Ako správne použiť rektálnu rúrku?

sofka9
23. jún 2019

Ahojte, mame koliky 🙄 pre mňa nočná mora ten plač je niekedy neznesiteľný. Rozhodla dom sa preto použiť rektálne trubičky. Ale nevıem CI ja som ľavá alebo trubičky sú zlé no mne to nejde... Skúšam to celý deň a ten prd nechce vyjsť. Teda neviem mam to počuť keď to ide von?? Ako to mam teda používať?? Už som fakt v koncoch

jana993
23. jún 2019

Ahoj. Nam isli cez to prdky aj stolica. Fungovali sme tak do 3 mes. Ja som to robila tak ze na koniec rurky masticka a dala som max 2,5cm dnu. Trochu podrazdi ked mu nejde potoc s tym jemne. Niekedy som to musela podrzat dlhsie. Ale zalezi aj od rurky nam fungovala iba tato.

sofka9
autor
23. jún 2019

@jana993 no presne ja mam tu istú. Ok dám teda 2.5 cm ja dávam možno ani nie 1 cm ja sa bojım že jej ublızım. Ďakujem vyskúšam teda ešte raz 😉

dzulli1980
23. jún 2019

My sme tiež dlho používali rektálnu rúrku ... natri olejčekom ritnú dierku aj koniec tej rúrky cca 2-3 cm a pomaličky zavádzaj do ritky až kým nepocítiš odpor - rúrka už ďalej nepôjde, pomaličky môžeš otáčať ... tá rúrka je mäkká, keď to budeš robiť jemne, nič sa nestane, neublížiš dcérke ... existujú aj také oranžové rúrky, sú drahšie, mne sa s nimi manipulovalo lepšie ... ale je to len o cviku, aj tieto sú OK.
@sofka9

sofka9
autor
23. jún 2019

@dzulli1980 mne sa to zdá veľa dat do zadočku 2.5 cm ved je to len bábätko ale skúsim. Ak jej to ma pomôcť... včera som už plakala aj ja lebo som nevedela čo s ňou 🙄

dzulli1980
23. jún 2019

Neboj sa, smelo do toho ... tie rúrky sú mäkké, pokiaľ to budeš robiť jemne, dcérke neublížiš ... a keď budeš moc hlboko, pocítiš odpor, ďalej Ťa to nepustí ... je to o tréningu ... a mysli na to, že maličkej sa uľaví 🙂 ... kedysi, keď neboli rektálne rúrky, strkal sa deťom do ritky teplomer, aby sa im uľavilo ... rektálna rúrka je určite bezpečnejšia.
@sofka9

skiwia
23. jún 2019

Nam rekt.rurky velmi pomohli velmi casto sme ich pouzivali , malemu sa vzdy ulavilo a teraz uz je velkac - nema ziadne problem👍

malinajahoda
23. jún 2019

@sofka9 my sme mali oranžovú rurku. Dcérka mala katastrofálne koliky, vetry zastavené zapečená bola. Des. Tá oranžová bola mäkká, poddajná. Ak mám pravdu napísať, na prdiky pomohla len sem tam. Nie vždy som počula, že to vyšlo von. Ale teda ja som jej dávala do konečníka len taký 1cm, na viac cm som odvahu nemala.

lucyluv
23. jún 2019

@sofka9 nič sa nestane, keď dáš tak hlboko, ja som pri prvom zavádzaní dala celu rúrku dnu, lebo som čítala nejaký blbý návod na nete a nič sa nestalo :D a poviem ti, vtedy sa jej uľavilo najviac

lucyluv
23. jún 2019

@sofka9 ja som mala ale taku oranzovu

sofka9
autor
24. jún 2019

@malinajahoda práveže ja mam tiež strach dat viac včera som to skúsila prvý krát a vošlo skoro až 3 cm ale sa aj vykakala. Ona tiež veľmi plače až je modrá 🙄 ale nasla som jedny čipky do zadočku mame ich už tretí deň a môžem povedať ze to zabralo okamžite spi ako zabıta celý deň aj si poprdka aj sa pekne vykakala. Ale ten plač je už vďaka bohu preč. Tie rektálne trubičky sú tiež dobre ale počula som ze ak sa príliš často používajú zviera môže ochabnut a dieťatko ma neskôr problém s kakanım, myslím tým ze neudrží a pusti do gatí. Ale keďže som si už nevedela dat rady skúsila som všetko.

tiimka
24. jún 2019

@sofka9 ja som musela malej davat prve 4 mesiace rurku kazdy den, niekedy aj dva krat za den, hlavne nad ranom. A nic sa nestalo, potom zacala kakat sama a kaka tak do dnes 😊

malinajahoda
24. jún 2019

@sofka9 ja som mojej malej dávala rurku skoro každý deň. Chvalabohu ako sme zmenili mlieko, už som ju nemusela používať. Takisto som mala vtedy veľký strach, že z tolkeho používania sa nevykaka sama, ale chvalabohu nie je žiadny problém. Pekne stále sama funguje.

20nina14
23. dec 2020

@sofka9 ahoj, môžem ta poprosiť o aké čipky sa jedna ak si pamätáš... Dakujem