Ako ste “donútili” deti nosiť pokrývku hlavy v bazéne?

5. aug 2024

Ahojte, syn ma rok a pol. Dva mesiace dozadu sme boli na dovolenke pri mori kde nebol absolútne žiaden problém s pokrývkou hlavy 😃 klobucik mal na hlave doslova celé dni ani raz si ho nedal dole. Teraz s tým ale zrazu ma problém a nenecha si ho na hlave doslova ani sekundu.
Plánujeme ešte jednu dovolenku ale ja neviem ako mu hlavu chrániť inak na tak silnom slnku 🥲 samozrejme že v najväčšom pekle v bazéne nebudeme ale aj mimo obednych hodín je to priliz tak dlho tráviť čas na priamom slnku bez klobúka keď bude v bazéne 🙏🏼 v klobúku určite problém nie je lebo ma ten istý aký mal na tej prvej dovolenke akurát že už väčší, v obchode som skúšala ešte taký so šnúrkou pod krk ale to ani náhodou trhal to v momente z hlavy preč 😀 skúšala som aj bez gumicky aj s guminckou, mimo klobúka aj šiltovku a doma som skúšala zimnú čiapku že ako bude reagovať ale skratka nechce mat na tej hlave nič 😅 pomoc, ako to riešiť ?

lucia13022023
5. aug 2024

Aj ja mam 1, 5 ročného. Najprv klobúk nechcel ani šiltovku, skratka nič na hlave nechcel mať. Dokola som mu to dávala na hlavu a vysvetľovala, prečo ho ma mat, že chráni hlavu pred slnkom, mala som klobúk aj ja, páčilo sa mu ze mame obaja klobúk, teraz si už sám dáva aj klobúk aj šiltovku. Čiže len vysvetľovať, 1,5 ročne dieťa je už rozumne.

tanyan
5. aug 2024

Ten istý, akurát väčší... To neznamená, že mu tá veľkosť vyhovuje...
Ja mám tiež vždy niečo na hlave a pre istotu máme napríklad aj šiltovku, aj kalap, aj bandanu, aj šatku,aj pončo, aj iné.

drianaa
6. aug 2024

Tiež môže byť, že mu nemusí vyhovovať. A druha vec, nemá dlhšie vlásky? Niekedy môže byť problém, že keď má už dlhšie vlasy, je mu v tom viacej teplo a po spotení ho viacej svrbí hlava. Alebo iba dookola opakovať, a keď si dá klobúk ísť von/domov/ukončiť pobyt na slnku. Mne malý tiež nosil krasne klobúk, potom začal vymýšľať, keď videl iné deti ako si ho dávajú dolu, párkrát sme sa vrátili s plačom domov ale pred dverami bytu som mu ešte raz vždy s kľudom ponúkol možnosť dať si klobúk a ísť von a zabralo, prestal to skúšať.

simsalabim
6. aug 2024

Moju mladsiu dceru som dokazal presvedcit az vo veku 3-4 roky. DOvtedy bola bez capice... aj pri mori. Na obed chodime vzdy dnu.