2013

Spací vak sme nepoužívali, malý cestuje celú noc a akonáhle ho zakryjem tak už kope nohami a neprestane kým ho neskope celý zo seba, tiež koľkokrát v noci bol celý ľadový schúlený v klbu a tak spal. Tak ho cez zimu obliekam na noc - pančušky, nátelník + pyžamo.

euka210
autor
25. sep 2013

asi to skusim s teplejsim pyzamom ci viac oblecenia a potom velkym paplonom
@katren uz hrozilo ze poviem nech sa zakuri, ale sa oteplilo 🙂 Ale u nas sa kuri na drevo, takze aj v zime potom v noci sa ochladi ked zhasne ohen.