Ako si urobiť voľný čas popri deťoch?

28. apr 2021

Ahojte, potrebujem rady ako si spravit volny cas popri detoch a domacnosti. Mam dve male deti (4 a takmer 2), byvame v dome, prerabame postupne. Manzel v robote od cca 7-8 do vacsinou 18-19 niekedy dlhsie. Ubehany, pracuje manualne, ma rozrobenych viacero projektov naraz. O deti a domacnost sa staram len ja. Chlap nie len ze je cele dni v robote, aj vikendy, obcas nedela volna, ale on ani nebol nauceny robit doma, poumyvat riady, povysavat. O robotu von sa stara on. Poradte mi prosim, ako si mam spravit cas na svoje aktivity, nejaky relax, pripadne sport, ked mam stale deti za zadkom. Jedno dietatko na obed spi, asi dve hodiny , za ten cas upratujem, varim, triedim veci, von upratujem, spanok ma zly, cize kazdu chvilu odbieham kolisat, cize ziadna dlhodoba cinnost neexistuje pocas toho. Mladsie je mega narocne, nic snim nespravim. Prve je ako tak samostatne,no aj ono potrebuje mamu. Mam vo svojom okoli vela zien, co cvicia vo fitku dvakrat do týždňa kreslia, jazdia na konoch, no proste maju svoj cas pre seba. A ja neviem kde robim chybu. A ja netusim, kde za ten cas maju deti. Ano, mozno strazia manželia, babky, ale ked ja nikoho nemam na pomoc. S manželom sa dohodnut na dany cas neda, lebo robota, robota. A ako to vyriesit? Som z toho zufala.

heidy222
28. apr 2021

Ak rodicia malych deti nemaju sestru-susedku Alebo mamu/ svokru blizko, tak proste nemas cas ist jazdit na koni 😁 ja osobne sa venujem sebe vecer. Dbame na to any deti o 8 spali. Potom citam, idem si za zabehat, pijeme vino (castejsie ako behanie 😂). Ked som mala iba jedno chodilo Uz o 7 spat a ja som Isla min. raz do tyzdna von s kamoskou, Sport a pod. Ale teraz je v Nemecku nekonciaci lockdown, hobby je utopia

lius
28. apr 2021

Ja to mam podobne, mam 2,5 rocnu a 7m, cas na seba si vyhradim vzdy rano, tu pol hodinku skor si privstanem, zacvicim si, osprchujem a hned je krajsi den predomnou.

0silvia0
28. apr 2021

Bez postrazenia deti niekym inym to asi nepojde...

podmostom
28. apr 2021

Ehm tak v tvojom prípade asi jedine opatrovateľku si najať na 2 hotky občas, inak neviem.. Máte teraz obidvaja toho veľa

lula313
28. apr 2021

Robis chybu v tom, že ich zatiaľ nezavries v pivnici a nejdes jazdit na kone😂😂😂 samozrejme vzdy musí niekto zostať s detmi. Tie, ktoré chodia po fitkach, kozmetickach,...daju deti strazit otcovi, babkam, či opatrovateľkám. Ina cesta nevedie

bluka2
28. apr 2021

Tak keď toľko pracuje, snáď vyjde aj na ten babysitting, inak nech proste postráži on. Je to normálna potreba

lius
28. apr 2021

A vecer ti kedy zaspavaju deti? Ja bezne sa prejdem aj o 22ej vonku, ked potrebujem hlavu vyvetrat ( cize sportovat teoreticky mozes aj vtedy)

mila19
28. apr 2021

Chybu nerobíš nikde, jedine pokora a musíš prijať situáciu, že nateraz budeš musieť určité aktivity odložiť. Ak teda vyššie spomenuté tipy neprichádzajú do úvahy.
Proste treba sa obetovať ( aj o tom je byť matkou) a prijať to ako to je, že s dvomi deťmi človek nie je až taký flexibilný (hlavne keď nemá žiadnu pomoc) ako by chcel byť. Deti musia podrásť a potom si vyhradíš postupne čas na všetko čo ti robí radosť. Mám síce len jedno dieťa, ale chápem ťa až priveľmi dobre. Podľa mňa je mať dve malé deti naraz, extrémne náročné hlavne keď mama má aj svoje potreby.

mironka
28. apr 2021

@mila19 ja mam doma 4 deti...7 rocne az 7 mesacne...a suhlasim s Vami...chce to pokoru prijat fakt,ze teraz zijem takto a ak sa inac nateraz neda,tak svojim konickom sa snad povenujem v inom case....lebo ja tiez nemam cas na seba...ale nestazujem sa...

ivangeline
29. apr 2021

Niekto iny,kto postrazi. Skolka pre starsie? Preco obaja este nespia na obed,nech mas cas pre seba? Raz za cas ich nechaj manzelovi!! Na 2h chod prec. Nie kazdy to ma tip top v domacnosti,kasli na to a mysli radsej na seba. ;) A este napisem..ze aj pei detoch som si vedela zacvicit. Vies robit veci pre seba aj pri nich alebo s nimi.

lenkakravcova
29. apr 2021

4 ročne dieťa daj do škôlky.
Bude mať kolektív. Bude lepšie jemu aj tebe. Ako píšeš chce sa hrať v kolektíve tak mu to dopraj. Sama vidíš ze nechce byť samo, hra s rovesníkmi mu len prospeje.
Ostane ti doma len to mladšie a bude to už jednoduchšie i pre teba.
🙂
Teraz sú zápisy do škôlok, tak to neprepasni. 😁

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
seblicek
29. apr 2021

Prečo to staršie nechodí do škôlky? Myslím, že aj to by bola pre teba cesta, ono by bolo medzi deťmi, našlo by si kamarátov a pre teba by bolo jednoduchšie nájsť si nejakú tú hodinku pre seba 🙂

mila19
29. apr 2021

@seblicek no ja sice nie som autorka, ale realita je v meste u nas taka, ze ak mas jedno male dieta doma, druhe ti nevezmu do skolky, kym nema aspon 5 rokov.

lucinka27118
Odpoveď bola odstránená
Zobraz