Ako spoznať čas na prechodu k 1 dennému spánku?

mareka49
25. máj 2019

Ahojte, 13 mesacny syn, vstava okolo 7. Zaspava okolo 10.30, spi do 12. Potom'spi od 15,30 do 17. A este by chcel aj dlhsie. No aj ked vstane o 17, zaspava s veeeelkymi tazkostami o 22.
Dopoludnia byva velmi unaveny, neviem si zatial predatavit dako ho "umelo" udrziavat hore, ale..
Vecer je to velmi narocne..
Dokopy ma.denny spanok okolo 2,5 az 3 hodiny.
Je sanca spanky zlucit, ci sa zmierit v rezimom a cakat?
Za nazory a.skusenosti dakujem

mirola
25. máj 2019

Sme na tom podobne, toto aj mna zaujima

renatka100
25. máj 2019

@mareka49 mojmu 18 nesacnemu doteraz nestaci jeden obedny spanok, hoci sa snazim...spat ide o 20.00 a vstava niekedy aj 5:45. Do dvanastej je velmi daleko a preto to riesim tak, ze niekedy ho dam spat aj doobeda a aj poobede a vzdy ho zobudim. Je to zial cesta na dlhu trat, tak si to treba nejako nastavit ale aj sa prisposobit. Moja dcera od 16 mesiacov vobec cez den nespala takze sa tesim, ze maly chce spat.

29simona29
25. máj 2019

@mareka49 môj maly začal mávať 1 spánok denne v 12 mesiacoch, teraz ma 13, zaspi vždy okolo 11-11:30 a spi 2,5-3 hod...Potom už vydrzi do večera, zaspava okolo 21h, niekedy aj neskor, ale spi celu noc väčšinou až do 07:30. Toto sa naučil tiež až teraz dozadu pár týždňov, keď sme zmenili prostredie na pár dni..Ten jeden spánok som nijako nenútila, prislo to samé, jedine, čo sa snažím je, aby nezaspal večer okolo 17-18h, niekedy je už unavený, ale zabavím ho, aby vydrzal do kúpania a zaspal aj keď o 19:30, lebo ak by spal pred večerným spánkom, len by to pokazilo režim.

mimka11111
25. máj 2019

@mareka49 ahoj, synček od 15.mesiacov spáva už len raz cez deň a to od obeda do cca druhej....dlhšie nie a večer ho dávam spat okolo 20:30, do polhodiny zaspí....viem,že každé dieťatko je iné,ale u tvojho synčeka je už tých denných spankov asi priveľa....skús mu nájsť zlatú strednú cestu a uvidíš....

ovaaa
26. máj 2019

Ja som davala spat o 12.00 a spal v kuse 3h a spat isiel o 19.00.Mame pri dome kostol takze ked odbilo ..vedel ze je cas ist do postielky...

danajahotkova
26. máj 2019

@mareka49 tak ak ti nepríde unavený nedávaj ho spať. Veď to na ňom musíš vidieť, že sa mu nechce spinkať. A ak ti bude pripadať podráždený a unavený tak to len poposúvaj alebo ho nenechaj spať tak dlho 🙂

michelle567
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ellieellie
26. máj 2019

Podľa toho čo píšeš by mu už stačil jeden denný spánok. Môj syn tiež tak od cca 12-13 mesiacov spí raz denne, teraz má 21 mesiacov. Zaspí o 11-tej, spí 3 hodiny a potom večer ide spať 19:30. Tie prvé mesiace chodil večer o 19:00.

mrkvicka060
26. máj 2019

@mareka49 presne ako nas maly, aj tie casy denneho spanku. On ale casom (ked mal asi 14 mes), ked sa okolo 12tej zobudil, potom uz nevedel poobede zaspat. A ked dlho zaspaval a zaspal az okolo 16, potom by spal aj dve hodiny zase. Vecer svietil do desiatej, ked sme uz chceli mat klud. Tak som ho prestala poobede davat a radsej ho ulozim vecer o 19.30-20.00 a je to akurat. Vobec mu ten spanok uz do vecera nechyba. Takze si takto sam presiel na 1 spanok. Trochu sme ten prvy posunuli a spi cca od 10.30 do 12.30.- 13.00. A je to fajn.

fiafia
26. máj 2019

@mareka49 no toto bolo pre nás najhoršie. Jeden spánok malo, dva už veľa. Kým sme sa nato nastavili bola mrzuta, placliva, niekedy tak plakala že som musela dať spat hoci aj o 18 tej aspoň na hodinku lebo sa až zachadzala od plaču. Mala okolo 18m keď sa to ustalilo. Vstava o 8. Obedný spánok 12-15h. Spat ide o 21 30. Chce to len čas a zbytočne nesilit. Ako mne každý už je dosť veľká už by jej stačil jeden spánok všetci mudrovali ale jednoducho jej nestačil. Každý si svoje dieťatko pozná kedy je pripravené

saja1
26. máj 2019

@mareka49 u nas to bolo tak, ze jednoducho vynechala druhy spanok. Takze isla spat napr. o 10.30, poobede sa mi ju uz tazko uspavalo tak som prestala. Vecer isla spat trosicku skorej. To bolo take prechodne obdobie, este sa viac krat stalo ze potrebovala spat 2x, hlavne ked skor vstavala. Teraz uz spi okolo pol 12, sama si to posunula casom.

sonicka96
26. máj 2019

Ja mam 11m a už ma iba jeden spánok 🙂 vstáva o 7-8 ide spať okolo 12 a večer o 21 na noc 🙂

joujou444
26. máj 2019

@mareka49 my sme sa na jeden spanok naucili velmi neskoro, az cca v 18mes. Ja som tie dva spanky riesila tak, (ked uz teda boli prilis cca od 13mes) ze som sa snazila to cele jej posunut, teda doobeda skor a teda aj poobede skor aby spala max. do 16.00. To potom bolo mozne ju vecer uspat v rozumnom case. Len moja mavala trochu kratsie spanky. Niekedy vecer isla aj tak velmi neskoro. Mala som to obdobie pocit, ze cely cas iba uspavam 😪 tak drzim palce aby sa to skoro upravilo

nikusiak9
26. máj 2019

Moja vstane o 6 spi od 10.30 do 12 ptm od 2.30 do 4 to ju zobudim aby o 7sla slat ale zaspi realne az o 8

majusska202
26. máj 2019

U nás spí malú raz od 10 mesiacov... Pretože som nezvládala boj so spankom keď spával dvakrát spal max pol hodku... Zo začiatku to bolo ťažké aby vydržal byť hore ale boli sme tu dobu vždy vonku aby sa hral v piesku alebo na ihrisku aby nemyslel na spánok.. a pár týždňov to trvalo a potom si zvykol na ten režim

daria2018
27. máj 2019

Dcera ma 14m a od 11m sa stalo ze spala len raz denne, cca 45min.Potom sa to este napravilo opat na 2 spanky. Prvy spava doma od 10:30,niekedy spi hodinu a vtedy poobedny spanok este potrebuje,co je o 15 v kociku, lebo doma nezaspi. A to som ju nikdy nenaucila na hojdanie v kociku. Ak vsak na obed spí 2hod na minútu presne😂, druhy spanok uz nepotrebuje. Vtedy mi v kociku reve, hneva sa a nechce v nom byt. Zacala chodiť tak som myslela ze bude viac unavena. No opak je pravda. Chce viac objavovat. Od zaciatku chodi spavat o 19 a ak by si aj suchala oci o 15 a viem ze spala na obed 2hodtak zarucene uz nezaspi, len je zvyknutá ze v tu hodinu zvyknem oddychovat. po 16 jej uz nedovolim zaspavat a preto rezim o 19 spat, funguje na 100%.nehrotim ju nutit spat druhym spankom lebo viem, aky hysak by nasledoval pri uspavani. A to zaspava sama v izbe alebo bez hojdania v kociku

sono2
29. máj 2019

@mareka49 spí dosť dlho. Si šťastná žena. Na druhej strane sú oba spánky relatívne dlhé podľa mňa by mal spať ešte skôr do takej desiatej maximálne a hodinu. Potom do max takej pol tretej takú hodinu tiež. Ako to urobiť neviem. Moja Tak spala o desiatej spať večer je hrozne neskoro. Poobede ho nejako unaviť. Tiež neviem ako😀 ale poposuvalo by sa to. A ideálne žeby bol ráno hore o tej šiestej. O deviatej po deviatej by už mohol spať. Nedá sa ti to tak?

nika898
29. máj 2019

@mareka49 ahoj ja som toto riesila pri prvom syncekovi. Dlho mi spaval dva krat denne hadam aj do 18 mesiacov. Pri druhom som si povedala ze nie. Tiez chodieval spavat okolo 10.30. Od roka som postupne kazdym dnom posuvala interval ukladania na spanok. Prvy den 10 min, druhy 15, potom 20. Ked som ho ucila na jeden spanok tak je pravda ze mi raz o 11.15 zaspal pri obede. Teraz bude mat 18 mesiacov a krasne spinka raz denne od 12 do 15.30. Vecer ide spinkat okolo 21.00 a rano podla toho ako ho zobudi starsi brat ale vacsinou je to ok 6 do 7