Ako si odvyknúť od ulitky?

6. feb 2022

Ahojte baby, dcérku 3,5 sme od narodenia dávali do ulitky (swaddle me zavinovacka - https://www.google.com/search?q=swaddleme+zavin... ) na každý denný spánok a aj na noc, lebo mala silný Mórov reflex a budila sa na tie zásklby rúk aj tela... Doktorka povedala že už by sme mohli pomaly ubrať lebo musí si zvykať už bez toho, dnes to skúšame ale je to katastrofa, vôbec nevie zaspat..ak ste to niektorá používali tiež prosím poraďte ako ste oducili detičky od tohto..

luccija
6. feb 2022

Prečo ju to chces oducit, keď jej tam je dobre?podrastie a vzdá sa jej

nominativ
6. feb 2022

Moje deti tak nespavali, ale prečo by si musela zvykať bez toho? :D ja nevidím zmysel, ak pekne spinká... Poznám kamarátky, čo bábätká zavazovali do perinky to 9-10 mesiacov. Deti majú 3+ a už žiadne tak nespáva.

rk123
6. feb 2022

zavinovanie nie je bezpecne akonahle sa vie dietatko pretocit. ked sa pretoci v noci a je zviazane tak sa moze zadusit lebo sa nema ako otocit naspat. to je okolo 4mesiacov. plus svetova organizacia pediatrov odporuca zavinovat max do 8tyzdnov.
mame to iste, dcerka ma tolko co tvoja a tiez sa snazim ju odzavinovat ale je to katastrofa, nonstop si sibrinkuje v noci rukami okolo hlavy a pcha si ich do ust.
ale teda mozes to skusit tak ze proste zrusis ulitku zo dna na den, alebo postupne uvolnis jednu ruku na par noci a potom aj dalsiu. ona si zvykne, len to potrva. niektorym detom to trva den dva a niektorym par tyzdnov. u nas uz 2tyzdne nikto nespi a stale to nie je lepsie 😂😂

petamich
6. feb 2022

chod na to postupne, nas bol v ulitke, potom sme chvilu zvazovali iba ruky tak, ze sme prelozili vacsiu plienku, podlozili pod neho a prekrizili tie cipy zlava do prava, potom cez den uz nebolo treba, v noci sme to stale robili az jedneho dna sme nezviazali a nebol problem, stacilo mu hniezdocko a napokon sme zrusili aj to

sintia395
6. feb 2022

Naša spala do 8 mesiacov ale vo vaku kde sa dali dat dnu rúčky.... Potom sme už dávali dnu len jednu a potom ani jednu... Áno je pravda ze niekedy vedela zaspať sama v postieľke teraz si k nej musím ľahnúť ale spi pekne.... Aj mňa trápilo ze takto spi a chcela som ju oducit ale sama nejako si to zmenila

nika23t
6. feb 2022

Joooj, toto som ja mala pri dvoch starších dcérkach a teraz mam tretiu, 7tyzdnov,a už teraz viem, že ma to čaká opäť... Pri starších som musela prvé týždne, čo sme už nezavonovali sedieť, kým nezaspali, a jednoducho som rúčky pridržala, keď začala nimi sermovat. Len tak navolno, aby mala voľný pohyb, ale keď trebalo, tak som pridržala. Ale pár týždňov určite som hodiny presedela pri postieľke. Alebo som uspala na rukách, a potom som preložila. Ako nič moc metóda, chrbtica trpela, ale tak nenasla som lepší spôsob... A zavinovala som, kým sa nezačala pokúšať o otáčanie.

snehulak77
7. feb 2022

@nika23t aj ja mu držím ruky. Ma 8 mesiacov, robím to doteraz, rýchlejšie zaspí 😂

sharka174
7. feb 2022

Všetky moje deti spali v ulitke do 7.-8. mesiacov.. Keď vyrastli z malej, kupili sme väčšiu 🤷‍♀️

vanda83
7. feb 2022

Staršie dieťa do 8m spalo v ulitke. Mladšie 6tyzdnov nechcelo tak spať. Keď je spokojné neriešila by som

autor
7. feb 2022

@sharka174 a už ste ich oducali? Ako to išlo?

ls85
7. feb 2022

Tiez som to riesila a jedine co mi pomohlo bolo Wombambino, top, top vecicka vrelo dopprucujem. My sme museli s ulitkou prestat, lebo sa drobec zacal otacat a bala som sa, ze ked sa mu podari na brusko pretocit, aby sa nepridusil. Dostal wombambino spokojne spinka.

https://wombambino.de/de/

Da sa objednat aj cez Amazon.

sharka174
7. feb 2022

Neodúčali sme.. Prišlo to samo, že ju začali odmietať.. Jedovali sa keď sme ich išli zavinúť, tak sme skusili len tak položiť do postieľky a zaspali.. Bez natlaku, stresu, plaču..

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. feb 2022

@andreadobrocka áno dávame mu aj cez deň, akurát minulý týždeň boli pokusy že sme ho po kŕmení cez deň ukladali do dennej postieľky bez nej, bohuzial nikdy nezaspal čo väčšinou vždy si zdriemne aspoň na 30 minút.. diskotéka s rukami a nervózny bol. Tak sme to odvykanie ešte odložili..