Ahojte mám dcérku ktorá sa narodila skôr do troch mesiacov cez den, vôbec neposlala iba v kočíku pri kočíkovaní. Od 2 mesiaca mi spí celú noc a to od 22.00 do 06.00 rána.Napapá sa a spí zasa asi takú hodinku.Potom sa trošku pohrá zasa spinka hodinu,potom ideme von spí tak 2-3 hodky a ked prídeme tak sa pohrá spinká a večer bud od 20:00 alebo od 22:00 spí až do rána do tej šiestej.Nie je to veľa?Mám pocit, že teraz mi malá stále spinká.Ako spia vaše detičky?
@ssimona18 Môžeš si od pediatricky vypýtať vyšetrenie krvi na anemiu. Aj keď pri takýchto maličkých neviem, či by to už riešila. Možno neskôr, ak by to neprechádzalo.
ahoj nehladaj problem tam kde nie je🙂 bud rada ze mala dobre spinka. Nasa mala ked bola vo veku 3 mesiacov niekedy spala 5 hodin vkuse cez den plus este nejake tie spanky cez den a boli noci co tiez cele prespala....priznam sa tiez som mala obavy ci je to ok, hladala som na nete ale asi nikto neriesi ked jeho dieta dobre spi, kazdy je s tym spokojni :D Teraz mame presny opak nespi vobec. Tak ak pribera neries to.
@vespertine krv jej brali 2 mesiace do zadu bola ok...
@ssimona18 tak to vela vysvetluje,vacsinou kojene deti malo spia, ja ked som kratku dobu kojila(2 mesiace), decko nespalo cely deñ, len po 30 minut a koniec, oci ako tenisaky cely deñ a len na rukach, akonahle stiahla svoju prvu flasu, zaspala na 3 hodiny. A pritom mlieka som mala ako dojka, jedla som dobre, mala priberala,ale bola stale hladna a ja s nervami v kybli, preto som s tym sekla
@ssimona18 babätka vedia spat az 18hodin zo dna, cize tvoje babätko je uplne normalne pokial pribera, a vidis ze je zdrave.
@tenerifka nesuhlasim ze UM vela vysvetluje moj bol od narodenia na UM a nespal ani ako mesacny a ani ako rocny jednoducho bol kazde 2hodiny v noci hore a od 6 rana do vecera 22 nonstop, ak zaspal tak mozno na 20minut cez obed.
Cize nie vzdy je pravda ze po UM deti spia
čo ja by som zato dala... moje deti zle spávali....kojiť v noci každé 2 hodiny bolo veĺa ....
@ssimona18 však chodíte na poradne či?
Moj tiez vela spal.stazovanie nie je na mieste.niektorym mamickam spia deti 5 hodin denne
Naozaj s nemas coho bat,keby jej nieco bolo urcite by si spozorovala aj ine zmeny.ver mi ze keby preplakala skoro cely den a nespala skoro vobec tiez by si myslela ze jej nieco je.Uzivaj si to naozaj,ja som toto nezaza ani pri jednom co by som za to dala.Moze sa to rychlo zmenit
Vôbec mi to nepríde veľa, je to malinké bábo a v noci ti spí dosť krátko podľa mňa, tých 8 hod je aj pre niektorých dospelých taká hranica, aby boli v pohode.. takže preto častejšie spí cez deň, ak som správne pochopila tak 4x. Ale zase ti spí krátke spánky. Dokopy keď si to zrátaš, tak za ten deň vôbec nepospí tak veľa, veď napr. môj 20 mesačný syn spí 14 hod denne. Takže by som sa určite nestresovala. A skús ukladať na večerný spánok skôr, o 22 hod. je to dosť neskoro pre také malé dieťa.. Potom je jasné, že je cez deň unavená, v noci by mala spinkať tých 10-12 hodín.
@ellieellie tak dlho by mala spinkať? fuu
Baby a ešte jedna otázka kedy sa vaše deti začali naťahovať za hračkou? ale nie tak že ste tie hračky dali detičkám do ručky ale že sa babo začalo samo naťahovať za hračkami.
@ssimona18 Pre také bábätko je podľa mňa málo spať 8 hodín, veď toľko spí bežne dospelý človek.. Ale tak samozrejme, ide aj o to, čo vám vyhovuje, my sme boli vždy s manželom radi, že sme od 19-tej mali čas len pre seba a malý už spinkal 🙂 Do 22 hod. by som nechcela byť hore s dieťaťom. Ale keď si ty s tým spokojná, tak ok 🙂 Len ako píšem, potom zase častejšie potrebuje spať cez deň, keďže v noci sa málo vyspí. Keby spinkala v noci viac, cez deň by jej stačili aj 3 spánky.
@cawes Suhlasim. Moj plne dojceny syn spal cez deň perfektne. A v noci od 3.mesiaca sa budil 1x a od 5.mesiaca spal celu noc. Čiastočne dokrmovana dcérka to iste. Ono mam skôr pocit (podla toho co som za par rokov prečítala tu na MK), ze malo spia tie dojcene deti ktorym matky pri kazdom zamrncani tisnu prsnik. Aj ked je najedene. A potom ked ma dieta 2roky tak bud tu placu alebo sa chvália ako su hore 10x za noc lebo dieta "potrebuje" prsnik.
Tes sa..moj tiez tak spal..od 22 do 7..poobede aj 3 hod...teraz ma 7 mesiacov...zaspi sice do 20 ale o polnoci hore o 3tej o 5tej a o 6 uz uplne 🙈😂
@ellieellie ono potom sa moze stat, ze zaspi o 20,00, a o 4 rano bude hore, to je podla mña horsie, ako ked je s rodicmi hore do 22,00. Je to este male babo a pravdepodobne viac hodin v kuse spat zatial neda
Bud rada,modlim sa aby konecne toto moje tretie mimco spavalo cez den.Je este malicka kludne tolko moze spat.Moj 3rocny es5e neprespi celu noc.Tak nech vam to len vydrzi