Ste tu také, ktoré z nejakého dôvodu nedali dcérke náušnice nastreliť? Ako to spätne hodnotíte?
Ďakujem!
ani ja som nedala, strašia chcela keď mala 4 roky, dali sme nastreliť, dnes má 16 a má v jednom uchu 6. Druhá dcéra ma 12 a nechce ani počuť o náušniciach
Ja som nedala ani jednej,ale strašia má už 7 a na narodeniny si priala nastrelit náušnice a aj si vybrať potom nejaké zlaté ,tak sme jej to splnili 🙂
Moja ma o chvíľu 2 roky, zatiaľ nausnice nemá. Keď povie, dáme nastrelil. Inak rozmýšľam, ze až keď pôjde do skoly
Hodnotím ako dobré rozhodnutie, tak som to chcela, tak som cítila, že ako bábätku nie - má 6 a keď bude raz chcieť, dáme jej.
Moja ma skoro 9 a nema a ani ju to nejako nezaujima
Ja som nedala ani jednej z mojich troch dcér, jedna je už dospelá, druhá má 15. Ani ja sama nemám. Najstaršia si potom v detstve dala, už ľutuje... Ja nevidím dôvod deraviť bábätkám uši, bohato stačí vo veku, keď si to už bude uvedomovať.
Mam 14rocnu, nikdy nemala a ani momentálne nechce. Neľutujem.
Mne nedali a ako 14 rocna som si dala🙄 jak som somrala a nadavala ze preco mi to urobili🙄 ocino ze ma nechcel trapit😂 mal ma radsej vtey ked som si nic nepamatala😂 keby mala dceru tak jej hned dam
@zitaje prečo ľutuje?
@zuzanka.zuzu lebo má zarastenú dieru v ušnom lalôčku, ktorú nechce mať, a nedá sa to vrátiť... je to ako jazva, ktorú si dala spraviť sama.
Mojej dcérke som nedávala, ale ako 5-ročná sama chcela, lebo chcela mat náušnice v ušiach, ona je taká paradnica. Teraz je spokojná, že ma aj ona.
Moja ma zatiaľ len 5 rokov a nemá. Neľutujem. Nech si dá sama v puberte ako ja 🙂 Je krásna aj bez nich
Ja som dala, ale po 2 týždňoch som dala dole a odvtedy nemala. Mi uly rok si dala prestreliť na 12.narodeniny. Mala mesiac a dala dole sama. Bolelo ju uši. Dievča je aj bez náušníc. Najmladšia má náušnice a je také milé dievčatko. Jej sa hodia.
@lenkakamen, aj ja tak. Do 16 som rodičom vyčítala, ako mi to mohli urobiť (teda, skôr neurobiť), ze nemám prepichnute usi. Potom som si ich dala prepichnut sama a bez náušníc si pripadám ako nahá 🤣 Dcera ma uši prepichnute a neľutujeme ani ja ani ona.
nelutujem, nausnice na usiach babatiek posobia nepatricne a nevkusne, ked bude na ZS ale SS moze sa rozhodnut sama ci ich chce, mne prepichli usi v utlom veku, jednu dierku mam uplne nakrivo, kedze mi ucho nonstop hmisalo skoncila som s nausnicami uz ako teenagerka….
Dcéru nemám, no napíšem ti môj pohľad ako dospelej ženy. Naši mi dali prepichnut uši ešte ako bábätku. Dnes mám 37, dierky už cca 10 rokov zarastené 😆 náušnice a celkovo šperky absolútne neznesiem, nenosím ani obrúčku, je to pre mňa skrátka zbytočná záťaž navyše. Keby som mala dcéru isto náušničky nedám, až keby raz sama chcela 🙂
ja som dcere nedala, teraz ma 4 a uz nejaky cas rozprava, ze by chcela...ukazala som jej videa a vysvetlila ako sa to robi, tak zhodnotila, ze este chvilu pocka, kym bude vacsia 🙂 nechavam to cisto na nu, ked sa rozhodne, pojdeme dat nastrelit....
My sme dávali nastrelovat keď mala 4. Má pekne dierky na dobrom mieste.
Dala som malej urobiť až keď chcela sama. Mala 5 rokov. Najmladšia má teraz 2, náušnice obdivuje a rozpráva, že by chcela... keď ju to bude držať, nemám problém. Ale k malému bábätku mi to absolútne nepatrí.
Ja to hodnotim super. Ked sa dcerka narodila, tak ja som jej chcela dat nausnice, aj sme mali pekne z krstin co dostala. Ale ja som chcela dat nastrelit, nie prepichnut uska. A tu u nas v porodnici len prepichovali, tak nic. Nasa Dr. take nic nerobila. V zlatnictve ze az u starsich robia nastrelovanie. Tak sme to nechali uz tak a neriesili. A v pohode. Dcerke to bolo samoztejme 3-5 dajake nausnice. Az potom ked uz bola starsia, mala 6r. tak ssma povedala zeby chcela nausnice tak sme dali nastrelit v zlatnictve. A bolo. Ani sme nastrelene nestihli vymenit za normalne a musela ist dcerka na operaciu, tak nausnice museli ist dolu. A potom sme sa k tomu vratili zas mizno o 2 roky, kedy trebalo zasa nastrelit. No a uz sme stihli aj vymenit za normalne nausnice ;) Ale teda nikdy to nejako nikto z okolia neriesil, nesilil. Ak tak sme vysvetlili z bolo. S nikym sme koli tomu nastastie problem nemali.
Pohlad z druhej strany. Ja som jedno z tych deti, co im rodicia nedali nastrelit nausnice. K tomu poviem len tolko, ze ked som to uz vnimala, tak som spoluziackam zavidela a bola som smutna, ze ja nemam. Na druhej strane som sa bala dat si prepichnut, lebo to bude boliet... Potom ked som si uz dala, tak to bola pre mna ako decko trauma samozrejme, este aj hojenie zle, bolelo to, nausnice skarede, nemohla som si ich dlho menit..atd. Rodicom som dlho zazlievala toto ich rozhodnutie, ze ma od toho neusetrili, ale ok, uz mam dalsich 10 nausnic po tele 🙂.
Hodnotím to tak, ze si v 9 r vypýtala sama. A vybrala so aké chce
Prvej sme dali ako bábätku. Druhej sme nedávali, že si povie sama. Od 2 rokoch si pýta náušnice, že chce byť krásna ako jej sestra. Vysvetľovala som jej, že to bude pich do ucha a veľmi bolieť. Tešila sa na každú návštevu lekára a pýtala prepichnúť uši. V 3r3m nás už zlomila a dali sme nastreliť, zlaté náušnice si následne vybrala sama. Dcérka pri prepichovaní ani necukla, len sa zamračila. To nastrelenie bola celkom hlučná rána. Oproti nastrelovaniu bábätku bolo lepšie to, že maximálne spolupracovala, žiaden plač a boj pri ošetrovaní uší.
@katkami123 To by jej museli lupou pozerať na uši, lebo to skoro vôbec nie je vidieť.
@mandarinka555
Čože?
moja mala..ale zapalovalo sa jej to tk sa sama rozhodla ze ich uz nechce... teraz ma 9 a stale sa jej v uchu nepacia.. ak raz zmeni nazor da si sama nastrelit ..
moja tiez nema, nehodnotim to nijak, nechybaju jej, a ked povie, ze ich chce, tak jej ich dam