Ako spraviť režim 2,5 mesačnému dieťaťu?

galaxy
4. dec 2013

"Potrebujem radu" ani inak neviem ako by som nazvala túto tému.
Dnes bola moja 2,5mesačná dcérka na sone,nakoľko som mala podozrenie na reflux. Vždy po papaní má buď štikútku, vygrcne mliečko,ale sa povracká po hodine, v noci sa na to budí aj každú pol hod.
Dnes pri sone sa to nedalo jednoznačne potvrdiť, nakoľko strašne plakala a nespolupracovala. Konečne sme si spravili ako taký režim i keď je ten režim hodinku spí, hodinku je hore. Kojím na požiadanie. Aj v noci. Doktor vidí problém skôr v tom,že papá každú hodinku a na jedno potiahnutie vypije len 70ml a to je málo, ona by mala vypiť 100- 120ml. Takže mi zapožičali váhu a musím vážiť :( A Povedali - toto neviem prekúsnuť - kojiť každé 2-3hodiny. Že jej mám spraviť režim. A toto ako mám docieliť? Nie je dojčenie aj o tom,že to je na požiadanie ?! Veď to nie je len o hlade....čo mám robiť??? To už kojiť nemusím vôbec.....
On si myslí,že keď si potiahne viac s väčším odstupom,mliečko mi nevygrcne.

galaxy
autor
4. dec 2013

A teda doplním,dostali sme Gastrotuss a Helicid - ten je prosím na čo?

anuskaaprazko
4. dec 2013

kravina, skor si grcne ked sa viacej napapa 🙂 (aspon tak mi to sedliacky rozum hovori) podla mna stale dojci na poziadanie. Skus jej kupit gastrotuss sirup a sem tam jej ho daj (nie po kazdom kojeni ked kojis kazdu hodku 🙂) a po papani ju nedavaj na brusko ani na lezato ale tak nejako vyvysene - povedzme na vankus - aby bola sikmo. A neboj, z toho vyrastie.

anuskaaprazko
4. dec 2013

@galaxy Helicid nepoznam

anuskaaprazko
4. dec 2013

fuuha, Helicid je az od roku: http://pribalove-letaky.cz/helicid-20-zentiva je to proti nadmernej tvorbe kyseliny v zaludku... toto by som ja teda 2.5 mesacnemu dietatu nedavala

seemani
4. dec 2013

@galaxy pi*ovina s prepáčením.. toto sa nedá inak nazvať.. ja tiež kojím na požiadanie a mliečko mi nikdy nevygrcol. To s tým absulútne nesúvisí. Mňa zas doktor sprdol, že kojím niekedy aj 20 min, že to sa smie max. 10minút, že či som normálna, že mi zničí bradavky a čo ja viem čo. Ale však on sa chudák za 10 min nestihol najesť, tak to čo som ho mala proste odtiahnuť? 😀 a teraz má 4 mesiace preč, nekedy ma žužle aj pol hodinu a nemám s bradavkami žiadny problém. never všetko lekárom, koj koľko malá pýta, akurát skús kojiť čo najviac vo zvislej polohe, nejak po sediačky, aby neležala pritom a hneď po kojení ju daj odgrgnúť, alebo aj počas kojenia skús priebežne odgrgávať, vtedy by sa jej to malo zlepšiť. Mne keď malý neodgrgne začne čkať

mima86
4. dec 2013

@seemani ja som zo zaciatku kojila aj hodinu a bradavkam sa nic nestalo

aduskatt
4. dec 2013

no jo, doktor ma toho osobne oddojceneho asi viac ako dost😀 teda co sa tykabradaviek....ja som krmila 40 minut, lebo tolko proste potreboval a vyzadoval a nic mi nie je

seemani
4. dec 2013

@mima86
@aduskatt
presne, a keby som ho počúvla, tak by chudáčik môj musel hltať ostošesť, aby to do 10 minút stihol 😀 no to kde by sme boli... Doktori sa držia kníh a presne jak si napísala, nemajú nič oddojčené, tak nemôžu to vedieť...

aduskatt
4. dec 2013

@seemani mne hovorila na prvej navsetve sestricka, ze max 5 minut a kazde tri hodiny..tak som si pomyslela svoje....

saallen
4. dec 2013

Moja takze ti dokopy nic nepovedal,zkuz ten sirup a nastuduj si vsetkoo tom refluxe a dalej koj na poziadanie.hadam sa to zlepsi.

katieg85
4. dec 2013

@galaxy ked mu nezrobis rezim co 2,5-3hodiny papat tak ti bude stale stavat po hodine.podla mojich skusenosti je najlepsi rezim a naucit dieta cim skor bo inac si nato zvikne.dieta neplace stale kvoli tomu ze je hladne ale su aj ine priciny.ved to nie je dobre davat co hodinu ved dieta je potom nepokojne a viac place bo ho stoho moze boliet aj brusko,ztoho dvovodu si mislim ze aj grca vela ked tolko vela pije.a po papani nechat odgrcnut dlhsie dietatu dakedy nestaci len raz.ked si grcne a nejde spinkat a o chvilocku zas ho dvihnut. 🙂

sima1234
4. dec 2013

@anuskaaprazko helicid maš na zahu...ja som to uživala lebo mam helicobaktera

aduskatt
4. dec 2013

@katieg85 nesuhlasim...ja som dojcila na poziadanie, ziadne, ze raz za dve a pol alebo tri hodiny...ked chcel dostal aj po hodine a ziadne problemy, vnoci prespal 6 hdin bez dojcenia............ono je to asi individulane a kazde dieta je ine.........ako u dospelych.niekto nemoze ist spat najedeny, lebo ma tazke sny, ja ked sa pred spanim nenajem, nezaspim🙂

anuskaaprazko
4. dec 2013

@sima1234 no vsak a ine som napisala? 🙂 ale v letaku pisu od roka, preto sa mi to nezda, ze davat 2.5 mesacnemu dietatu

katieg85
4. dec 2013

@aduskatt no je kazde dieta ine ale mislim ze rezim je podstatny.jak naucis tak mas. 🙂

aduskatt
4. dec 2013

@katieg85 s rezimom suhlasim, co sa tyka toho, kedy spime, kedy ideme von, kedy sa hrame.krmenie na poziadanie-) ale suhlasim s tebou v tom, ze ako to ktorej mamine vyhovuje, tak nech si urobi

katka1981
4. dec 2013

@galaxy, poradim ti. Moja mala strasny reflux. Teraz ma 4,5 roka a vyzera to ze ho ma stale. Najlepsiu radu mi dala Annag. Kojit poleziacky, s babatkom nemanipuluj, neodgrgavaj!!!! Zial ja som musela prestat kojit lebo som dostala lieky na stitnu zlazu. Ale aj potom som tymto sposobom krmila, pomohlo to najviac. Ale jedno kojenie bez odgrgnutia som zazila a zaspala, kojila som ju asi 45 minut. Prvykrat mi tak spala od 22.30 do 6.30 vkuse. Predtym nonstop plakala, spala 30 minu za den. Gastrotuss davaj. Nepi ziadne caje pre kojace matky, vyluc zo stravy fenikel, aniz a matu a tiez to nedavaj babatku, to nesmu refluxove deti. Urcite sa to zlepsi.

katka1981
4. dec 2013

@seemani, ma tvoje dieta reflux?

katieg85
4. dec 2013

@aduskatt ale ked je rezim i v papani tak je to lepsie i pre teba i pre dieta.keby som mala davat co hodinu tak sa ani dieta neviyspi ,bo si zvykne na to jedenie a bude sa stale budit.a ani zatu hodinu mu to stravit nemoze.

aduskatt
4. dec 2013

@katieg85 napisala som, ze napriek tomu, ze jedol na poziadanie, v noci spal 6 hodin bez prebudenia na jedlo...........aj to bol dovod, preco som reagovala na Tvoj prispevok s tym, ze nesuhlasim, aby bolo dieta " naucene", kedy bude jest........
ale samozrejme akceptujem akykolvek iny nazor, lebo ako si kto urobi, tak ma🙂 len proste nemusi platit, ze ked bude jest kedy chce, tak sa bude budit kazdu hodinu, len to som tym vlastne chcela povedat........tam samozrejme nehovorim, ze Tvoj pohlad je zly, len je iny ako moj, lebo mam inu skusenost ako ty🙂

luba41
4. dec 2013

neviem ako dlho chceš kojiť,ale asi dlhšie.. ale ak sa budeš držať rád lekára /ktorý tomu prd rozumie/, tak velmi dlho to asi nebude trvať..tak ako píšeš, stále platí to "otrepané"- kojiť na požiadanie, že kojenie nie je len o jedení, že bábätká grckajú a pokial to nie je obrovské množstvo a nespôsobuje to iné problémy, tak je normálne..kojenie je o tom, že bábätko si vytiahne kolko potrebuje, že to nie je vždy rovnako / ako vie dr. kolko bábo kojené potrebuje vytiahnuť MM na jeden raz?/ ak začneš vážiť, začneš sa kvôli tomu stresovať, že nezjedlo "tolko kolko malo"..ako mu chceš natiahnuť 2-3 hodiny? bude plakať-dáš čaj, vodu, cumlík? tým pádom Ti začne klesať tvorba MM, lebo nebude "dopyt", dieťa začne štrajkovať a už sú problémy...prečítaj si o refluxe- http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro... , http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/reflu... ..
@galaxy

zahradka76
4. dec 2013

@galaxy drz sa rad doktora a budete coskoro na flasi a to Ti este len zacne kolotoc a mozno aj dalsie problemy!

567silvinka
4. dec 2013

ja som mala skoro to iste 🙂 moj maly papal asi pol hodinu malicko vytiahol. ked chcel davala som mu aj kazdu hodinu. ale zrazu sa to upravilo a stacilo kazede 2,5 hodiny. za chvylku sa ti mieko zmeni bude tuchsie tak bude aj viac napapana 😀 vzdy si odgrcol niekedy viac niekedy menej do teraz a to ma uz 7 mesiacov. len to vydrz ak chces kojit ja som to vydrzala a som rada kojim ho este teraz 😀 a ak ti mala pribera nechapem preco doktorovi vadi kolko ju kojis. ide o to aby mala dobru vahu 😀

kate2kate
4. dec 2013

Moj maly ma 3m a mame tichy reflux, tzn ze sice nevracia, ale vsetka zaludocna kyselinka sa mu vracia spat. Zijem v uk a dr mi dal Ranitidine kt davam 2x1ml striekackou denne. Uz fva tyzdne to berie a zacina nam ustupovat vecerna kolika pomali. Taktiez kaka menej ale hustejsiu kasu. Predtym mal nestravene zvysky mlieka v stolici a uz nema. Neviem, ci take nieco existuje aj na svk. Tiez kojim na poziadanie, nikdy som nenatahovala. Su dni, ked papame casto a dni ked pospi a papa aj po 3h. Uz som sa tesila, ze spunkame lepsie (len 5x v noci🙂 ) nas zacali zubky jedovat a do toho ockovanie a teraz papame kazde 1, 5h cez den v noci, mame aj teploty. Takze nie je to len o hlade. Prso je najuzasnejsia multifunkcna vec na svete pre dietatko 😀 doktor nech vrati diplom 😀

melesmeles
4. dec 2013

@galaxy byt na tvojom mieste urcite nepocuvnem radu doktora v tom, ze mas kojit kazde 2-3 hodiny...daj drobcovi mliecka kolko chce a blbe rady doktorov nepocuvaj, drzim palce 😵

1ivanka1
4. dec 2013

To si bola u ktoreho lekara?

sima1234
4. dec 2013

@anuskaaprazko to nevaa....doky b ti nedala niečo,čo nemože len daj menej kvapiek...

katkasav
4. dec 2013

Dcera aj syn zacali mat "rezim" az zhruba po pol roku, co sa tyka jedenia aj spania. U 2,5 mesacneho sa mi to zda skoro, aj ked verim, ze su aj take deti. Obidvoch som kojila na poziadanie zo zaciatku skutocne aj kazdu hodinu, ked nezabera nic ine - nejaka hracka, nosenie, tak bude asi hladne alebo sa potrebuje ukludnit a lepsie ukludnenie asi nevymyslis. So stikutanim sa netrap, je to sice otravne pre teba aj pre dieta, ale to maju asi vsetky deti, postupne to bude ustupovat, z toho musi len vyrast, minimalne do pol roka. Syn ked konecne zaspal, po 15 min. sa mu bud zacalo stikutat, alebo sa mu chcelo odgrcnut, aj ked si uz pred tym odgrcol a bolo po spanku - radost 🙂
Ze ti hodinu pospi ju podla mna uplne super, moja dcera od narodenia doobeda spala max. 20 min. a poobede ked hodinu, tak som bola stastna. Ked ti vytiahne len 70 ml, jasne, ze je zas rychlo hladna, ale nevidim riesenie vo važeni, iba sa zbytocne stresujes. Moja Dr. mala tiez zo zaciatku take snahy, ale ved ten malinky zaludocek asi ani nie je schopny viac prijat, podla mna vsetko chce len cas, doktor v zivote nekojil, tak o tom nemoze mat ani paru, bez urazky. To 2-3 hodiny opakuje zdravotnicky personal dookola, nikdy som sa tym neriadila, po 2,5 mes. uz asi priblizne vies, kedy je ten plac kvoli hladu alebo pre nieco ine. Mojmu synovi sa lepsie spi, asi kvoli tomu odgrcovani vo zvysenej polohe, obcas som mu naskladala deku, vankus, obcas dala spat do vajicka - autosedacky, v hlbokom kociku sa mi da zdvihnut dno do zvysenej polohy, v nejakej knihe som citala podlozit jeden okraj postielky do mierne zvysenej polohy. Ked mu isli zuby, boli aj štyri noci za sebou, ked mi spal jedine na rukach vo zvysenej polohe, ja som si naskladala za seba vankuse a driemala som s nim v polosede na rukach. Neviem aky mal problem, vela som sa sice nevyspala, ale vzdy lepsie ako keby celu noc preplakal. Precitaj si aj nieco vo fore o noseni deti, skusaj, co bude malej vyhovovat. Daj aj na svoju intuiciu, ale chce to hlavne cas, drzim palce.

duratlicka
4. dec 2013

@galaxy Prepac,ale to co bolo za doktora?Ja ked som bola s malou v nemocnici v 4 mesiacoch, potiahla si 50ml na jedno dojcenie,max. 120ml raz za den a vsetci boli spokojni.Dojcenim podla hodiniek utrapis dieta,aj seba a este Ti mozno zacne zvracat prudom.

cecil36
4. dec 2013

@galaxy crievka dietata si potrebuju aj oddychnut, maju mat dostatok casu na travenie potravy.....