Ako si oddýchnuť od kojeneho dieťaťa so separacnou úzkostou ? 10mesiaco, v noci aj keď spí vedľa mňa každú hodinu aj častejšie hore , posledný týždeň je to na nevydržanie pretože nechce byť pri nikom iba pri mne inak záchvat revu až chrapčí. Ja som taká vyčerpaná že so mnou celý deň trasie , boli sme aj u doktora nič mu nie je že je to len obdobie. Ako mam staršie dieťa a toto som s nim nezažila .... Rozmýšľam nad tvrdým odstavením ale keďže prikrmom sa nechce zasýtiť a umelé odmieta mám smolu .... Viem že jediná rada je vydržať ale neviem už ako
Mas osobu kt s tebou môže byt doma a helfne ti s domacnostou? Ked dieta spi, spat s nim, kaslat na domacnost. Vyuzit pomoc kohokolvek. A ked je hore, satka, nosic cokolvek co mu vyhovuje. A ano prejde to raz, no kedy ani srnky netusia❤️.
Treba zmeniť nastavenie v hlave, lebo to dieťa cíti, že sa mu psychicky vzďaľuješ a bojí sa, že ťa stratí. Akonáhle sa mu odovzdáš a nebude z teba cítiť túžbu ujsť, tak prestane bojovať o tvoju blízkosť. Všetko ostatné pusti z hlavy, pozri sa na to najkrajšie stvorenie na svete ktoré ťa miluje celým svojim srdcom...
Keď som mala pri našej psycho-krízu, lebo jej strašne dlho trvalo jedenie, tak som ju začala dojčiť ležmo a robila som si popri tom krížovky. 😉 Cesta sa vždy nájde!
Moje ani jedno nemalu taku separacnu uzkost a to mam 3 za sebou a nemam tolko casu sa im venovat...tak ja fakt nechapem,ako toto mozete zazivat... Verim,ze to nebude dlhodobe a skor by som sa nastavila na to..ze chcem byt s babom...a nielen noc,aj cez den. Viac spolu. Nech ta nestraca z dohladu s komunikujes s nim. (Napr mne sa osvedcilo davat velmi skoru veceru. Ked babo jedlo max hodinu pred spanim,zaspavalo tazsie..radsej sa nadojci a zaspi...)
Ako kým som pri ňom je to ok ale zájdem za roh alebo na záchod už je zle , venujem sa staršiemu už je zle , pomáha manžel ale keď je v práci som sama nakoľko jedna babka pracuje a druhá má v starostlivosti krsniatka čiže nemá čas. Sme spolu 24/7 a už je toho veľa keď počujem ako plače keď som v sprche , keď idem v noci na záchod hneď sa zobudí a musí ísť so mnou... Ako vravím pri staršom toto nebolo , podľa mňa je to kojenim, že sa upokojuje na prsníku a preto musím byť stále v dosahu , mám pocit že som len chodiaci cumel
Niekto pomáha aj so starším?
Uľahčiť si to v domácnosti, na istý čas jedlo objednávať, dohodnúť si študentku že ti príde 1-2x za týždeň upratať, to staršie dieťa (vek?) poslať na prázdniny napr k babke