Ahojte dcérka má 21 mesiacov nechce plienku ale na záchodik ani nočník sa nechce naučiť pýtať .... Zatiaľ nevie povedať cikam kakam ale všetko je A A A a oznámi nám že cika alebo kaka už keď sa to deje a je pod ňou mláka ... mame nočník aj take to sedatko na toaletu ale nechce ani pocut... skúšala som už brat ju somnou vždy keď ja idem, do lavora do sprchoveho kúta,vonku na tráve, na nočníku sedim ja aj ona (mame dva ) a len tlači tlači a nič a po 5 min sa mi docika aj kľudne na sedačke v obývačke, na stoličke v kuchyni aj na koberec ktorý smrdí už sama cikanica ... a aj to sa chcem opýtať ak sa aj Vám stavali take veci že sa vycikala na taký kus nábytku ktorý sa nedal nijako extra očistiť ako ste to vyčistili? My mame koberec ktorý je strašne na všetko háklivý a vypadávajú z neho tie bavlnky ma dlhy vlas....a bojím sa ho s kefkou suchať... a nemáme zase na drahé naparovacie a neviem aké vysávače ... ďakujem všetkým vopred za rady 😊 pekny deň
@daniella54 ak ti to neponahla( napr kvôli jasliam či škôlke) daj tomu este trochu času Možno by som skúsila po prázdninách.
Malo byt “octová voda”
Vyzliekla som malu a ona si behala po byte s holym zadkom (pritom oblecena pustila do gati 🙂 hola sa pekne pytala, resp. sadla na nocnik, ktory mala pripraveny, aby ho videla a urobila, co treba.. tiez som o tom len kdesi citala na nete, lebo sa mi docikavala a dokakavala a uz mala cez 2 roky.. a kedze v tom mala chaos, ze na spanie plienka ano a inak nie, vzala som plienku uplne na cely den aj noc.. tak za tyzden bola bez plienok (ziadne strasne nehody sa nekonali). Sestra tiez tak odplienkovala neter, ale to uz mala pred 3. narodeninami, plienka nekompromisne prec. Ja nehovorim, ze to tak ma byt a ze to funguje vseobecne (je mi jasne, ze nie), ale aj to je jedna moznost, ked ine veci nefunguju.
Ako zacali konecne letne dni, tak snad kazdy den je tu tema o odplienkovani. Skus pozriet aj ostatne temy, mozno tam najdes nejaku radu, ktora pomoze.
My tiez prave odplienkovavame. Idem na to postupne, uz asi rok to na syna skusam a vidim, ze tentokrat je uz asi pripravený. Tvoja dcera evidentne este asi nie je pripravena.. nenut ju. Za kazdy uspech pochval, za nehodu nekritizuj. Ona na to sama pride co, kde a kedy ma robit.
Ja by som to radšej skúšala ďalej. Bez plienky.
ahojte no mne to neponáhľa ani mi nevadí že by mala plienky ale ona ich nechce.keď jej ich dám place a ukazuje že má au au au a odopína si ich na boku alebo si ritku stále chytá ... silne ich nemá stiahnuté a určite nemá žiadne problémy tam dole... len keď vidí že jej idem dať plienku tak uteká ako keby čerta videla
@marianita3008 a v noci si potom čo robila ? Ak sa pocikala a mala chrbátik mokrý ale spinkala aj tak ďalej?
@daniella54 a keby si skusila naťahovacie plienkové nohavičky?
@daniella54 alebo látkové ? Alebo aspoň take tréningové nohavičky ?
@daniella54 Ona sa zobudila, ked sa pocikala, takze som ju normalne prezliekla, aj plachtu (mala som tie nepremokave) a spali sme dalej..ale nejak jej to slo rychlo, ze uz potom vydrzala, naucila sa aj na obednom spanku, ze ked sa zobudi, ma trocha vydrzat, aby nebola mokra..ako samozrejme este boli nejake nehody casom v noci, ale nic take, ze by sa pravidelne docikavala a ze by sme riesili dlhodobo nocne vstavania. Ale napr. starsia mala obdobie, ze sa pocikavala v noci a to sme vyriesili tak, ze som ju davala v spanku cikat okolo 11tej..ani nevedela, ze je na nocniku 🙂
@daniella54 Nechaj ju ešte alebo ju teda uč, ale podľa mňa nie je rozumné nechať ju pocikávať 🙂
@daniella54 a kebyze skusote plienkove nohavicky? Tie sa obliekaju a vyzliekaju ako gatky..
Podla mna nie je pripravena.. nasa tak odmietla plienku ako 2r., Ale 4m.som.utierala mlaky a prala a prala a prala.. a dve deti doma.. starsi sa nedostal do škôlky, tak bol s nami.. nebola to schopna este zvladnut. potom mala.uraz zubkov a strazit ju, aby sa nechtiac nebuchla alebo maly do nej nejak a do toho utierat mlaky, prat a zvysok domacnosti.. nuz sme.sa vrátili k plienkam.. ked sa dali zúbky do poriadku, uz zas ona nemala.zaujem a moje pokusy boli neuspesne. ..takto to slo zopar mesiacov ( inak cely ten proces zacal v marci, v juli prerusenie..) prisiel január, ona mala mat o par mesiacov 3roky.. a zrazu to slo samo..do par dni bola bez plienky v podstate aj na noc.. mavala ju suchu, tak sme do mesiaca dali len nepremokavu plachtu.
Syn to nechapal veeelmi dlho, ale v 2,5r.to zrazu docvaklo, behom par dni bol odplienkovany na den. Mal v tom case dermatitidu, behal s holym.zadkom.doma a vtedy sa to podarilo..ale tiez nie v lete, bol koniec septembra.. predtym.moje pokusy neboli uspesne, jemu neprekazalo mokre, ani "kako" v gatiach..
@daniella54 ja ju ešte stále kojím a bohužiaľ aj v noci si pýta a to už nekedy je na nervy ... potom má aj plnú plienku ... na obed sa to dá to spinka pekne ani sa nepocika ale ako vstane z postele a prejde do kúpeľne tak je mláka jak svet a kričí mami aaa... ďakujem každej moc za rady ... ale aj ja si myslím že ešte nieje pripravená len je mi to zle že ju silovo musím držať a tak jej dávať klasickú plienku... a k tým plienkovým nohavičkam... ona ich nenatiahne my teraz používame veľkosť 7 a to sú klasické... fyzicky je ako 3 ročná bola aj dosť veľké novorodeniatko ... a nohavicky látkové má všelijaké aj macickove koníkove kvetinkové mickymausove a jej to vysvetľujem ale proste pusti do gatiek chytí sa za hlavu buchne si po čele a mami aha mami aha hamba a zase si buchne po čele začne krútiť hlavou a cumka (to asi odpozerala odomna) ... no asi bude rozumnejšie nevzdávať to možno si navykne a ak nie dám jej ešte čas ...
@daniella54 ešte nie je pripravená, vráť sa na pár mesiacov ku plienke.
Koberce daj vytepovat profesionálnym tepovacom a pach odstráni otcova voda.