Prosím baby so skúsenosťami , poraďte 🙌🏻
Spomínala som tu už moje problémy s bruchom. Tiahne sa to somnou už druhy rok ☹️
Som na tom teraz tak ze mám veľmi obmedzený jedalnicek a aj to malo čo jem , jem vždy so strachom aká reakcia a kedy zas príde 😔 po zjedeni už sa pozorujem, bojim sa aj von ísť ze ma prepadnú bolesti a pod…. Schudla som a každý deň sa vážim v obavách či nemám zas menej kíl , pretože i teraz som dosť chuda a nechcem už chudnúť no stále to akosi tie deka idu dole.
Zamýšľam sa nad tým dneska a zistila som ze sa to somnou vlastne tiahne odkedy zomrela jedna známa - mladá baba v nemocnici z ničoho nič a išla tam koli bolestiam brucha 😞
Odvtedy mám stále akoby take podvedome obavy o svoje zdravie, bojim sa kamkoľvek ísť hneď myšlienky koho budem žiadať o pomoc, myslienky vždy keď mám kŕče alebo čo ze ak ma vezmú do nemocnice už sa odtiaľ nevrátim a pod… a mám pocit akoby to bolo všetko koli hentej udalosti 🤔 odkedy mi zistili Celiakiu mám vkuse takéto problemy ( a to diétu dodrziavam na 1000%).
Neviete poradiť akoby som to mohla spracovať ? Bojim ss všemožných chorôb s bruchom. Mám reálne aj fyzické ťažkosti ze som vkuse po všetkom nafúknutá , bolesti, tlak v bruchu, pohyby v bruchu , často po jedle sotlica (ale normálna ) a pod….
Jednoznacne psychológ
Ozvi sa, riesim to iste skoro
Úzkostná porucha ja si myslím, že to je už na psychiatra a lieky.Uz sa pozorujes, bojíš, chudnes áno podvedome môžeš mať strach, lebo tej žene sa to stalo a bojíš sa, že aj tebe sa to stane...keď sa už bojíš ísť von je to už moc rozbehnuté
Necakaj, lebo si privodis vredy či depresiu
poriadne a dôkladné gastroenterologické vyšetrenie. ak to neodhalí nič vážne alebo nejakú ďalšiu, inú intoleranciu, tak psychológ...