Ako spí cez deň vaše bábätko v tomto teple?

memaja
19. jún 2012

Ahojte mamičky, v týchto dňoch máme problém so spaním. A to kvôli horúčavám, aké sú vonku. Môj menší syn vie zaspať cez deň iba pri ventilátore a starší má zasa problémy večer. Už o ôsmej sme v posteli, pretože ráno ideme do škôlky, ale Alex zaspáva horko-ťažko len o desiatej.

1982zuzka
19. jún 2012

cez den spinkáme len v plienke a prikryjem ho látkovou plienkou - inak mi spat nechce....večer len krátke body a tenký paplonik - my máme v byte skoro 25st a klímu puštat moc nechceme, predsa len máme len tri týždne....

samasa
19. jún 2012

tento problem sme riešili aj my...tesne pred spaním som ich kupala a dala len plienku...iba takto zaspal....aj na obed....

danielatherapy
19. jún 2012

zadebnili sme okná aby sa cez ne nevypieklo vnútro, malá cez deň vydrží spať max hodinku v body a večer ju teraz kúpem každý deň, vlastne ju len opláchnem vo vodičke a zaspáva dole v obývačke kde máme chladnejšie. Vonku sme už druhý deň poriadne neboli, včera len trochu okolo siedmej večer.

miska1917
19. jún 2012

Tak ja nemam babätko,ale syn ma 5r a uz 2hod teraz spi.Ma len slipy oblecene.To je tak super.To ticho.

kokorunecka
19. jún 2012

Cez deň je to horor... Je len v pamperske a aj to má problémy zaspať.. Máme byt na slnečnej strane, takže slnko celý deň... Žalúzie zastreté, okno aspoň na ventilačku, nech sa trochu vzduch pohne...
Večer okúpem, dám jej papať a až trochu vychladne tak jej dám body s krátkym rukávom a tak zaspí, ale nesmiem ju ničím prikryť... Do rána sa budí aj tak celá horúca...
Von sme chceli ísť včera o piatej večer, ale stále bolo slnko príliš vysoko, tak mi plakala v kočíku... Neskôr zas plače, lebo je zvyknutá sa o siedmej kúpať, tak ani netuším kedy by som s ňou mala vyjsť von... Celéééé zle... Ja milujem takéto teplo, ale je mi jej ľúto, že to až tak zle zvláda ☹

sse
19. jún 2012

My mame stastie, ze Ninka teraz spi casto a potiahne pol az hodinu. a o dve hodiny ju to taha znovu.spinka len v tricku a plienke. v noci spinka celu noc v pyzamku, ale nezakryvam.

zuzin78
19. jún 2012

@kokorunecka aj ja milujem taketo teplo, detom to aj trosku vadi. v dome mame +27 takze pomaly ako na sahare. nemozeme otvorit okna,lebo vonku je teraz uz +37 tak by sme mali este viac teplo. obe holky su len v kratkom tricku, kratasy, a tak behaju po dome, my vonku nemozeme ist, ved by sa uvarili. my chodime spat uz o 19ej, a potom okolo 22ej druhej otvorim okno, aby asponnejaky vzduch bol v spalni, Zari je zakryta len tenkou dekou, a Sofi chce svoju perinu, 😀 😀 😀 😀 😀 my chodime vonku doobed, ved ideme do skolky, a vtedy je super vzduch . 😉

danka483
19. jún 2012

aj u nás teplo ako.... 28,5 stupňa spinká len v bodynku alebo v ľahučkých opalovačkách prikrytý len látkovou plienkou v noci my spával dobre ale teraz je každú chvílku smädný tak cuckáme, 😖

prettybaby
19. jún 2012

moj starsi akurat teraz spinka uuuuplne naholo a kropaje na tvaricke ma aj tak, a to mam otvorene okno - ventilku (v izbe mame 30 stupnov). mladsi je v bodynku tielkove typu, spoteny .(

kokorunecka
19. jún 2012

@zuzin78 Ja keby jej dám tričko cez deň, tak je dopotená jak myš... Presne, von sa nedá ísť, len ja neviem ako to riešiť... Lebo ráno vstáva o piatej, napapká sa, do šiestej pokecáme a potom spí aj do deviatej... A to už je vonku zasa neskutočné teplo... Jedine, žeby sme o šiestej ráno chodili?? 😅
Ja ju nezakrývam ničím, lebo aj tak si to skopne dolu 😀

zebra41
19. jún 2012

@memaja my vetrame celu noc. hned ako zacne trosku pripekat,tak zatvorime okna, nech nam do bytu neprudi teply vzduch a zatiahneme zaluzie. maly spi v plienke a tricku cez den - aj v jaslickach aj doma a nie je prikryty. a na noc spi v body a kratasoch - tiez nie je prikryty a okno mame dokoran. takto sme boli aj vlani. jeden den kupem, druhy sprchujem
baby, ked otvorite, staci len na vetracku, iba zbytocne pustite dnu horuci vzduch. treba dobre bud v noci alebo nad ranom vyvetrat,kym je trosku lepsi vzduch a potom pozatvarat okna a zatiahnut zaluzie. dvere otvarat iba na sekundu, co vybehnete z bytu. lebo inak si ten teply vzduch pustite priamo do bytu a mate horuco. my mame byt orientovany na juh a da sa v nom existovat len takto

amouramour
19. jún 2012

no mne vynimocne Pauli aj hodinu v kuse pospi, nevidane veci🙂

li_la
19. jún 2012

Dnes to bola len hodina a pol, včera dve, čo hodnotím dobre, keďže som ho potom nechtiac zobudila ja... Nebadám nejakú veľkú zmenu v spánku zmenou počasia... akurát sa mi zdá viac umordovaný z tepla a zaspí lepšie.

danielatherapy
19. jún 2012

baby viete niektorá koľko dní má byť takto teplo ? (BA okolie)

lenka268
19. jún 2012

Byvame v starsom dome ktory ma hrube mury, to sa niekedy tak stavalo a je to vyhoda, maly spi kludne cez den aj v noci. V izbe ma 22 stupnov tak ma body a hole nozky. Ono sa to nestihne tak rychlo vyhriat tie izby takze sme vnutri a tu sa aj ochladime. Lebo je to hrozne vonku. Musime to nejak vydrzat hlasia trocha ochladenie ale ako vela sa ma ochladit to neviem 🙄

blueberry21
19. jún 2012

@kokorunecka Ahoj ja som tiez uz druhý den s nou nebola von , tiez neviem ako ,my mame teraz 10 mes. neviem ci to neni pre take babatko nebezpecne v takych horucavach , naposledy ked som snou bola von tak bola hned cela spotena. Asi pojdeme zajtra rychlo doobeda. 🙂

kokorunecka
19. jún 2012

@blueberry21 Dnes sme skočili na chvíľku 🙂 Už o piatej bolo celkom fajn..I keď dusno na čerta... Ale neplakala 🙂
Doobeda nestíhame.. Lebo ona pospí aj do deviatej a potom už je hrozné teplo..

katren
19. jún 2012

presne tak isto ako inokedy....

nanulik
19. jún 2012

v pohode, ja vetrám skoro ráno a potom okno zatvorím a zatiahnem. a otovrené máme iba okná na severnej strane takže tu máme znesitelne.

zuzin78
20. jún 2012

@kokorunecka ahoj, ja som chodila so Sofinkou vonku aj o 6ej rano, isli sme do obchodu, nikde nikoho a potom isla spat okolo 11ej, teraz je to uz tazsie, ked je na svete aj Zarinka. ked niejdeme do skolky, uz o 8ej ideme vonku a okolo 10ej ideme spat.

janine6623
20. jún 2012

my v noci vetrame, vetrame aj skoro rano a potom zavrieme okna, stiahneme zaluzie.my mame v bytem27-28C.katastrofs.malej je teplo, ma len body, prikryvam ju latkovou plienkou, ale vykopkava sa aj tak.v noci spala dobre, ale zaspavanie bolo hrozne, velmi plakala, trvalo mi to uspat ju na rukach.

canama
20. jún 2012

aj ja mam s tymto problem. doteraz bola mala zvyknuta doobeda aj poobede spat v kociku, bezne sme kocikovali vonku aj 3-4 hodiny. ale ako dosli tepla, tak tam nevie vydrzat ani v tieni a najneskor o 18.30 musime byt uz doma, lebo uz sa pomaly chystame spinkat, lenze vonku je este vtedy priserne teplo. takze dnes som vyrazila kocikovat o 6.30 rano. ked sme sa prechadzali po slnku tak uz bolo sparno a nevedela zaspat, ale v tieni bolo prijemne a pospinkala hodinku. jupiii! az na to ze susedia co chodia do prace na mna pozerali ako na zjavenie 😎 doma ju v posteli cez den uspim len na prse. 😒

kokorunecka
20. jún 2012

@zuzin78 Keby som nebola mŕtva o tej piatej ráno ako sa zobudí, tak vyskočíme aj my na chvíľu... Len večer keď zaspí treba všetko doma porobiť, na ďalší deň navariť apod, veď to poznáš, potom som mŕtva 😀 😀 Dnes skúsime ísť už o pol štvrtej, tak dúfam, že nebude plakať, lebo potrebujem pár vecí vybaviť 😀

kokorunecka
20. jún 2012

@janine6623 Aj my máme v byte okolo 28°C.. Dokonca ešte aj o polnoci a to máme celú noc otvorené okno na vetračku... Malinkú nechávam v body s krátkym rukávom a neprikrývam ju ničím, lebo sa aj tak odkope..

zuzin78
20. jún 2012

@kokorunecka ja ked baby zaspia nic nerobim to je moja chvilka, a tu mi ziadne zehlenie nezoberie. to robim popri nich, niekedy je aj varenie na psychaitriu, ale da sa to. varime vsetky tri 😀 😀 ved aj zavarame spolocne, proste to si budu holky pamatat, ze s maminkou sa robi vsetko, aj vyberanie z pracky. 😵

kokorunecka
20. jún 2012

@zuzin78 Jéééj, to je super 🙂 Ale tak, už máš kočky veľké, už tomu rozumia.. Ja keď dám malú do kresielka, nech ma aspoň sleduje, keď riady umývam, tak sa nudí 😀 😀 Vyžaduje stále pozornosť, tak večer dobieham, čo nestihnem počas dňa.

zuzin78
20. jún 2012

@kokorunecka hihi ze velke,... Zari teraz vsetko skuma, je to zive striebro, ale ked som teraz robila jahodovy dzem, tak som ju posadila do jej jedalenskej stolicky, a dala par veci na hranie ,moj mobil. a tak som to robila, a sofi uz chape ze ku sporaku nemoze ist . to je uz ine s nou, ja som zavarala ,aj ked Sofi bola taka malinka ako tvoja, polozila som ju na deku na zem a robila, varila som s nou aj na rukach , stale chcela byt pri maminke, a to jej ostalo doteraz 😀

kokorunecka
20. jún 2012

@zuzin78 😀 No, tak som myslela, že oproti mojej už sú to slečny veľké 😎
Nooo, aj ja niekedy varím s ňou na rukách 😀 A je to o zážitkoch 😀 😀
Aj kávu som sa s ňou snažila urobiť.. A dopadlo to tak, že káva bola celá na kuchynskej linke a okolo hrnčeka ani nešla 😀 😀 😀

zuzin78
21. jún 2012

@kokorunecka ved to je v pohode,. takto vacsinou skoro kazda maminka funguje, niektore si to ani za svet nechcu priznat ,ze takto varia, ....radsej si vymyslaju, ze ich dieta sa samo hra atd.... 😉

kokorunecka
21. jún 2012

@zuzin78 😀 Toto nepochopím... Načo také klamstvá? 😀 Veď sme raz matky, tak nejak musíme fungovať s deťmi pri celej domácnosti, no nie? 😀